یکشنبه 23 دسامبر 12 | 18:09

دولت رو در روی وزارت بهداشت برای ارز دارو

گره کور پرداخت ارز دارویی به شرکت ها و وارد کنندگان دارو در کشور در حالی کور تر از قبل شده است که وزارت بهداشت در بدنه دولت به طور مستقیم صحبت های رئیس دولت را تکذیب می کند و رئیس دولت اظهارات مسئولان وزارت بهداشت.


سکوت دولت در رابطه با عدم تخصص ارز دارویی شکست و روز گذشته رئیس جمهور در گفت و گوی زنده خود در صدا و سیما صراحتا اعلام کرد دولت ارز دارویی به شرکت های تولید کننده و وارد کننده دارو ارائه کرده است. همزمان رئیس سازمان غذا و دارو می گوید: تاکنون فقط یک سوم ارز دارو تامین شده است و احتمال سخت‌تر شدن شرایط دارویی وجود دارد.

گره کور پرداخت ارز دارویی به شرکت ها و وارد کنندگان دارو در کشور در حالی کور تر از قبل شده است که وزارت بهداشت در بدنه دولت به طور مستقیم صحبت های رئیس دولت را تکذیب می کند و رئیس جمهور با تایید تخصیص ارز دارویی می گوید: برای دارو تغییر نرخ ارزی نداریم که کسی بخواهد آن را اضافه کند و خود وزارت بهداشت آن را کنترل کند و اجازه ندهد چند نفر چهره بهداشت و درمان را مخدوش کند.

اوضاع نا بسامان ارز دارویی در کشور شرایط را به جایی رسانده است که بسیاری از بیماران و مبتلایان به بیماری های خاص با مشکل تامین دارو مواجه شده است و در یکی از موارد منجر به فوت یکی از مبتلایان به بیماری هموفیلی شده است.

از طرف دیگر افزایش این مشکلات کار را به جایی رسانده است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی می گوید: آه و نفرین مردم مناطق محروم پشت سر این دولت خواهد ماند و در این دنیا عذابش را می کشد.

همچنین پافشاری وزارت بهداشت و شخص وزیر بر موضع خود در رابطه با عدم تخصیص ارز به وارد کنندگان و تولید کنندگان دارو زمزمه های را نیز مبنی بر برکناری مرضیه وحید دستجردی از سمت خود در دولت ایجاد کرد

اگرچه دولت و وزارت بهداشت هر کدام به سهم خود بر موضع شان پافشاری دارند، اما در این میان هنوز بسیاری از بیماران و مبتلایان به ارز دارویی با هزینه های گزاف، کمبود دارو در کشور و نگرانی برای سلامت خود دست و پنجه نرم می کنند.

احمدی نژاد: ارز دادیم، وزارت بهداشت کنترل کند

محمود احمدی نژاد دیشب در برنامه گفت و گوی زنده خبری که از شبکه یک سیما پخش شد، در پاسخ به پرسشی درباره مدیریت و تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی گفت: گفت: زمانی که شرایط عادی است کسی اعتراض نمی‌کند اما اگر مشکلی ایجاد شود همه به دنبال سهم بیشتر هستند و برای گرفتن سهم بیشتر بقیه را نقد می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که این درست است که به جای دارو به زین اسب و چوب بستی ارز اختصاص داده شده است افزود: کنترل ارز به معنای کنترل قلم به قلم کالاها نیست چرا که به جز چند قلم کالا که واردات و مصرف آنها ممنوع است و ذات آنها ممنوع است. بقیه کالاها تابع تعرفه و سیاست‌های عمومی است تعرفه‌ها بالا و پایین می‌شود و واردات کنترل می‌شود.

احدی به بهانه نبود ارز حق ندارد قیمت دارو را بالا ببرد

وی افزود: افراد می‌خواهند ارز بیشتری بگیرند و خودشان را مقایسه می‌کنند و شرایط عادی را به الان می‌چسبانند ما تا اول مرداد کنترلی نداشتیم و تنها کالاها را 10 طبقه کرده بودیم و به همه ارز مرجع می‌دادیم.

احمدی نژاد ادامه داد: در دولت در خصوص واردات دارو نیز به طور کامل بحث کردیم سال پیش دارو با دو ارز واردکنندگان و بانک مرکزی وارد می‌شد و ارز بانک مرکزی در سال جاری بیش از سال گذشته است و طی 9 ماه گذشته با ارز سابق برابری می‌کند. حالا اگر در آنجا صرف نشده است یا به جای دیگر رفته باید رسیدگی شود من از همین‌جا به مردم اعلام می‌کنم احدی به بهانه نبود ارز حق ندارد قیمت دارو را بالا ببرد.

رئیس جمهوری ادامه داد:‌ دولت ارز را ارائه کرده است و من آمار شرکت‌ها را دارم که کدام شرکت ارز 1226 تومانی گرفته است. قیمت ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی هیچ تفاوتی نکرده است.

