یکشنبه 20 ژانویه 13 | 15:34

گروهک انصار ایران چگونه شکل گرفت؟

قطر به صورت ویژه روی گروه های تروریست زوم کرد و عربستان نیز پیوندش را با اپوزسیون سبز به شرط توجه جریان فتنه به خواسته های وهابیون منطقه برای امتیاز دادان نظام به آنها عمیقتر کرد و البته هردو کشور هدف مشترک ترویج سلفی گری در جنوب شرق را در اولویت قرار دادند.


گروهک انصار ایران

عاملین ترور مولوی مصطفی جنگی زهی از علمای بسیجی اهل سنت سیستان و بلوچستان به نقش مستقیم قطر در این جنایت و دریافت پول و امکانات از این کشور به صورت بی‌واسطه اعتراف کرده‌اند.

به صورت سنتی سرویس اطلاعاتی آمریکا با همکاری موساد سالهاست ترویج سلفی‌گری در جنوب شرق ایران را در دستور کار قرار داده است. خروجی چنین تمرکزی طالبان و گروه‌های تروریستی همچون سپاه صحابه در پاکستان و برخی گروه‌های تروریست مانند گروهک ریگی، فرقان و اخیرا گروه‌های مانند انصار ایران، جیش العدل و سپاه صحابه بلوچستان در محیط داخلی ایران شده است.

در این تفکر سنتی که با حمایت سرویس اطلاعاتی عربستان و دلارهای نفتی این کشور نیز حمایت می‌شد دو هدف راهبردی مدنظر بود اول ترویج سلفی‌گری در جنوب شرق ایران از طریق بسط حوزه‌های علمیه تندرو اهل سنت که نوعی تضاد و تقابل اعتقادی میان اهل سنت ایران و مبانی اعتقادی جمهوری اسلامی ایجاد شود و دوم بتوانند از دل این تضاد اعتقادی گروه‌های تروریست وهابیی را بوجود بیاورند که بی‌ثبات سازی در جنوب شرق و پروژه مشغول سازی ایران را به محیط داخلی خود رقم بزنند. که متاسفانه با بی‌تدبیری و عدم نظارت دقیق دستگاه‌های مسئول در گذشته این سناریو تا حدودی در جنوب شرق بسط پیدا کرد و مدارس مروج وهابی‌گری در سیستان و بلوچستان طی سالهای اخیر رشد قارچ گونه‌ای پیدا کرده است.

اما در سال ۲۰۱۱ و علی الخصوص سال ۲۰۱۲ همزمان با وقوع و بسط بیداری اسلامی یک نقش ویزه امنیتی اطلاعاتی برای قطر توسط سرویس اطلاعاتی سیا تعریف شد که مهم‌ترین ماموریت ان بی‌ثباتی سازی کشورهای با ثبات در خاورمیانه شامل ایران، سوریه، عراق، لبنان و.. و نفوذ ذر کشورهای قیام کننده مانند مصر، لیبی و تونس از طریف گسترش سلفی‌گری و کمک‌های مالی برای به انجراف کشیدن انقلاب‌ها بود.

در این میان ایران به عنوان الهام بخش بیداری اسلامی در راس این سناریو اطلاعاتی قرار گرفت و در جنوب شرق ایران مثلث عربستان سعودی، قطر و طالبان با کمک برخی افسران اطلاعاتی پاکستان که گرایش وهابی‌گری داشتند بر شدت کار عملیات پنهان اطلاعاتی در جنوب شرق افزوده شد.

قطر به صورت ویژه روی گروه‌های تروریست زوم کرد و عربستان نیز پیوندش را با اپوزسیون سبز به شرط توجه جریان فتنه به خواسته‌های وهابیون منطقه برای امتیاز دادان نظام به آن‌ها عمیق‌تر کرد و البته هردو کشور هدف مشترک ترویج سلفی‌گری در جنوب شرق را در اولویت قرار دادند.

گفتنی است قطر که پیش از این با گروهک ریگی رابطه خوبی داشت و شبکه الجزیره به صورت اختصاصی فیلم جنایات و عملیات‌های عبدالمالک ریگی را منتشر می‌کرد پس از دستگیری سرکرده این گروه به صورت ویژه بر برخی افرادهای منشعب شده از این گروه توجه کرد.
از دل این توجه ویژه گروه تروریستی همچون انصار ایران بوجود آمد که چند ماه قبل یک عملیات ناکام انتحاری را در بندر اقتصادی چابهار رقم زد.

