دوشنبه 24 دسامبر 12 | 12:58

شعر وفادارترین هنر به انقلاب اسلامی است

شعر انقلاب در طی این سال‌ها نشان داده است که وفادارترین هنرها به انقلاب اسلامی است و از روز سخنرانی امام خمینی در فیضیه شعر بیعتش را با رهبر انقلاب اعلام کرد.


صبح امروز نشست خبری «شب‌های شعر انقلاب» در محل مؤسسه شهرستان ادب با حضور علی محمد مؤدب، علی داوودی و محسن عرب‌خالقی برگزار شد.

شعر وفادارترین هنرها به انقلاب اسلامی است

در این نشست علی محمد مؤدب گفت: شعر ثروت ملی ماست و شعر انقلاب در طی این سال‌ها نشان داده است که وفادارترین هنرها به انقلاب اسلامی است و از روز سخنرانی امام خمینی در فیضیه شعر بیعتش را با رهبر انقلاب اعلام کرد و در طول سا‌ل‌های انقلاب شعر همراه با شاعران برجسته در مبارزه حضور داشته و با خط دهی، مفهوم‌سازی و برجسته‌کردن ایام و شخصیت‌ها نقش آفرینی کرده است.

وی افزود: پس از انقلاب هم شعر چه در بحران‌ها و چه در 8 سال دفاع مقدس کلیدی‌ترین نقش‌ها را داشته و هیچکس نمی‌تواند فداکاری شاعرانی را انکار کند که به سرعت و تناسب با حوادث شعر می‌گفتند و در کنار این شعرها شعرهای بسیار برجسته‌ای هم خلق شد که امروز شاهد باقیمانده گستره عظیمی از شعرها پس از انقلاب و قبل از انقلاب هستیم که در نوع خود بی‌نظیر هستند.

این شاعر اظهار داشت: طرح مفاهیم اصلی شیعی مثل شهادت‌طلبی و ولایت و طرح مفاهیم جدیدی مثل وطن‌دوستی که بن مایه انقلاب اسلامی را همراه با خود دارند و از وطن‌دوستی آمیخته با امام و امت و شهادت سخن می‌گویند، از دیگر ویژگی‌های این شعر است و شعر جدی‌ترین هنری است که در طی این سال‌ها همواره توانسته نسبت خود را با انقلاب حفظ کند و چنانکه ما می‌بینیم در نسل شاعران جوان امروز شاعران جدی و استعدادهای برجسته‌ای وجود دارند که می‌توانند نسل بزرگان شعر انقلاب را ادامه دهند.

هنری که کم ترین ضربه را از مدیران کم همت خورد

مؤدب اظهار داشت: به دلیل اینکه شعر و جلسات شعری با مجاهدت‌های فردی و در محافل کوچک و کم هزینه توانست به راه خود ادامه دهد نسبت به دیگر هنرها ضربه کمتری از کم همتی مدیران دولتی خورد.

مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب درباره چرایی برگزاری شب‌های شعر انقلاب در روزهای آتی گفت: شعر همواره با جلسات شعرخوانی همراه بوده و با آن عرضه شده است و در دوران ما شب‌های شعر برجسته‌ای به یاد همگان مانده است که نمی‌توانند جشنواره‌ها و کنگره‌های بسیاری که برگزار می‌شوند جای آن‌ها را بگیرد. این جشنواره‌ها هر چند خوبی‌های بسیاری دارد ولی حاشیه‌ها بر آن سایه افکنده و در آن‌ها، اصل برنامه شعر و شاعران نیست.

شعر باید تیتر یک روزنامه‌ها باشد

وی افزود: به هر حال باید ما شب‌های شعر تأثیرگذاری را به طور مستمر داشته باشیم که جریان سازی کنند و در کنار اینها علاوه بر رسانه‌های دیجیتال رسانه‌های تصویری مثل صدا و سیما و رسانه‌های مکتوب نقش بیشتری در انعکاس آن ایفا کنند و شعر و شاعر باید در صدا و سیما بیشتر دیده شوند و اگر شاعر و مؤلف خودشان حضور پیدا کنند تأثیرگذاری بیشتری در اذهان خواهند داشت. شعر باید تیتر یک روزنامه‌ها شود و شاعران باید در رسانه‌ ملی دیده شوند.

مؤدب گفت: این شب‌های شعر اقدامی است که شاعر در کنار شعرش موضوع یک مراسم باشد و انشاء‌الله در سال‌های آینده نمونه‌های بهتر و گسترده‌تری از شب‌های شعر انقلاب را برگزار خواهیم کرد.

شعری با مخاطبان جهانی

سخنران دیگر این مراسم علی داوودی دبیر علمی این برنامه بود. وی در این مراسم گفت: شعر انقلاب اشاره به جریانی سالم، متعهد و پویایی دارد که دل جریان‌های امروز مسیر خودش را گم نکرده و پرچم‌داری است که آرمان‌های انقلاب را به دوش می‌کشد.

داوودی گفت: شعر بخش مهمی از بنای فرهنگ دینی ماست که بسیاری از این مفاهیم از این کانال به ما رسیده و شعر انقلاب نه تنها نماینده حرف امروز ما ایرانی‌هاست بلکه مخاطبان دیگری هم در سایر نقاط جهان دارد.

دبیر علمی این شب های شعر گفت: در انتخاب شاعرانی که به جشنواره دعوت شده‌اند هم سعی کرده‌ایم که هم پیشکسوتان و هم جوانان شعر انقلاب در کنار هم باشند.

شب‌های شعری با حضور شاعران برجسته همان استان

محسن عرب‌خالقی هم درباره برگزاری این مراسم گفت: این شب‌های شعر مانور فرهنگی در عرصه جبهه فرهنگی است که با توجه به دغدغه‌های رهبر انقلاب شکل گرفته است.

در آستانه دهه فجر به این فکر افتادیم که شب‌های شعر انقلاب را برای همه شب‌ها برگزار کنیم و نتیجه این شد که نهم دی ماه که به تعبیری یوم‌الله است را برای شب شعر انقلاب در تهران انتخاب کردیم که 35 نفر از شاعران بزرگ انقلاب را برای حضور دعوت کرده‌ایم.

وی افزود: هفتم دی ماه هم همراه با 20 نفر از شاعران برجسته انقلاب در استان اصفهان و 6 نفر از شاعران برجسته کشوری شب شعری را در اصفهان برگزار می‌کنیم. برای شب‌های شعر انقلاب در شهر شیراز هم 20 نفر از شاعران استان فارس دعوت شده‌اند که 7 نفر از اساتید شعر کشور هم در این شب شعر حضور خواهند داشت.

در پایان این مراسم علی محمد مؤدب در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره برنامه‌های جانبی این شب‌های شعر گفت: در این مراسم یادکردی هم از مرحوم خلیل عمرانی خواهیم داشت.

گفتنی است این برنامه به همت موسسه شهرستان ادب و مجمع شاعران اهل بیت و همکاری حوزه هنری برگزار می‌شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.