به گزارش تریبون مستضعفین دکتر ابراهیم فیاض جشنواره مردمی فیلم عمار را یک جشنواره پیشرو میداند که در صدد ایجاد هنجار برای سینمای ماست.
وی در حاشیه جشنواره به خبرنگار تریبون مستضعفین گفت: «این جشنواره پیشرویی است که مانند هر جشنوارهای دنبال ایجاد یک هنجار سینمایی است، این جشنواره باید پیشقراول باشد همان آوانگاردی که فرانسوی ها میگفتند اگر بتوانیم آن را بسازیم خیلی چیزها بهم میریزد و الهام گر سینماگرهای دیگر باشد.
داور جشنواره عمار با اشاره به نبودن سینماگران پیشرویی چون حاتمی کیا و میرکریمی در جشنواره گفت «با جنگ٬ حاتمی کیا و ملاقلی پور هنجار سینمای ما شدند خارجی ها سعی کردند با آوردن کیارستمی و …این پیشرویی را مانع شوند.
استاد دانشگاه با ناکید بر تعامل سینماگران میگوید: «ان شا الله کمکم سینماگرهای دیگر را هم دعوت کنیم٬ نباید فاصله ای بین حاتمی کیا٬ میرکریمی و حتی درویش با جشنواره باشد باید همه را دعوت کرد. در دانشگاه استاد تمام هایی که هستند و نسل قبل هستند٬ ما باید احترام بگذاریم و جلو رویم تا آنها پیشرویی نسل ما را قبول کنند. بنابراین باید آن ها هم باید احساس کنند که دعوت میشوند. آن ها پیشروی سینمای ما هستند.»
ابراهیم فیاض معتقد است که اگر میخواهیم هنجار شویم باید آن کارگردانها را بپذیریم و باید با احترام و بدون دعوا این جشنواره را معرفی کرد لذا باید آنها را دعوت کرد که بیایند و ببینند.
دکتر فیاض معتقد است که باید برای این افراد خودمان زمین بازی تعریف کنیم و ادامه میدهد: «اگر آنها را دعوت کنید خیلیهایشان وابسته می شوند. بچه های بسیج علوم اجتماعی می خواستند تریبون بگذارند و روشنفکرها حرف بزنند. آمده بودند که چه کنیم٬ گفتم وقتی شما تریبون بدهید آنها در قالب تریبون شما حرف میزنند دقیقا همین شد با هر عقیده ای که بودند سکولار، چپ… در چارچون تریبون بسیج حرف زدند. خارجیها در این سالها تریبون را به خیلی ها دادند و آنها رفتند در تریبون آنها حرف زدند حالا اگر ما این تریبون را ایجاد کنیم آنها وقتی میایند پشت تریبون ما، همان حرفهای ما را از زبان خودشان بیان میکنند. باید مراقب هم بود که چارچوب را از دست ندهیم و خطکشیها تغییر ندهیم»
داور سومین جشنواره عمار تاکید کرد که در عرصه فیلمسازی نباید چپ زده شویم و از موقعیتهای جهان دور بیافتیمو در ادامه به سیاستهای در پیش گرفته اوباما اشاره کرد و میگوید که چه شده الان تایم او را مرد سال معرفی میکند و ادامه میدهد: «در سینما همین است اگر در خودمان جمع شویم دچار انفعال می شویم و قدرت تهاجمی را از دست میدهیم. وقتی قدرت تهاجمی را از دست بدهیم باید سلام کنیم! باید موقعیت تهاجمی داشته باشیم. فردا بخواهیم با امریکا رابطه برقرار کنیم ما باید چیزی برای ارايه داشته باشیم.»
فیاض ادامه میدهد که در یک زمانی تنها نادر طالبزاده در این عرصه فعال بود و امروز میبینیم این همه جوان داریم٬ « تبلیغات درستی صورت نگرفته است و ۹۰۰ فیلم رسیده است. من میگویم سینمای عمومی ایرانی را نشان میدهیم.
استاد مردم شناس دانشگاه تهران در خصوص آسیبهای پیشروی جشنواره عمار و اینکه چگونه مانند جشنواره فجر از اهداف اولیهش دور نیافتد گفت: «جشنواره فجر آگر اکادمی داشته باشد٬ آینده روشنی خواهد داشت. اگر آقای جلیلی موسسه را یک آکادمی فیلم کند این مشکلی پیش نمیآید.»
« باید در حلقههای ۱۰-۱۵ نفره سخنرانی داشته باشیم. حلقههای فکری چند نفره داشته باشیم، برای ایجاد تئوری، خطر در پیشرو نبودن است و برای پیشرو بودن نیاز به تئوری است. اگر تئوری داشته باشیم آن تبدیل به گفتمان میشود و فیلمها بر اساس آن ساخته میشوند. اگر تئوری باشد فیلمها برای گفتمان ساخته میشوند. بحث این است که آینده جشنواره به کجا خواهد رسید.»
دکتر فیاض در انتها خاطر نشان کرد که باید مراقب بود این جشنواره هدفش چیست و به کجا میخواهد برسد.
Sorry. No data so far.