قطر طی دو سال اخیر برای نفوذ خود در تحولات جنوب شرق ایران چهار اقدام ویژه اطلاعاتی را به صورت فشرده انجام داد، اول دستگاه امنیتی قطر با تاسیس دفتر نمایندگی طالبان در دوحه موافقت کرد و به صورت بی‌سابقه‌ای نفوذ خود را در میان طالبان افغانستان و پاکستان گسترش داد؛ دوم، پس از تشکیل یک شبکه قوی از طریق آن دسته از طالبان که با برخی علمای وهابی بلوچستان ایران رابطه سنتی و یا درس خوانده پاکستان بودند ارتباط کاری برقرار کرد؛ سوم، ضمن خریداری و بکارگیری برخی از عوامل نفوذی در بلوچستان برای اجرای سناریوهای امنیتی از آن‌ها استفاده کرد و چهارم از طریق شبکه پیچیده ایجاد شده پول به برخی حوزه‌های مروج وهابی‌گری تزریق کرد.

در همین ارتباط گیری‌ها با برخی عوامل نفوذی در بلوچستان و در خواست از آن‌ها برای ترویج سلفی‌گری این عوامل نفوذی یکی از مهم‌ترین عوامل جلوگیری ازبسط تفکر سلفی‌گری در منطقه را مولوی‌های اهل سنت معتقد به گفتمان انقلاب و امام ورهبری معرفی کردند و پس از این دستور حذف فیزیکی مولوی‌های همراه انقلاب در برنامه عملیاتی قرار گرفت.

در این باره یک لیست ترور شکل گرفت که شامل مولوی‌های با سه ویژگی، مخالف گفتمان سلفی‌گری عربستان و پاکستان، ضد فتنه سبز و معتقد به گفتمان انقلاب، امام و رهبری بود و مولوی مصطفی جنگی زهی یکی از افراد این لیست محسوب می‌شد.

عاملین ترور از علمای بسیجی اهل سنت سیستان و بلوچستان به نقش مستقیم قطر در این جنایت و دریافت پول و امکانات از این کشور به صورت بی‌واسطه اعتراف کرده‌اند.

مولوی مصطفی جنگی زهی

مولوی مصطفی جنگی زهی

در اعترافات  تکان دهنده عاملین ترور آمده است که فردی به نام مولوی نقشبندی – از علمای وهابی بلوچستان -که دارای حوزه علمیه بزرگی نیز در منطقه راسک شهرستان سرباز درجنوب سیستان و بلوچستان می‌باشد از چند سال قبل با برخی کشورهای مرتجع عربی ارتباط داشته و به این کشور‌ها سفرهای نیز کرده و در آنجا برای گسترش سلفی‌گری در سیستان و بلوچستان نیز به صورت مستقیم پول دریافت می‌کند.

این ترور که با فتوا و طراحی مولوی نقشبندی – از علمای وهابی منطقه بلوچستان- صورت گرفته بوسیله فردی به نام آبادیان و همکاری مستقیم پسر مولوی نقشبندی صورت گرفته است.

بر طبق اعترافات فرزند مولوی نقشبندی وی بر اساس فتوای پدرش و با پرداخت ۷۰۰ میلیون تومان پول به فردی به نام آبادیان و چند فرد جوان ناآگاه منجمله فرزند خودن آبادیان این ترور صورت گرفته است.

فرزند مولوی نقش بندی اعتراف می‌کند که پدرش چندین بار به کشورهای همچون قطر و امارات رفته و از وهابیون این کشور‌ها پول برای تبلیغ و گسترش وهابیت در بلوچستان ایران دریافت کرده است.

در اعترافات عوامل ترور مولوی جنگی زهی آمده است که مولوی نقشبندی از وهابیون قطر بابت این ترور ۸۰۰ میلیون تومان پول دریافت می‌کند و از عوامل این ترور درخواست می‌کند که ازصحنه قتل فیلمبردای کرده تا او این فیلم را به قطر ارسال کند.

مهم‌ترین دلیل تمرکز قطر و عربستان برای حذف ترور افرادی مانند مولوی جنگی زهی جلوگیری از بسط الگوی اهل سنت انقلابی ایران در این دو کشور و دیگر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا می‌باشد.

