شنبه 15 دسامبر 12 | 07:13
هیئت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران بیانیه‌ای صادر کرد:

اعتراض به عدم صدور مجوز تشکل دانشجویی

با توجه به شرایط سیاسی کشور در صورت انحراف این انرژی‌ها و استعداد‌ها و صرف آن‌ها در جایگاه نامناسب که بدون شک هزینه‌های سنگینی را بر دوش نظام جمهوری اسلامی خواهد داشت٬ آن کس که مسئول این شرایط خواهد بود مدیریت بسته و مسببان ایجاد فضای تک صدایی در دانشگاه‌ها خواهند بود که باعث شده‌اند بسیاری از دانشجویان مستعد و صاحب ایده این روز‌ها را چون آتشی زیر خاکستر سپری کنند.


دانشگاه علم و صنعت

به گزارش تریبون مستضعفین، هیئت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران در اعتراض به عدم صدور مجوز فعالیت این تشکل در دانشگاه بیانیه‌ای صادر کرد. این موضوع در سال‌های اخیر در بسیاری از دانشگاه‌های کشور شایع شده است که تاسیس دفاتر تشکل‌ها و به‌خصوص تشکل‌های مرتبط با اتحادیه‌های بزرگ و سراسری به سختی و دشواری صورت می‌گیرد.

هیئت موسس در بیانیه‌اش می‌گوید: «درخواست هیئت مؤسس به هیئت نظارت دانشگاه در دی ماه سال ۹۰ ارسال شده است و با توجه به مفاد قانونی فوق الذکر و اتمام زمان قانونی برای پاسخ دهی هیئت نظارت دانشگاه، طبق ماده ۳ آئین نامه تشکل‌های اسلامی هیئت مؤسس اعتراض خود را در تاریخ ۲۱/۴/۹۱ به هیئت نظارت مرکزی وزارت علوم و مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ارسال داشته است و پس از پایان مهلت دو ماهه نیز جوابی دریافت نشده است و لازم به ذکر است که مدیریت محترم تشکل‌های دانشگاهی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها طی چند روز اخیر به صورت شفاهی پاسخ منفی خود را اعلام نموده‌اند و این در حالی ست که بر اساس قانون هیئت نظارت مرکزی موظف بوده است تا در فرصت قانونی و به صورت کتبی نظر خود را به هیئت مؤسس ابلاغ نماید، در حالی که سه ماه از پایان مهلت قانونی پاسخ دهی هیئت نظارت مرکزی نیز گذشته است.»

در بند دیگری از این بیانیه آمده است: «این عملکرد غیر قانونی مسئولان دانشگاه علم و صنعت ایران و وزارت علوم در شرایطی صورت می‌گیرد که رئیس جمهور و وزیر علوم و تعداد زیادی از مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران می‌باشند که این مسئولان باید یا قانونگذار و یا مجری قانون باشند.»

این بیانیه در بخش پایانی خود ابراز امیدواری می‌کند که این بیانیه به اطلاع مسئولان برسد و جهت احقاق حقوق قانونی دانشجویان در دانشگاهی که عضو هیئت علمی آن هستند، تلاش نمایند.

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

پس از گذشت قریب به یک سال از طی روند قانونی هیئت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران مبنی بر تشکیل انجمن اسلامی در این دانشگاه و پس از گذشت چندین ماه از مهلت قانونی هنوز پاسخ کتبی هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی در دانشگاه و هیئت مرکزی نظارت بر تشکل‌های اسلامی وزارت علوم به هیئت مؤسس ابلاغ نشده است و به دلیل اینکه پیگیری‌های مداوم و قانونی دانشجویان در فضای دانشگاه که خاستگاه اصلی مطالبات دانشجویی ست بی‌پاسخ مانده است بر آن شدیم تا سخن خود را در دو بند قانون مداری و مدیریت دانشگاهی و مدیریت کلان وزارت علوم و یک حرف آخر در فضای گسترده تری مطرح کنیم، امید که صدایمان شنوایی داشته باشد.

