رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان بعد از ظهر جمعه در نشست خبری که در استانبول در محل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد در پاسخ به این سئوال که آیا ایران از منابع انرژی به عنوان اهرم قدرت در برابر ترکیه استفاده خواهد کرد، گفت: روابط ایران وترکیه یک روابط استراتژیک است و دو کشور بهترین سطح روابط سیاسی را با یکدیگر دارند. حجم روابط تجاری و اقصادی دوکشور در حال افزایش است . ما همسایه هستیم و همیشه خواهیم بود و اینکه نیازهای یکدیگر را برآورده کنیم ، فرصتی است که برای دو کشور ایجاد شده است.
وی همچنین مواضع کشورمان درباره سوریه را برای خبرنگاران تشریح کرد و درباره تحریم های جدید آمریکا بر علیه کشور ما ایران ، اظهار داشت: تحریم هایی که علیه کشور ما وضع شده است، غیرقانونی و غیر منطقی است . ناراحتی آمریکایی ها از انقلاب اسلامی است . ما از هیچ تحریمی استقبال نمی کنیم ولی اگر قرار باشد بین استقلال کشور و تحریم ها یکی را انتخاب کنیم ، قطعا استقلال کشور را انتخاب می کنیم و از تحریم ها و فشاری که به ملت آورده اند به عنوان فرصت استفاده می کنیم.
مهمانپرست درباره مانور های نظامی ایران در خلیج فارس و در پاسخ به این سئوال که آیا این مانورها به معنی زهر چشم گرفتن ایران است، بیان کرد: در دنیای امروز کسی می تواند از خود دفاع کند که قوی باشد. اگر امکان دفاع از خود را نداشته باشیم ، معلوم نیست که مورد حمله قرار می گیریم یانه. نمونه این امر نیز مردم فلسطین هستند که تا وقتی که ضعیف باشند به آنها حمله می کنند.مگر اینکه مانند جنگ 8 روزه غزه قدرت دفاع از خود را پیدا کنند.
وی ادامه داد: توانایی کشور ما برای حفظ منافع منطقه است . ما آمادگی داریم امنیت را در منطقه با کمک کشورهای دیگر منطقه به شکل کامل برقرار کنیم و اتفاقا حضور نظامی کشورهای خارج از منطقه را مخل امنیت می دانیم و فکر می کنیم اگر توانایی دفاع نداشته باشیم احتمال عملیات نظامی بیشتر می شود. کسی که عملیات نظامی می کند سود وزیان را در نظر می گیرد و اگر چیزهای زیادی را از دست بدهد هیچ گاه عملیات را انجام نمی دهد.
مهمانپرست تصریح کرد: بنابر این مانورهای ایران در منطقه خلیج فارس جنبه بازدارندگی دارد . به دشمن یادآوری می کند که اگر تصمیم اشتباهی بگیرد باید هزینه های بسیاری را یپردازد . پس احتمال حمله نظامی در منطقه کاهش پیدا می کند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین درپاسخ به سئوالی در این باره که ایران وسوریه توافق نامه نظامی دارند و در صورتیکه ناتو به سوریه حمله کند آیا ایران به صورت نظامی مداخله خواهد کرد، خاطرنشان کرد: هر نوع درگیری نظامی، بی ثباتی و نا امنی در منطقه تنها به نفع اسرائیل است . هر کسی که از افزایش درگیری و نا امنی دفاع می کند از منافع رژیم صهیونیستی دفاع کرده است.
وی تأکید کرد : همه کشورهای منطقه از جمله ایران، ترکیه و مصر باید کمک کنند تا ثبات و امنیت در منطقه برقرار شود. نباید زمینه های مداخله نظامی در سوریه و یا کشورهای دیگر ایجاد شود. شرایط منطقه حساس است و اگر درگیری اتفاق بافتد ممکن است به سایر کشورها برسد که هیچ کدام به نفع کشورهای منطقه نیست.
Sorry. No data so far.