جمهوری اسلامی علاوه بر ارائه یک الگوی حکومتی به مسلمان جهان توانست سبک زندگی یک اهل سنت انقلابی را نیز ارائه بدهد که امروز این الگو در جهان اسلام منجمله سوریه، عراق، لبنان و تونس عملا وجود دارد و این بزرگ‌ترین نگرانی و رقیب برای مدل الگوی‌های سلفی و سکولار – ترکیه- می‌باشد.

سبک مدل اهل سنت انفلابی ایران دارای چند ویژگی راهبردی می‌باشد که اعتقاد به تفکیک میان اسلام آمریکایی و اسلام ناب، اعتقاد به وحدت به عنوان مبانی یک فرد مسلمان، طرد جریان تفکیری و بازگشت دین به عرصه سیاست و حکومت با قرائت امام خمینی از مهترین ویزگی‌های ان است.

این الگو خود را در جریان بیداری اسلامی روز به روز بیشتر در حال نشان دادن است، افزود: مدل اهل سنت انقلابی ایران به رقیبی برای مدل اهل سنت سکولار ترکیه و سلفی عربستان تبدیل شده و روند گرایش به این مدل سیر صعودی داشته است.

انقلابیون برخی کشورهای قیام کننده از‌‌ همان ابتدا از ایران درخواست می‌کردند که برای انتقال تجارب این سبک از مدل اهل سنت انقلابی ایران افرادی را به آن‌ها معرفی کنیم و اگر شهید جنگی زهی امروز زنده بود قطعا یکی از آن افراد بود.

درخواست برای مجازات عوامل ترور علی الخصوص مولوی نقشبندی به عنوان مفتی و عامل اصلی ارتباط با وهابیون عربی در میان مردم سیستان و بلوچستان به یک مطالبه تبدیل شده که امیدوارم قوه قضائیه بزودی عدالت را در این زمینه اجرا کند.

مولوی شهید جنگی زهی که بود؟

مولوی مصطفی جنگی زهی امام جمعه اهل سنت شهرستان راسک در جنوب سیستان و بلوچستان بعد از نماز جمعه ۳۰ دی سال قبل در مسیر بازگشت به خانه با توسط توسط راکبان دو دستگاه موتور سیکلت ترور و به درجه رفیع شهادت رسید.

این مولوی اهل سنت در حالی به شهادت رسید که پیش از این گروهک جند الشیطان در بیانیه‌های مختلفی وی را تهدید به قتل کرده بود.

عبدالرئوف ریگی بردار عبدالمالک ریگی، پیش از این بار‌ها قتل مولوی جنگی زهی را مجاز و جهاد علیه کفار معرفی کرده بود.

در آخرین مورد از این تهدید‌ها، سال قبل تعدادی از عوامل گروهک ریگی با حمله به خانه مولوی جنگی زهی قصد ترور وی را داشته بودند که موفق به این‌کار نشدند.

مولوی جنگی زهی بار‌ها علی‎رغم تهدیدهای گروه‌های مختلف وهابی در سیستان و بلوچستان و خارج از کشور اعلام کرده بود که شهادت را در راه انقلاب اسلامی یک افتخار بزرگ برای خود می‌داند و از افشاگری درباره وهابیت و عوامل ضد وحدت در سیستان و بلوچستان کوتاه نخواهد آمد.

وی حتی پس از ربودن پسرش به دست عوامل وهابی نیز حاضر به کوتاه آمدن در دفاع از انقلاب اسلامی نشد.

در عین حال، سخنرانی‌های مولوی جنگی زهی تنها به افشاگری در مورد وهابیت و گروهک ریگی محدود نبود و وی در طی یک‌سال اخیر افشاگری درباره آل سعود و آل خلیفه را نیز جزو وظایف علمای اهل سنت در ایران می‌دانست.

مولوی جنگی زهی در دوران فعالیت شهید شوشتری در سیستان و بلوچستان رابطه نزدیکی با این شهید برقرار کرده بود و با وی در مناطق مختلف بلوچستان از جمله سرباز و راسک و پیشین -محل شهادت شهید شوشتری- همکاری‌های گسترده‌ای داشت.

وی از منادیان فعال وحدت شیعی و سنی در جنوب شرق بود و تنها راه حفظ وحدت در سیستان و بلوچستان را اطاعت کامل از رهبری می‌دانست.

امام جمعه منطقه راسک، در آخرین مصاحبه خود قبل از شهادت نیز گفته بود که «اطاعت از رهبری در نزد اهل سنت یک واجب شرعی است.»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.