بند اول) قانون مداری:

طبق دستورالعمل اجرایی آئین نامهٔ تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده ۱- بند۱ دریافت در خواست کتبی هیئت مؤسس متقاضی تشکل اسلامی و طرح آن در جلسات رسمی و ابلاغ نظر هیئت نظارت در مهلت قانونی به صورت مکتوب به تشکل اسلامی از وظایف هیئت نظارت دانشگاه شمرده شده است و در ماده ۴-بند ۱ همین آئین نامه آمده است بررسی صلاحیت اعضای هیئت مؤسس و اعلام کتبی اعتقاد و التزام عملی به اسلام٬و لایت فقیه و قانون اساسی برای احراز شرایط مندرج در بند ۳ آیین نامهٔ تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مکفی است به جز مواردی که هیئت نظارت دانشگاه خلاف این ادعا را بر اساس شواهد و قرائن و بر اساس مستندات قابل قبول احراز نماید.

و بند ۶ همان ماده بیان می‌کند مدت مجاز برای مکاتبات و انجام مراحل بررسی صلاحیت هیئت مؤسس توسط هیئت نظارت دانشگاه٬ حداکثر یک ماه از تاریخ در خواست کتبی است و هیئت نظارت موظف است ظرف مدت پانزده روز کاری پس از اتمام مراحل بررسی در صورت تایید صلاحیت هیئت مؤسس نسبت به صدور موافقت اصولی و در صورت عدم تایید نسبت به اعلام کتبی دلایل رد صلاحیت به صورت طبقه بندی شده با امضای دبیر هیئت نظارت دانشگاه اقدام نمایند.

در تبصره ۱ ماده ۳ آئین نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان آمده است:

در صورت امتناع هیئت نظارت دانشگاه از صدور پروانه و یا اعتراض هیئت موسس تشکل، به نظرات هیئت نظارت درباره اساس‌نامه تشکل، هیئت موسس می‌تواند اعتراض خود را به هیئت نظارت مرکزی ارسال نماید و هیئت نظارت مرکزی موظف است ظرف حداکثر مدت ۲ ماه به اعتراض واصله رسیدگی و اعلام نظر کند.

درخواست هیئت مؤسس به هیئت نظارت دانشگاه در دی ماه سال ۹۰ ارسال شده است و با توجه به مفاد قانونی فوق الذکر و اتمام زمان قانونی برای پاسخ دهی هیئت نظارت دانشگاه، طبق ماده ۳ آئین نامه تشکل‌های اسلامی هیئت مؤسس اعتراض خود را در تاریخ ۲۱/۴/۹۱ به هیئت نظارت مرکزی وزارت علوم و مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ارسال داشته است و پس از پایان مهلت دو ماهه نیز جوابی دریافت نشده است و لازم به ذکر است که مدیریت محترم تشکل‌های دانشگاهی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها طی چند روز اخیر به صورت شفاهی پاسخ منفی خود را اعلام نموده‌اند و این در حالی ست که بر اساس قانون هیئت نظارت مرکزی موظف بوده است تا در فرصت قانونی و به صورت کتبی نظر خود را به هیئت مؤسس ابلاغ نماید، در حالی که سه ماه از پایان مهلت قانونی پاسخ دهی هیئت نظارت مرکزی نیز گذشته است.

و البته تاریخ اعتراض هیئت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به تنهایی گواه این ادعاست که هیئت مؤسس برای رفع مشکل مجوز تشکل خود به صورت تعاملی، سعهٔ صدر لازم را داشته است و بعد گذشت بیش از ۴ ماه از اتمام مهلت پاسخ دهی دانشگاه به احقاق حق خود از طریق هیئت نظارت مرکزی وزارت علوم اقدام نموده است.

و جای بسی تاسف است که پس از طی این مرحله نیز همچنان این دانشجویان برای احقاق حق خود بر اساس قانون به پاسخ روشنی، نه از طرف هیئت نظارت دانشگاه و نه هیئت نظارت مرکزی وزارت علوم، دست نیافته‌اند.

و این عملکردهای غیرقانونی بدین صراحت در حالی صورت می‌گیرد که مسئولین وزارت علوم و نهاد رهبری در دانشگاه‌ها اصرار بر قانونی بودن فعالیت‌های فرهنگی سیاسی دانشگاهیان دارند و به این بهانه فضای انقباضی را برای دانشجویان ایجاد کرده‌اند.

