سه‌شنبه 08 ژانویه 13 | 21:01

شرح ترور عماد مغنیه در «عملیات بزرگ موساد»

نویسندگان این کتاب در فصل نوزدهم با عنوان « عشق و مرگ در نیمروز» به عملیات ترور عماد مغنیه، یکی از رهبران حزب‌الله لبنان زمانی که در حال رفتن به یکی از آپارتمان‌های مسکونی در شهرک «کفرسوسه» در مرکز دمشق بود، اشاره کرده‌اند.


نویسنده در کتاب «عملیات‌ بزرگ موساد» به تعدادی از عملیات‌هایی که دستگاه اطلاعاتی امنیتی اسرائیل «موساد» در کشورهای عربی انجام داده، اشاره کرده است.

در فصل اول این کتاب به عملیات خونین « پادشاه سایه‌ها» اشاره شده و آمده است، این عملیات توسط روسای موساد برای ترور فلسطینی‌ها از طریق قربانی کردن رزمندگان فلسطینی و یا به خدمت گرفتن آنها برای رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، انجام می‌شده است.

نویسنده در این کتاب از شخصیت‌های بزرگ موساد از جمله «مئیر داگان» نام می‌برد که در نوار غزه با گروهی از سربازان صهیونیستی در پوشش فلسطینی فعالیت و ادعا می‌کرد که از افراد «جبهه ملی آزادی‌بخش فلسطین» در اردوگاه آوارگان لبنان است.

مئیر داگان به همراه این سربازان صهیونیستی در قالب مصاحبه‌ درباره برخی عملیات، نشستی را با فرماندهان فلسطینی در بیت لاهیا ترتیب می‌دادند و سپس در آن نشست همه رهبران «جبهه ملی آزادی‌بخش فلسطین» در بیت لاحیا را به گلوله می‌بستند.

موساد موفق شد با رهبری مئیر داگان شماری عملیات بزرگ از جمله ترور عماد مغنیه در دمشق، حمله به رآکتورهای هسته‌ای سوریه و پاکسازی سران فلسطینی در لبنان و سوریه را انجام دهد.

فصل دوم این کتاب با عنوان «جنازه‌ها در تهران» به مهم‌ترین ترورهایی که موساد در ایران انجام داده به ویژه ترور دانشمندان هسته‌ای که در غنی سازی اورانیوم در تاسیسات هسته‌ای ایران مشارکت داشتند، پرداخته است. نویسنده در این فصل همچنین به ترور افسران ایرانی توسط موساد و نیز عملیات آموزش جاسوسان و فعالیت آنها در ایران اشاره کرده است.

این کتاب در فصل سوم تحت عنوان «اعدام در بغداد» مطالبی درباره مزدوران و افسران موساد و نیز روش متقاعد کردن شماری از مردم عراق برای خدمت در راستای منافع موساد را بیان کرده است.

در فصل هشتم کتاب «عملیات بزرگ موساد» تحت عنوان «مردان ما در دمشق» به «ایلی کوهن» جاسوس اسرائیل در دمشق اشاره شده است. کوهن که در دمشق به «کمال امین ثابت» معروف بود در فعالیت‌های محرمانه اسرائیل از جمله در رسوایی « لاوون» در سال 1954 که هدفش ضربه زدن به اهداف مشترک مصر، آمریکا و انگلیس بود، مشارکت داشت.

استخدام جاسوسان

کتاب «عملیات بزرگ موساد» همچنین به خطرناک‌ترین عملیات‌ها و مهم‌ترین آنها در تاریخ موساد ( یعنی از زمان تشکیل اسرائیل در سرزمین فلسطین) اشاره کرده است. در کتاب مذکور همچنین درباره نحوه استخدام و به کار گرفتن جاسوسان در کشورهای عربی، عملیات‌های تخریب و انفجار از جمله عملیات نابودسازی تاسیسات هسته‌ای سوریه در استان « دیرالزور» و ترور معروف‌ترین دانشمندان هسته‌ای ایران و شماری از رهبران فلسطینی و لبنانی که در مسلح کردن رزمندگان فلسطینی نقش داشته‌اند، مطالبی بیان شده است.

«مایکل بار- زوهار» و «نیسیم مشعل» که نویسندگان این کتاب هستند، بحث‌های مفصل و مصاحبه‌های اختصاصی خود با فرماندهان اسرائیلی و مزدوران موساد را در این کتاب آورده‌اند. این مصاحبه‌ها بیشتر شبیه داستان‌های پلیسی است که در آنها به نحوه عملیات ترور، ربودن، تخریب، تعقیب و عملیات خطرناک دیگر که با موفقیت و گاهی با شکست همراه بودند، اشاره شده است.

ترور مغنیه

در کتاب مذکور همچنین داستانی را که با عنوان «اینچنین عماد مغنیه در دمشق ترور شد … سه جاسوس در پایتخت سوریه برای اجرای ماموریت خودروی بمب‌گذاری شده» به نگارش درآورده که در آن به عملیات موساد، کشتارها و خرابی‌های این دستگاه جاسوسی بویژه در کشورهای عربی اشاره شده است.

