معاون داروی سازمان غذا و دارو از برخورد و قطع ۱۲۰۰ شماره تبلیغات ماهوارهای که داروهای غیرمجاز عرضه میکنند، خبر داد.
محمدرضا شانهساز، معاون داروی سازمان غذا و دارو در نشست خبری صبح امروز با بیان این مطلب گفت: با تصویب طرح سند ملی گیاهان دارویی که طی دو هفته گذشته در ستاد فرهنگی تصویب شد و با مذاکراتی که با دانشگاه علمی کاربردی صورت گرفته عطاریها با گذراندن دورههایی میتوانند گواهینامه اخذ کرده و به صورت قانونمند فعالیت کنند.
وی با تأکید بر اینکه گیاهان دارویی باید در داروخانهها به فروش برسند، گفت: ما برای ورود به بخشهایی مجاز هستیم که بر آنها نظارت داشته باشیم، لذا وزارت بهداشت تنها میتواند بر روی داروهایی که از طریق داروخانه عرضه میشوند، نظارت داشته باشد.
شانهساز در ادامه با اشاره به اینکه عطاریها زیر نظر اصناف هستند، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل عملکرد بد صنوف که با اهداف مادی داروهای گیاهی که از لحاظ استانداردها در سطح مطلوب نبوده را بدون اطلاعات کافی تجویز کردهاند، باعث تغییر باور مثبت جامعه نسبت به مصرف داروهای گیاهی شدهاند.
وی با اشاره به محورهای برخورد با عطاریها گفت: عرضه محصولات غیرمجاز، عرضه محصولات قاچاق و تجویز دارو از تخلفهایی است که عطاریها مرتکب میشوند که در کارگروه سلامت و امنیت قضایی استان بازرسیهای مشترک صورت گرفته و پروندههای متخلفان به مراجع ارجاع میشود.
وی همچنین در مورد تبلیغات ماهوارهای بعضی از اقلام دارویی نیز خاطرنشان کرد: اکثر این داروها حول چهار محور چاقی- لاغری، ریزش مو، ترک اعتیاد و جنسی است.
ایران چهار برابر کل قاره اروپا تنوع گیاهی دارد
شانهساز ادامه داد: ما در کشور از نظر جغرافیایی پتانسیل قویای به لحاظ داروهای طبیعی داریم که متأسفانه جایگاه اصلی خود را ندارند.
وی با اشاره به مشکلات پایینبودن مصرف داروهای گیاهی در کشور گفت: علیرغم اثربخشی ثابتشده داروهای گیاهی متأسفانه این داروها از سوی پزشکان تجویز نمی شود که عدم آموزش کافی به دانشجویان پزشکی یکی از عوامل مؤثر در این مورد است.
وی افزودن واحدهای درسی تخصصی بیشتر در خصوص داروهای گیاهی به دانشجویان پزشکی را یکی از موارد مهم در افزایش مصرف داروهای گیاهی دانست.
وی خاطرنشان کرد: داروهای گیاهی ما 4 برابر کل قاره اروپا تنوع دارد که با آمدن طب جدید از زمان قاجار به شدت افت کرده است.
سهم 8 درصدی داروهای گیاهی در نسخ پزشکان
معاون داروی سازمان غذا و دارو گفت: طی 4-5 سال گذشته سهم داروهای گیاهی در نسخ پزشکان تنها سه درصد بود که در حال حاضر این میزان به هشت درصد رسیده که در سطح قابل قبولی قرار ندارد، این در حالی است که در کشور آلمان 40 درصد نسخ را داروهای گیاهی شامل میشوند.
وی با اشاره به پوشش 65 قلم از محصولات داروهای گیاهی تحت پوشش بیمه گفت: گرچه سازمانهای بیمهگر با این مسئله موافق نبودند اما این اتفاق افتاد و هماکنون این 65 قلم تحت پوشش بیمه قرار دارند.
وی همچنین به تأسیس دانشکدههای طب سنتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در رشتههای پزشکی و داروسازی در زمینه طب سنتی فارغالتحصیلانی تربیت شدهاند که میتوانند در بالارفتن مصرف داروهای گیاهی تأثیر خوبی داشته باشند.
همایش طلای سبز برای ایجاد فرهنگسازی و باور صحیح در مورد گیاهان دارویی
شانهساز از برگزاری همایش طلای سبز به منظور نهادینهکردن فرهنگ مصرف داروهای گیاهی خبر داد و گفت: در راستای اقتصاد مقاومتی یکی از راهکارهایی که ما میتوانیم برای برخورد با تحریمها از آن بهره ببریم، استفاده از ظرفیتهای بومی و ملی مانند گیاهان دارویی است که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: امیدواریم این همایش بتواند استقبال پزشکان، داروسازان، مردم و اصحاب رسانه را در ایجاد فرهنگ ملی و بهره بری از این پتانسیل خدادادی را به دنبال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از داروهای گیاهی در درمان بسیاری از بیماریها میتواند اثربخش باشد، ضمن اینکه عوارض جانبی داروهای گیاهی به نسبت داروهای شیمیایی بسیار کمتر است.
وی با اشاره به اینکه عوارض جانبی داروها یکی از بحثهای مهم در دنیا است، اظهار کرد: در ایالات متحده آمریکا یکی از علل مرگ عوارض دارویی است، البته ما عوارض داروهای گیاهی را نیز قطعا رد نمیکنیم اما عوارض این داروها با مصرف صحیح بسیار کمتر از داروهای شیمیایی است.
Sorry. No data so far.