این مستندات تنها این سؤال را در اذهان دانشجویی باقی گزارده است که مسئولان ذیربط دانشگاه علم و صنعت ایران و هیئت نظارت مرکزی و نهاد رهبری در دانشگاه‌ها (که قاعدتا باید به عنوان مرجع نهایی پاسخ دهی باشند) با کدام حکم شرعی و قانونی از اختیارات خود برای اقدامات غیر قانونی و محروم کردن دانشجویان از حق قانونی خودکه فعالیت سیاسی در فضای دانشگاهی و تشکیل تشکل‌های اسلامی ست ٬ محروم کرده‌اند؟

و طبیعی ست که سؤال زیر در اذهان جامعه داشگاهی ما بی‌پاسخ خواهد ماند که:

وقتی مدیران امروز کشور که در فضای شکل گیری قانون مداری نفس کشیده‌اند و قد کشیده‌اند این چنین آسوده خاطر قانون را نادیده می‌گیرند٬ نسل سوم و چهارم انقلاب که در این هوای بی‌قانونی نفس می‌کشند و قد می‌کشند چه بر سر فرهنگ قانون مداری نسل‌های بعد خواهند آورد؟

بند دوم) مدیریت دانشگاهی:

مدیریتی که به بهانهٔ خطای گروهی ار دانشجویان در سالهای گذشته فعالیت‌های دانشجویی در سالهای کنونی را محدود و ممنوع می‌کنند در واقع درصدد پاک کردن صورت مساله هستند تا یافتن راه تعامل و مسالمت آمیز برای کاستن از فعالیت‌های زیر زمینی و غیرضابطه‌مند دانشجویان در دانشگاه!

و البته این رویکرد مدیریتی در دانشگاه علم و صنعت و وزارت علوم باعث شده است تا بسیاری از فعالیت‌های دانشجویی به خارج از دانشگاه کشیده شود و این تنها اخطار کوچکی ست از بروز پتانسیل‌های دانشجویی در فضایی که خاستگاه اصلی بروز این پتانسیل‌ها نیست و در ‌‌نهایت نشانه‌ای ست از انحراف پتانسیلی که می‌تواند در مسیر درست سازنده باشد و در مسیر اشتباه٬ ویرانگر!

و با توجه به شرایط سیاسی کشور در صورت انحراف این انرژی‌ها و استعداد‌ها و صرف آن‌ها در جایگاه نامناسب که بدون شک هزینه‌های سنگینی رابر دوش نظام جمهوری اسلامی خواهد داشت٬ آن کس که مسئول این شرایط خواهد بود مدیریت بسته و مسببان ایجاد فضای تک صدایی در دانشگاه‌ها خواهند بود که باعث شده‌اند بسیاری از دانشجویان مستعد و صاحب ایده این روز‌ها را چون آتشی زیر خاکستر سپری کنند.

حرف آخر:

این عملکرد غیر قانونی مسئولان دانشگاه علم و صنعت ایران و وزارت علوم در شرایطی صورت می‌گیرد که رئیس جمهور و وزیر علوم و تعداد زیادی از مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران می‌باشند که این مسئولان باید یا قانونگذار و یا مجری قانون باشند.

امیدواریم این بیانیه به اطلاع مسئولان برسد و جهت احقاق حقوق قانونی دانشجویان در دانشگاهی که عضو هیئت علمی آن هستند، تلاش نمایند.

هیئت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران

سیده خدیجه احمدی ۸۹۷۱۲۰۲۶
سید محمد مهدی فاطمی ابهری ۸۸۵۱۱۳۸۴
جواد مزدوری ۸۸۴۶۱۴۴۹
کامران اشراقی ۸۹۵۱۱۰۸۴
امید حاجی علی خمسه ۸۹۵۱۱۳۵۱

  1. امین بشرخواه
    16 دسامبر 2012

    با عرض ادب و احترام
    بنده امین بشرخواه هستم دبیر هیئت موسس انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
    یعد از گذشت بیش از 6 ماه از درخواست هیئت موسس انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نه تنها جواب کتبی داده نشد بلکه حتی موفق به دیدار با مسئول فرهنگی دانشگاه که طبق گفته ی مسئولین دانشگاه نظر مخالف از طرف ایشان صادر گردیده، نشدیم. وبعد از چند بار پیگیری ظاهرا درخواست ما طبق گفته ی مسئولین حتی در سیستم اتوماسیون وجود ندارد و گم شده است!!
    عدم پایبندی به قانون و ارزش قائل نشدن برای آنچه که ارزش دانشجو محسوب میشود، موج بی انگیزگی را دربین قشر دانشجو افزایش میدهد.
    خواهشمند برخورد قانونی با تنگ نظری ها هستیم.

  2. سمیرا
    22 مارس 2013

    تا وقتی که اعضا این باشند فاتحه انجمن اسلامی خوندس
    به نظر من این کاره بسیجه که با این اعضا میخواسته انجمن خراب کنه

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.