نویسندگان این کتاب در فصل نوزدهم با عنوان « عشق و مرگ در نیمروز» به عملیات ترور عماد مغنیه، یکی از رهبران حزب‌الله لبنان زمانی که در حال رفتن به یکی از آپارتمان‌های مسکونی در شهرک «کفرسوسه» در مرکز دمشق بود، اشاره کرده‌اند.

آن روز هیچ یک از محافظان شخصی‌ مغنیه یا راننده‌اش، وی را در راه رفتن به منزلش همراهی نکردند. وی همواره به طور پنهانی و با چهره‌ای که عمل جراحی شده بود رفت و آمد می‌کرد لذا برای سازمان‌های جاسوسی غرب و اسرائیل شناسایی وی دشوار بود اما قبل از اینکه مغنیه بخواهد عازم دمشق شود توسط جاسوسان موساد از طریق موبایل، تصویر وی تهیه و بلافاصله به تل‌آویو ارسال شد تا هویت وی شناسایی گردد.

گروه عملیات موساد در دمشق در انتظار وی بودند تا عملیات ترور وی را اجرا کنند و زمانی‌که مغنیه از همسرش جدا شد و قرار بود با برخی از نمایندگان سوریه و ایران دیدار کند، عملیات ترور وی انجام شد.

نویسندگان در این کتاب لیستی از عملیات‌هایی را که دستگاه‌های اطلاعاتی امنیتی آمریکا و اسرائیل، آنها ره به عماد مغنیه منسوب کرده‌اند، ارائه کرده‌اند:

– انفجار سفارت آمریکا در بیروت در تاریخ 18 آوریل 1983.

– انفجار مقر نیروهای آمریکایی «مارینز» در 23 اکتبر 1983.

– انفجار مقر چتربازان فرانسه در بیروت در 23 اکتبر 1983.

– ربودن و قتل « ویلیام باکلی»، یکی از مسئولان «سیا» و نیز انفجار سفارت‌ آمریکا در کویت.

– حمله به کاروان وزارت جنگ اسرائیل در مرزهای سرزمین‌های اشغالی و لبنان در 10 مارس 1992.

دو نویسنده کتاب اعلام کردند که اسرائیل و آمریکا عماد مغنیه را خطری بزرگ می‌دانستند که در پشت بسیاری از عملیات‌های بزرگ ایفای نقش می‌کرد که هیچ‌کس نمی‌توانست وی را پیگیری کند چرا که وی پس از هر عملیاتی ناپدید می‌شد و هیچ‌گونه اثری از خود در این عملیات‌ها بر جای نمی‌گذاشت و از هر گونه گفت‌وگوی تلویزیونی و یا ظاهر شدن در مقابل دوربین‌ها خودداری می‌کرد. همین امر باعث شده بود که سازمان‌های اطلاعاتی غرب همواره فعالیت‌های وی را پیگیری کنند و تنها اطلاعاتی که از مغنیه در دست داشتند این بود که وی در سال 1962 در روستایی در جنوب لبنان و از خانواده‌ای شیعه متولد شده است.

زمانی که موساد متوجه شد مغنیه در دمشق بسر می‌برد فعالیت‌های بسیار گسترده‌ای را برای دستیابی به جزئیات از منابع مختلف از جمله سازمان‌های جاسوسی کشورهای بیگانه آغاز کرد. اطلاعاتی که موساد درباره مغنیه می‌خواست عبارت بودند از: واقعا مغنیه به دمشق می‌آید؟ مغنیه در دمشق از چه نام مستعاری استفاده می‌کند؟ کجا اقامت می‌گزیند؟ محافظ وی چه کسی است؟ دیدارهای احتمالی وی با مقامات سوری و ایرانی چه زمانی برگزار می‌شود؟ آیا مقامات دمشق از زمان آمدن مغنیه به سوریه مطلع هستند؟

شب قبل از عملیات

به ادعای نویسندگان این کتاب، موساد که از محل اقامت مغنیه در دمشق، همراهان وی و زمان نشست احتمالی وی با مسئولان سوریه و ایرانی اطلاعاتی را کسب کرده بود، شب قبل از انجام عملیات، سه تن از مزدوران خود را روانه دمشق کرد. یکی از آنها از پاریس، دیگری از میلان و نفر سوم از عمان که هر سه آنها سفرنامه‌هایی تقلبی در اختیار داشتند. این افراد در دمشق با برخی از جاسوسان موساد دیدار کرده و مواد منفجره‌ای را در یک خودروی اجاره‌ای قرار دادند و پس از آنکه اطمینان یافتند مغنیه در چه محلی خودرویش را متوقف خواهد کرد، خودروی بمب‌گذاری شده را در مسافتی نزدیک این مکان قرار دادند. عملیات ترور مغنیه در تاریخ 12 فوریه 2008 و زمانی که وی در حال خروج از خودرویش بود، انجام شد.

نویسندگان کتاب «عملیات بزرگ موساد» به این موضوع اشاره کردند که « سازمان اطلاعات سوریه با همکاری سازمان اطلاعات لبنان یکی از این مزدوران را که به مدت 20 سال با حقوق هفت هزار دلار برای موساد کار می‌کرد، دستگیر کرد و توانست به ابزار تصویربرداری دقیق که این افراد برای تعقیب مغنیه و جمع‌آوری اطلاعات درباره وی استفاده می‌کردند، دست یابد.»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.