تریبون مستضعفین – مهرداد خوشبختی
در حاشیه اکران جشنواره فیلم عمار در سینما فلسطین گفتگویی با دبیر اجرایی جشنواره سوم داشتیم. در این مصاحبه با آقای بامروتنژاد پیرامون اکران فیلمها در شهرستان به گفتگو پرداختیم.
اکران شهرستانها به چه صورتی در حال انجام است؟ شهرستانها همزمان با تهران آغاز کردند؟
یک تعداد از شهرستانها قبل از تهران شروع کردند مثل تبریز و یک سری هم مانند کرمان همزمان با تهران آغاز کردند. و بعضی از شهرستانها هم با یک روز تاخیر نسبت به تهران٬ اکران مردمیشان آغاز شد.
اساتیدی که در شهرستانها حضور خواهند داشت را چگونه انتخاب کردید؟
ما سعی کردیم از بچههای دور دوم جشنواره عمار، آنهایی که برگزیده شدند و کارشان از نظر قوت فنی قابل قبول بوده را تعدادیشان را مشخص کردیم و به اکران کنندههای شهرستانها ارسال شده که می توانید از این افراد دعوت کنید.
مثلا آقای رضوانی و دهشیری هماهنگ شده که به تربت حیدریه بروند، بدین صورت که فیلمشان اکران میشود و خودشان در برنامه نقد حضور پیدا میکنند.
برای اساتید هم لیستی از اساتید جبهه فرهنگی انقلاب تهیه کردیم که در حوزههای مختلف صاحبنظر هستند و برای اکرانکنندهها ارسال کردیم که این افراد قابلیت استفاده در جشنواره را دارا هستند.
یک کاری هم امسال از اکرانکننده شهرستان ها خواسته شده این بود که از توان بومی شهرستان خودشان استفاده کنند، یعنی از اساتید بومی خودشان در اکران استفاده کنند، در مراسمهای تقدیر مورد تقدیر قرار بگیرند که علاوه بر شناخته شدن این افراد در شهر خودشان بتوانیم یک شبکه اساتید در سراسر کشور درست کنیم. اتفاق جالبی که امسال افتاده وبلاگهای بچههای شهرستان بود که اینها به دید یک رسانه به این وبلاگها نگاه میکنند که گزارشها را درج میکنند، پوسترها را میگذارند و ما هم اعلام کردیم که راه ارتباطی ما همان وبلاگ است.
لیست وبلاگها در سایت عمار فیلم قرار گرفت و اتفاقی که افتاد این بود که بچهها بدون که ما خبر فلان شهرستان را کار کنیم، خودشان به وبلاگهای دیگر سر میزنند و خبرهای همدیگر را پوشش میدهند. و این دیده شدن اتفاق میمونی بود.
در واقع این پخش فیلم تبدیل شده به یک بهانه در شهرستانها که همدیگر را هم بشناسند و هم یک نیازسنجی انجام دهند که اگر شهر مشکلی وجود دارد در منطقهای، با پخش فیلم و یا برگزاری نشست با حضور اساتید آن مشکل را برطرف کنند.
پخش شهرستانها نسبت به دورههای اول و دوم چه تغییری داشته؟
در دور اول جشنواره یک مقدار انتخابی کار کردیم که بتوانیم الگوسازی انجام دهیم، یعنی خودمان فیلمها را میآوردیم و خودمان اکران میکردیم. در دور دوم با فراخوانی که زدیم آثار آمد و اکران مردمی مطرح شد و این قضیه در دور سوم تشدید شد. در این دوره در کل کشور یعنی در تمامی مراکز استانها اکران عمومی داریم. نکتهای هم وجود داشته یک شهری که تا به حال هیچ جشنوارهای وارد آن نشده و سینمایی هم ندارد، این جشنواره به طور مردمی در حال اکران است.
اکران دانشجوییتان چرا رخ نداده؟
ما اکرانهای دانشگاهی را در اولویت بعدی قرار دادیم و تنها دانشگاههایی که خودشان مصر شدند اکران میکنند. انشالله بعد از جشنواره سوم در آغاز ترم جدید دانشگاهی هفتهای با نام هفته دانشگاهی عمار برگزار خواهد شد.
Sorry. No data so far.