پنج‌شنبه 13 دسامبر 12 | 18:15

تعریف پایان‌نامه‌ بر اساس نیاز مناطق محروم

مسئول گروه جهادی دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر لزوم تعریف پایان نامه‌ها براساس نیازهای مناطق محروم اظهار داشت: یکی از دانشجویان دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر در پایان نامه خود مدلی به نام مدل توسعه روستایی را مورد بررسی قرار داد.


مجتبی رحمانی اولین قدم برای رسیدن به خدمت‌گذاری مولد در مناطق محروم را شناخت پتانسیل‌های منطقه عنوان کرد و گفت: گروه‌های جهادی باید به عنوان یک مغز متفکر وارد مناطق محروم شوند و پتانسیل‌های ناشناخته منطقه را به مردم معرفی کنند.

وی به تجربه ساخت کارگاه بلوک زنی توسط دانشجویان جهادگر اشاره کرد و گفت: براساس تحقیقات میدانی متوجه شدیم مردم مناطق روستایی خراسان جنوبی تمایل زیادی به ساخت خانه‌هایشان با بلوک دارند، بنابراین کارگاه بلوک‌زنی را در منطقه راه انداختیم که هم برای جوانان منطقه اشتغال‌زایی می‌کرد و هم نیازشان را رفع می‌کرد.

رحمانی در ادامه به طرح پرورش زنبور عسل در ایلام و پرورش آلوئه‌ورا در کرمان اشاره کرد و ادامه داد: چنین خدمت رسانی‌هایی باعث می‌شود که مردم مناطق روستایی روی پای خودشان بایستند و به جای اینکه سرمایه از روستا به شهر سرازیر شود و روستاییان مصرف کننده شوند، سرمایه از شهر به روستا رود و جلوی مهاجرت روستاییان را هم می گیرد.

مسئول گروه جهادی دانشگاه امیرکبیر همچنین گفت: متاسفانه در حال حاضر قشر روستایی ما به سمت مصرف‌کنندگی می‌روند ولی می‌توان با شناسایی توانایی‌های بالقوه‌شان دوباره روستاهای کشور را خودکفا و آباد کرد.

وی با تاکید بر لزوم تعریف پایان نامه‌ها براساس نیازهای مناطق محروم اظهار داشت: یکی از دانشجویان دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر در پایان نامه خود مدلی به نام مدل توسعه روستایی را مورد بررسی قرار داد.

رحمانی افزود: این مدل براساس مشکلات مردم در منطقه خراسان جنوبی و سربیشه تعریف شده بود که براین اساس کارگاه‌های قالی بافی و خیاطی در منطقه راه اندازی و بسیاری از مشکلات اقتصادی منطقه حل شد.

مسئول گروه جهادی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: اکثر خانم‌های منطقه هنر قالی بافی و خیاطی را داشتند که چندان توجهی به آن نداشتند با اجرای این کارگاه‌ها بانوان منطقه با استفاده از هنر خود ماهانه حدود 300 هزار تومان درآمدزایی می‌کنند.

وی حضور اساتید و پژوهشگران دانشگاهی را دیگر راهکارهای تحقق خدمت رسانی مولد در مناطق محروم دانست و گفت: اساتید می‌توانند به مناطق محروم بیایند و مشکلات را ببینند، پتانسیل سنجی کنند و پایان نامه‌های دانشگاهی برای حل مشکلات این مناطق تعریف نمایند.

رحمانی همچنین گفت: اگر جهادگران بتوانند کشاورزی و دامپروری روستاها را فعال کنند، کشور را از واردات بی‌نیاز کرده‌ایم.

مسئول گروه جهادی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه در حال حاضر ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکننده‌های گندم در جهان است، گفت: می‌توان با تقویت واحدهای خرد روستایی و حمایت از کشاورزان این وابستگی‌ها را از بین ببریم.

وی در ادامه بیان داشت: اگر چه اجرای بعضی طرح‌ها نیاز به متولی بزرگ‌تری دارد ولی گروه‌های جهادی می‌توانند فرهنگ کار و تلاش را در مناطق روستایی کشورمان زنده کنند و روستائیان بفهمند که خودشان می‌توانند بدون وابستگی به خارج تولیدکننده باشند.

رحمانی با اشاره به اجرای طرح پرورش مرغ بومی در بعضی روستاهای خراسان جنوبی گفت: در این طرح با استفاده از دستگاه‌ جوجه‌کشی که توسط دانشجویان امیرکبیر طراحی شده مرغ‌های 10 روزه در اختیار روستائیان قرار می‌گیرد تا آنها را پرورش دهند و منطقه رونق اقتصادی پیدا کند.

مسئول گروه جهادی روح‌الله در پایان خاطرنشان کرد: باید تمام واحدهای کوچک روستایی را مولد کنیم اگر فقط همین مشکل حل شود و هر کسی بتواند خودش یک شغل را ایجاد کند، به بسیاری از اهداف خدمت‌رسانی مولد خواهیم رسید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.