چهارشنبه 16 ژانویه 13 | 19:45

دیگر کک کسی‌ هم از آوارها نمی‌گزد

مسئولیت این وقایع ناگوار را سازمان نظارم مهندسی، وزارت مسکن و شهرداری نمی‌پذیرد و هر یک دیگری را مسئول می داند و این حوادث پی در پی در حال رخ دادن است.


دوباره ریزش آوار در نیاوران شب گذشته جان کارگری را گرفت. به نظر می‌رسد دیگر مردن افراد زیر آوارها به امری عادی تبدیل شده است و دیگر کسی توجه‌ای به این موضوع نمی‌کند.

طی چند ماه گذشته چندین کارگر ساختمانی در زیر آوار جان باخته‌اند و این سریال وحشتناک همچنان ادامه دارد.

مسئولیت این وقایع ناگوار را سازمان نظارم مهندسی، وزارت مسکن و شهرداری نمی‌پذیرد و هر یک دیگری را مسئول می داند و این حوادث پی در پی در حال رخ دادن است.

علی ترکاشوند نائب رئیس سازمان نظام مهندسی گفت که نمی‌توان مطلق بگوییم که مهندس ناظر، شهرداری و یا نظام مهندسی مقصرند. این یک مثلث است که سه راس دارد که هر سه راس آن با هم در ارتباطند.

وی ادامه دادشهرداری طبق تبصره ۷ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها وظیفه دارد که به طور مدام بر عملکرد مهندس ناظر نظارت کند و طی بازدید‌های که دارد در صورتی که تخلفی مشاهده کرد می‌تواند کار را متوقف کند.

بعد از جان باختن تعداد زیادی از شهروندان بالاخره لایحه ارتقای ایمنی تخریب و گودبرداری ساختمان‌ها در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید در این لایحه نقش شهرداری در گودبرداری های پر خطر پر رنگ تر شد. لایحه هم تصویب شد ولی باز هم شاهد این حوادث هستیم.

خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران گفت که ساختمانی که پروانه ساخت گرفته باشد قطع یقین در هنگام گودبرداری غیراصولی مهندس ناظر باید پاسخگو باشد و شهرداری تا جایی می‌تواند ورود پیدا کند که قانون به او اجازه داده استم.

همچنین احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت جنبه‌های انسانی حوادث گودبرداری فراموش نشود.

وی با تاکید بر اینکه مساله جان شهروندان مساله بسیار مهمی است که باید نسب به آن بسیار حساس باشیم گفت: به جز تدوین لوایح و قوانین در این زمینه باید به جنبه‌ای انسانی این موضوع توجه کرد.

بیشتر حوادث در نقاط فرسوده شهر رخ می دهد. در بافت های فرسوده ساختمان ها مقاومتی ندارند و با برداشتن چند بیل خاک ساختمان مجاور پایین می‌اید.

حسن بیادی نائب رییس شورای شهر تهران گفت: این تخریب‌ها حاصل بی توجهی تمامی مسئولان به بافت فرسوده است.

بیادی با اشاره به اینکه برخی از خانه های بافت فرسوده با ترمز یک تریلی تخریب می شود، گفت: چنین اتفاقی در خیابان کمیل رخ داد حتی یک تکان کوچک می تواند برخی از این خانه ها را با مشکل روبه رو کند.

در زمینه گودبرداری های غیراصولی که منجر به فوت شهروندان می شود برخی کارشناسان معتقدند که عدم حضور مهندس ناظر در هنگام گودبرداری باعث وقوع این حوادث می‌شود.

محمد باقر قالیباف شهردار تهران گفت که شهرداری مسئول صدور جواز ساختمان است ولی هر ساختمانی مهندس ناظر دارد و مهندسان ناظر باید نظارت کامل را بر اصول ساخت و گودبرداری انجام دهند و مسئولیت مستقیم آنها است.

شهردار تهران تأکید کرد البته اگر به هر نحوی از طریق مردم یا مامورین شهرداری از گودبرداری غیراصولی خبردار شویم، حتما روند کار را متوقف می‌کنیم تا با رعایت اصول ایمنی کار ادامه یابد.

نظارت بر مقوله کیفیت ساخت و ساز بر عهده سازمان نظام مهندسی است و در صورت عدم حضور به موقع مهندس ناظر موضوع توسط شهرداری بررسی و اعلام می‌شود.

جواد کریمیان اقبال مدیر کل معماری و ساختمان شهر تهران در صورتی که مقوله نظارت بر کیفیت ساخت و ساز و مسائل مربوط به آن بر عهده سازمان نظام مهندسی و مهندس ناظر است.

وی در خصوص مسئولیت شهرداری در ساخت و سازها گفت که همانطور که در قانون هم آمده است شهرداری تنها در ساخت و سازها نظارت عالیه دارد و در صورت عدم حضور به موقع مهندس ناظر موضوع توسط شهرداری بررسی و مراتب به شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی اعلام می شود.

وی بیان کرد شهرداری فقط در بحث صدور پروانه های ساختمانی ونظارت بر جرای صحیح مفاد پروانه و نقشه های تایید شده توسط مهندسان ذی صلاح و دارای پروانه اشتغال به کار نقش دارد و امور مربوط به کیفیت ساخت وسازها بر عهده شهرداری نیست.

بر اساس این گزارش، گودبرداری‌های غیراصولی منجر به فوت در تهران ادامه دارد و همیشه مسئولان می‌گویند امیدواریم این آخرین گودبرداری غیراصولی ولی شاهدیم که این سریال دردناک همچنان در سایه بی توجهی مسئولان ادامه دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.