«مرکز شورای ملی ایرانیان آمریکا و انجمن کنترل تسلیحات آمریکا» نوشته است: جنجال بر سر کاندیداتوری سناتور چاگ هیگل برای تصدی مقام وزارت دفاع آمریکا از یک سو و فشارهای بنیامین نتانیاهو بر سر تعیین خط قرمز جهت ممانعت از پیشرفت هستهای ایران از سوی دیگر سبب شد بار دیگر «ایران» در ثقل سیاستهای خاورمیانهای باراک اوباما قرار بگیرد.
گروههای طرفدار رژیم صهیونیستی و نومحافظه کاران کمپین گستردهای را تشکیل دادهاند تا به هر شکل ممکن از ورود چاک هیگل به پنتاگون جلوگیری کنند زیرا که وی چهرهای شناخته شده در عقاید «ضد صهیونیستی و نرمی و ملاطفت با ایران» است.
بیل کریستول، دانشمند نومحافظه کار برجسته و سردبیر روزنامه ویکلی استاندارد هیگل را سناتوری با سابقه طولانی در امر «خصومت با رژیم صهیونیستی» در طول یک دهه گذشته معرفی میکند.
کمیته اضطراری رژیم اسراییل ویدئویی را پخش کرد که حاکی از اصرار اعضای این کمیته به باراک اوباما با این استدلال که هیگل متعهد به افزایش تحریمها و جنگ نظامی نیست، میباشد.
اما درحالی که هیگل مخالفان بسیاری در میان محافظه کاران دارد، هواداران بسیاری را نیز در محافل سیاسی دارد که از جمله آنها گروههای میانه روتر طرفداران اسراییل مانند گروه جی استریت و انجمن سیاسی اسراییل میباشد.
حمایت اکثریت از انتخاب اوباما/هیگل گزینه مناسب است
طی روزهای گذشته، یک گروه از دیپلماتهای سابق برجسته در نامهای سرگشاده به شدت حمایت خود را از انتخاب اوباما اعلام کردند.
امضاءکنندگان این نامه سرگشاده عبارتند از: تام پیکرینگ و نیک برنز معاونان اسبق امورخارجه، رایان کروکر، دنیل کورتزر و فرانک ویزنر دیپلماتها و سفیرای آمریکایی.
بلافاصله پس از امضاء این نامه، نامه سرگشاده دیگری با محوریت موضوع ایران نوشته شد که به دست باراک اوباما رسید. این نامه به اوباما اصرار دارد که رویکردهای جسورانه دیپلماتیک تری را با تاکید بر انگیزههای مثبتتر به جای تحریمهای بیشتر اتخاذ کند.
بخشی از متن نامه سرگشاده دوم درباره ایران خطاب به باراک اوباما بدین شرح است:
به عنوان اولین قدم، ما میخواهیم شما و تیمتان را به تجدیدنظر در پیشنهادتان مبنی بر توقف غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد و کاهش تحریمهای بین المللی و مالی تحمیل شده به ایران متقاعد کنیم.
این نامه توسط دو گروه از حمایت کنندگان از ایران در واشنگتن در «مرکز شورای ملی ایرانیان آمریکا و انجمن کنترل تسلیحات» توسط ۲۴ ژنرال، دیپلماتها و کارشناسان سابق آمریکایی نوشته شده است.
این نامه در پی آماده شدن باراک اوباما برای دور جدید مذاکرات با ایران، آماده سازی و ارسال شده که استراتژیستها در آن ابراز امیدواری کردند با به روی کار آمدن آقای هیگل به عنوان وزیر دفاع بعدی، جبهه «مخالفان جنگ با ایران» تقویت شود.
مقام «وزیر دفاع» به ندرت مضمون جنگ همراه با صلح را میدهد. اما تاکید بر عقب نشینی آمریکا از تحریم و جنگ با ایران دلایل متفاوتی دارد که بخشی از آن در نامه ذکر شده است:
۱- تحریمها باعت بروز چند دستگی در ائتلاف بین المللی علیه ایران شده و سیاست آمریکا در لیبی و سوریه را پیچیدهتر کرده است.
۲- تحریم منجر به تحت کنترل درآمدن هر چه بیشتر اقتصاد ایران توسط جناحهای مذهبی شده است.
۳- تحریم موجب قدرت گرفتن جناحهای مخالف اصلاحات و کاهش فضای موجود برای مخالفان سیاسی در ایران شده است.
۴- تحریم داروها و موادغذایی حیاتی را در ایران محدود و به بیثباتی قیمتهای جهانی نفت کمک کرده است.
۵- تحریمها حتی ممکن است بذر بیگانگی بلند مدت میان مردم ایران و آمریکا را نیز کاشته باشد و از همه خطرناکتر اینکه تحریمهای مذکور پتانسیل وقوع درگیری میان ایران و آمریکا و نیز خشونتهای منطقهای را افزایش دادهاند.
Sorry. No data so far.