رستم قاسمی در چهارمین همایش ارتقاء توان تولید داخل تجهیزات صنعت نفت که صبح امروز در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: هم اکنون شاهدیم که توان تولید داخل در کشور نسبت به سالهای گذشته رشد فزایندهای داشته است.
وزیر نفت ادامه داد: خوشبختانه با راهاندازی سامانه کدینگ که هم اکنون پیشرفت 20 درصدی دارد حدود 600 قلم کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت شناسایی شد که با اتمام آخرین مراحل راهاندازی این سامانه میتوان تمام تجهیزات و کالاهای مورد نیاز صنعت نفت را شناسایی کرد.
وی با اشاره به تهیه اسناد برای برخی از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت گفت: با عنوان نمونه کار تهیه سند دکلهای حفاری که یکی از کالاهای حیاتی صنعت نفت است انجام شده که بر این اساس میتوان با یکپارچه سازی این اسناد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت را در داخل تولید کرد.
وی با اشاره به اینکه امروزه رویکرد صنعت نفت به واردات تغییر یافته است، گفت: خوشبختانه توان تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به جایی رسیده که میتوان بر روی پای خود ایستاد.
وی در ادامه خطاب به سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: سازندگان تجهیزات صنعت نفت باید همواره مقوله زمان را در تأمین کالاهای مورد نیاز صنعت نفت رعایت کنند.
وزیر نفت تصریح کرد: خوشبختانه کیفیت در کنار قیمت مناسب برخی از کالاهای ساخت داخل موجب شد تا صنعت نفت به استفاده از این کالاها روی آورد.
وی در ادامه افزود: هم اکنون برای خرید کالاهای داخلی 10 درصد به عنوان پیش پرداخت به صنعتگران داده میشود اما آنها برای تأمین مواد اولیه حداقل نیاز به 70 درصد از قیمت کالا را دارند به همین منظور سعی کردیم صندوق حمایت از سازندگان تجهیزات داخلی صنعت نفت را راهاندازی کنیم.
قاسمی خاطر نشان کرد: از سال گذشته طراحی اولیه این صندوق در صنعت و وزارت نفت آغاز شد و اکنون امیدواریم با رأی مساعد نمایندگان مجلس هر چه زودتر راهاندازی شود.
وزیر نفت در ادامه با اشاره به تحریم کشورهای ابرقدرت علیه صنعت نفت ایران گفت: این کشورها اهداف مختلفی را از تحریم صنعت نفت ایران دنبال میکردند که مهمترین این اهداف توقف توسعه صنعت نفت و دیگری فراهم کردن شرایطی بود که جمهوری اسلامی ایران در بازارهای جهانی جایی نداشته باشد.
وی افزود: به همین دلیل در اولین قدم آنها علاوه بر تحریم صادرات نفت ایران به تحریم بیمه نیز روی آوردند و حتی نگذاشتند که بتوانیم با استفاده از پرچم کشورهای دیگر نفت خود را صادر کنیم.
وزیر نفت افزود: کشورهای ابرقدرت به دنبال این بودند که اجازه صادرات میعانات گازی را ندهند زیرا میدانستند با این کار میتوانند صنعت گاز ایران را نیز با مشکلات عدیدهای مواجه کنند.
قاسمی گفت: برای مقابله با این تحریمها در اولین قدم یک شرکت بیمه بینالمللی تشکیل دادیم که نفتکشهای ایرانی را بیمه میکند و همین طور برای خروج از این تحریمها اقدامات مؤثری را انجام دادیم که هم اکنون نشان میدهد شرایط سخت روزهای اول تحریم را پشت سر گذاشتهایم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه هم اکنون روزانه 640 میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید میشود، گفت: از این میزان 520 میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد و مابقی این تولید گاز نیز خوراک محصولات پتروشیمی، نیروگاهها، صنایع عمده، صادرات و تزریق به میادین نفتی استفاده میشود.
وزیر نفت با اشاره به تشکیل دو هاب جدید پتروشیمی در منطقه لاوان و چابهار گفت: هم اکنون از سرمایهگذاران داخلی دعوت میکنم تا برای پیشرفت صنعت پتروشیمی دست به کار شوند تا بتوانیم این دو هاب پتروشیمی را نیز هر چه زودتر راهاندازی کنیم.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: خوشبختانه در ایران 600 میلیارد بشکه نفت در جا وجود دارد که با ضریب بازیافت 25 درصدی از میادین میتوان 150 میلیارد بشکه نفت را تولید کرد که با این حساب حدود 150 سال دیگر ذخیره نفت در کشور وجود دارد و ایران میتواند در این مدت و با توجه به نیاز 80 درصدی بازار جهانی یکی از صادرکنندگان اصلی منابع هیدروکربوری باشد.
Sorry. No data so far.