احمدی‌نژاد گفت: برای دارو تغییر نرخ ارزی نداریم که کسی بخواهد آن را اضافه کند و خود وزارت بهداشت آن را کنترل کند و اجازه ندهد چند نفر چهره بهداشت و درمان را مخدوش کند.

وی افزود: دولت به این شکل نیست که بتواند دو هزار و 400 قلم کالا را کنترل کند. دولت به تمام شرکت‌هایی که واردکننده دارو و یا سازنده آن با مواد اولیه خارجی بودند ارز ارائه داده است و ترتیب آن را نیز می‌دانیم.

رئیس جمهوری افزود: باید ببینیم اشکال کار کجاست و اینکه دیگران را متهم کنیم مشکلی حل نمی‌شود البته باید این موضوع به طور جدی بررسی شود ما ارز را اختصاص داده‌ایم و سلامت مردم برای ما بسیار مهم است.

رئیس سازمان غذا ودارو: احتمال سخت‌تر شدن شرایط دارویی وجود دارد

رییس سازمان غذا و دارو با بیان این که آخرین ارز دریافتی مورد نیاز برای دارو نیمه آذر ماه بوده است، خاطرنشان کرد: از نیمه شهریور امسال تا نیمه آذر فقط یک سوم ارز مورد نیاز دارو تامین شده است.

احمد شیبانی با بیان این مطلب در جلسه هم اندیشی دست اندرکاران صنایع دارویی کشور با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: در سال جاری تا حدود اواسط شهریور ماه هیچ ارز دارویی اختصاص داده نشد و از نیمه دوم این ماه هم حرکتی صورت گرفت و بخشی از ارز مورد نیاز دارو تامین شد که باز بخشی از آن به غیر از دارو اختصاص داده شد.

وی افزود: با پیگیری‌های مجدانه وزیر بهداشت تا اواخر آبان امسال 750 میلیون یورو و سپس تا اواسط آذر ماه 977 میلیون یورو ارز دارویی دادند که این رقم هم به طور کامل هنوز محقق نشده است زیرا بانک های عامل گشایش اعتبار لازم را در این خصوص نکرده‌اند.

وی ادامه داد: در کل از ابتدای امسال فقط یک سوم ارز مورد نیاز دارو تامین شده است و با ادامه این روند احتمال سخت‌تر شدن شرایط هم وجود دارد.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی: 2.5 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص یافته است

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی می گوید: در نه ماهه اول امسال بانک مرکزی و بانکها در مجموع 2.5 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص دادند.

صمد کریمی با اشاره به پرداخت ارز به واردات دارو در ماههای گذشته گفت: مطابق با بررسی‌های آماری و اطلاعات بانک مرکزی در خصوص عملکرد ارزی بخش دارو میزان ارز پرداختی از سمت بانک مرکزی و بانک های کشور حکایت از آن دارد که تا پایان آذرماه معادل 2.5 میلیارد دلار ارز به دارو پرداخت شده است.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی افزود: بانک مرکزی از ابتدای سال جاری فروش عمومی ارز به بانکها را تا 30/5/91 صورت داده و این امر سبب شده تا بانکهای کشور 893 میلیون دلار بابت واردات دارو و اقلام دارویی پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی نیز از ابتدای سال تا پایان آذر بالغ بر 1.6 میلیارد دلار جهت واردات دارو و اقلام دارویی در تعاملات سازنده با معاونت داروی وزارت بهداشت به شرکت های دارویی پرداخت کرده است.

به گفته کریمی، بر این اساس کل ارز پرداختی از سوی بانک مرکزی 1.6 میلیارد دلار و بانک‌های کشور 900 میلیون دلار بوده است به نحوی که از ابتدای امسال تا پایان آذرماه 2.5 میلیارد دلار ارز به دارو پرداخت شده است.

سیستم بانکی عملکرد مناسبی در تامین نیاز دارویی داشته است

وی ادامه داد: همچنین بانک مرکزی پیش بینی کرد تا پایان سال جاری یک میلیارد دلار دیگر نیز به صنعت دارو پرداخت کند، این در شرایطی است که عملکرد بانک مرکزی درروزهای 25 آذر تا 30 آذر سال جاری حکایت از آن دارد که این بانک توانسته حدود یک چهارم از رقم مزبور را به میزان حدود 250 میلیون دلار جهت تامین ارز صنعت دارو پرداخت کند.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی ادامه داد: بررسی های فوق حاکی از آن است که خوشبختانه سیستم بانکی و بانک مرکزی توانسته اند عملکرد مناسبی در تامین نیاز دارویی کشور داشته باشند.

وی ادامه داد: عملکرد نه ماهه امسال در پرداخت ارز به دارو حکایت از آن دارد که امسال حدود 100 میلیون دلار بیش از عملکرد کل سال 90 به میزان 2.4 میلیارد دلار پرداخت شده است.

کریمی خاطر نشان کرد: تامین ارز صورت گرفته برای دارو مطابق با سیاست های ارزی بانک مرکزی به نرخ مرجع بوده و از این نظر هر گونه افزایش قیمت دارو و اقلام دارویی در کشور هیچ گونه توجیهی ندارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.