روزنامه امریکایی واشنگتن پست روز دوشنبه (۱۸ دی، ۷ ژانویه) در مقالهای تاکید کرد که هیگل و گیتس در مواضع خود نسبت به هزینههای نظامی، ایران و رژیم اسرائیل «به شکل قابل توجهی شبیه یکدیگرند و به نظر میرسد از اولویتهای سیاستی مشابهای برخورداند.»
واشنگتن پست در ادامه با تشریح رهبری و نقش بالقوه هیگل در وزارت دفاع امریکا به عنوان «تداوم سیاست پنتاگون در زمان وزارت گیتس» مواضع این دو سناتور پیشین جمهوریخواه را در قبال رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران و کوچکسازی نهاد نظامی امریکا مورد مقایسه قرار میدهد.
هیگل که از نظامیان دوران جنگ ویتنام است، تا سال ۲۰۰۸ به عنوان سناتور میانهرو جمهوریخواه ایالت نبراسکا در مجلس نمایندگان امریکا حضور داشت. رابرت گیتس از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۳ در زمان دولت جرج بوش پدر رئیس سازمان سیا بود و از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ در دولتهای بوش پسر و اوباما به عنوان وزیر دفاع امریکا خدمت میکرد.
به نوشته مقاله واشنگتن پست، چاک هیگل تنها به خاطر درخواست برای سیاست «بیطرفانهتر» امریکا در قبال تلآویو مورد انتقاد حامیان اسرائیل است و از دیدگاه برخی حامیان رژیم تل آویو، سیاست «بیطرفانهتر» به مثابه حمایت کمتر هیگل از رژیم اسرائیل تلقی میشود.
همچنین، این روزنامه امریکایی یادآور میشود که هیگل به دلیل بیان این جمله که «او سناتوری از ایالت نبراسکا بود، نه سناتوری از اسرائیل» هدف انتقاد مخالفان است.
افزون بر آن، واشنگتن پست در این مقاله به سخنان انتقادی گیتس درباره رژیم اسرائیل و توصیه او به اوباما مبنی بر این که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل «همپیمانی قدرنشناس» است که با «خودداری از مبارزه با انزوای فزاینده اسرائیل و چالشهای جمعیتی که اسرائیل در صورت ادامه کنترل کرانه باختری با آن مواجه خواهد بود، کشور او [امریکا] را به خطر میاندازد» اشاره میکند.
در این مقاله به نقل از رابرت گیتس در گفتوگو با اوباما آمده است: «نتانیاهو در ازای حمایت امریکا از اسرائیل هیچ چیزی برای واشنگتن نداشته است.»
واشنگتن پست درباره دیدگاه هیگل و گیتس نسبت به رویکرد امریکا در قبال تهران مینویسد که هر دو مخالفت شدید خود را با هر گونه حمله امریکا یا رژیم اسرائیل علیه ایران اعلام کردند، اگر چه هر دو به طور رسمی بر ایده حمله به ایران تنها به عنوان اخرین گزینهای که میشود به آن متوسل شد صحه گذاشتند.
رابرت گیتس در سخنان اخیر خود گفته است: «از دیدگاه من، نتایج حمله نظامی امریکا یا اسرائیل علیه ایران میتواند فاجعهبار باشد و برای نسلها ما را مجبور کند که به آن بخش از دنیا رفتوآمد داشته باشیم.»
واشنگتن پست با این حال میافزاید که اگر چه رابرت گیتس تحریمهای امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران را مورد تائید قرار میدهد، اما چاک هیگل در دوران سناتوری حود در مجلس سنای با این اقدام واشنگتن مخالف بود و تاکید میکرد که «مذاکرات مستقیم بهترین راه برای حل و فصل این نزاع خواهد بود.»
این مقاله در ادامه تصریح میکند که هر دو مقام پیشین امریکا درباره ضرورت کاهش قابل توجه هزینههای نظامی واشنگتن از دیدگاههای مشترکی برخودار هستند.
Sorry. No data so far.