در حالی که دولت آمریکا به دنبال راهی برای پایان دادن به جنایات خونین در مراکز آموزشی است، طرفداران اسلحه راههایی مانند مسلح کردن معلمان و یا پوشاندن جلیقه نجات به دانش آموزان را برای حل این مشکل تجویز می کنند.
در پی کشته شدن 27 کودک و بزرگسال در دبستان سندی هوک ایالت کانتیکت آمریکا تلاش هایی برای جلوگیری از تکرار این فاجعه در حال انجام است. در حالی که مخالفان آزادی خرید و فروش و حمل سلاح در اماکن عمومی همچنان به دنبال راه حلی قانونی برای ممنوعیت سلاح هستند، طرفداران اسلحه در این کشور مسلح کردن معلمان را پیشنهاد می کنند. این افراد می گویند که با این کار از جان کودکان و معلمانی که در برابر فردی جانی و مسلح در مدرسه قرار می گیریند، محافظت می شود.
حتی در برخی ایالت های آمریکا آموزش استفاده از اسلحه گرم معلمان آغاز شده است. در ایالت یوتا آموزگاران از برنامهای که شورای ورزشهای تیراندازی برای آموزش چگونگی استفاده از سلاحهای گرم راهاندازی کرده، استقبال کرده اند. در همین راستا انجمن ملی اسلحه آمریکا برنامهای جنجالی پیشنهاد کرده که از نگهبانان مسلح در تمام مدارس آمریکا استفاده شود.
بر این اساس از آغاز به کار کلاس های آموزشی برای معلمان در ایالت یوتا، بیش از 200 آموزگار در این کلاس ها شرکت کرده اند. همچنین مسئولان ایالتهای اوهایو و آریزونا از برگزاری چنین کلاسهایی برای معلمان خود خبر دادهاند.
در نظرسنجی که از معلمان در حال آموزش تیراندازی انجام شد، معلمان مدعی شدند که با یادگیری چگونگی استفاده از سلاح های گرم می توانند از کودکان در برابر افراد مسلح دفاع کنند. در حالی که حتی پیش از حادثه سندی هوک، در برخی ایالت ها مانند کانزاس، معلمان اجازه حمل اسلحه در مدارس را داشته اند، مقامات ایالت هایی مانند آریزونا اعلام کرده اند چنین طرحی را مورد بررسی قرار می دهند.
یکی دیگر از پیشنهادهای جنجالی برای مقابله با حملات مشابه، پیشنهاد انجمن ملی اسلحه آمریکا برای استفاده از نگهبانان مسلح در مدارس است. این در حالی است که انجمن ملی آموزش آمریکا مخالفت خود را با به کارگیری نگهبانان مسلح و مسلح شدن معلمان و کارکنان مدارس اعلام کرده است.
برخی مقامات مخالف مسلح کردن معلمان بر این باورند که با مسلح کردن معلمان، احتمال کشته شدن افراد بی گناه یا معلول شدن فردی تا آخر عمر وجود دارد از این رو این افراد اعتقاد دارند که مدارس باید عاری از هرگونه سلاح گرم باشد.
گزارش دیگری حاکی است در پی فاجعه مدرسه سندی هوک، تولید کننده جلیقه های ضد گلوله در کلمبیا اکنون به فکر طراحی و ساخت این نوع لباس ها برای کودکان افتاده است. هر چند چنین ایده ای چندان مورد توجه قرار نگرفته است چرا که در عمل نمی توان تصور کرد دانش آموزان آمریکایی هر روز برای رفتن به مدرسه مانند نظامیانی که به میدان جنگ می روند، جلیقه ضدگلوله به تن کنند.
این ها راه هایی است که طرفداران سلاح و لابی قدرتمند اسلحه برای حل بحرانی ریشه دار در آمریکا پیشنهاد می کنند. با این حال به نظر نمی رسد هیچ یک از این راه حل ها بتواند به حل مسئله کمک کرده و از تکرار فاجعه ای که نظیر آن بارها در شهرهای مختلف این کشور مشاهده شده، جلوگیری کند.
از سوی دیگر نباید فراموش کرد که طی سالهای اخیر، دست کم 10 لایحه تغییر قانون اساسی به منظور ممنوع کردن خرید و فروش سلاح در کنگره آمریکا مطرح شده و راه به جایی نبرده است. با این حال با به راه افتادن کمپین های مخالفت با آزادی سلاح و تاکید برخی از سیاستمداران صاحب نام، به نظر می رسد کنگره آمریکا خود را ناگزیر از اقدامی عملی در این زمینه می بیند.
هر چند در شرایطی که والدین آمریکایی آزادی خرید و فروش سلاح را عامل اصلی این جنایت می دانند، تصویب قانونی در راستای این خواسته وظیفه غیرقابل اجتناب نمایندگان کنگره به شمار می رود.
در همین حال گزارش ها از آغاز به کار مجدد مدرسه ای خبر می دهند که وقوع جنایت در آن، بار دیگر بحث های داغ مربوط به سلاح را در آمریکا دامن زد. با گذشت حدود سه هفته از حادثه سندی هوک و تعطیلی آن، اکنون مسئولان این مدرسه از بازگشایی تحت تدابیر امنیتی خبر می دهند. پس از فاجعه کشتار کلاس ها در مکانی که شش مایل با این مدرسه فاصله دارد، برگزار می شد.
این مدرسه در حالی دانش آموزانش را فراخوانده که با وجود سخنرانی مقامات آمریکایی و وعده های فراوان آنها، نگرانی از تکرار یک فاجعه دیگر در آن همچنان وجود دارد. اما مدیر مدرسه در نامه ای از والدین دانش آموزان خواسته تا با کمک هم آثار منفی فاجعه اخیر را از ذهن دانش آموزان پاک کرده و فرزندان خود را تا مدرسه همراهی کنند.
Sorry. No data so far.