همزمان با افزایش فشارهای کاخ سفید به دولت اسلام آباد مبنی بر لغو قرارداد واردات گاز طبیعی از ایران، رئیس جمهوری ایران دستور ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان در خاک این کشور همسایه را صادر کرد.
با وجود تهدید اخیر «ریچارد السون» سفیر آمریکا در پاکستان مبنی بر احتمال تحریم اسلام آباد در صورت ادامه پایبندی بر قرارداد خرید گاز طبیعی از ایران، پیمانکاران ایرانی برای ساخت خطوط لوله گازی در خاک پاکستان به این کشور همسایه در حال عزیمت هستند.
جواد اوجی درباره آخرین تصمیم گیریها درباره ساخت خطوط لوله صادرات و واردات گاز طبیعی بین ایران و پاکستان، گفت: با توافق تهران و اسلام آباد، تا چند روز آینده عملیات اجرایی ساخت خط لوله گاز ایران – پاکستان، در خاک این کشور همسایه آغاز خواهد شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به دستور دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهوری ایران، بخش خصوصی کشور بـرای احداث این خط لوله ۴۸ اینچ در خاک پاکستان فعال شده است، تصریح کرد: بانکهای ایرانی نیز در زمینه تامین منابع مالی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان کمک مالی خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه پیشتر اسلام آباد به تهران پیشنهاد ساخت خط لوله گاز در خاک پاکستان را پیشنهاد داده بود، اظهار داشت: از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران هم پیشنهاد اعطای یک وام ۲۵۰ میلیون دلاری از سوی بانکهای بازرگانی خود را برای ساخت بخش پاکستانی این خط لوله گازی را مـطـرح کـرده اسـت.
این مقام مسئول با اشاره به تامین تجهیزات مورد نیاز برای ساخت این خط لوله انتقال گاز در خاک پاکستان توسط ایران، تبیین کرد: براساس برنامههای پیشنهاد شده، شرکتهای ایرانی و پاکستانی برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز شرکت سرمایه گذاری مشترک تـشـکـیـل مـیدهـنـد.
وی با یادآوری اینکه بر اساس قرارداد گازی تهران- اسلام آباد، ایران از فروردین ماه سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴ میلادی) روزانه ۲۱میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب و سالانه ۸. ۷ میلیارد مترمکعب گازطبیعی به پاکستان صادر میکند، تبیین کرد: پاکستان حدود ۷۰۰ کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز ۳۰۰ کیلومتر از این خط لوله را از پارس جنوبی به ایرانشهر و سپس مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.
«ریچارد السون» سفیر آمریکا در پاکستان اخیرا تاکید کرده است: با وجود اینکه آمریکا به تلاشها برای انتقال گاز ایران به پاکستان معترض است، ازهرگونه راه حل دیگری برای حل مشکل انرژی پاکستان حمایت میکند.
پس از خروج هند از مذاکرات خط لوله صلح، خرداد ماه سه سال گذشته با حضور روسای جمهور ایران و پاکستان قرارداد فروش گاز طبیعی بین دو کشور در تهران امضا شد.
بر اساس قرارداد ۲۵ ساله ایران و پاکستان باید تا فروردین ماه ۱۳۹۳ (۲۰۱۴ میلادی) سالانه ۸. ۷ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به این همسایه شرقی صادر شود. قرارداد اصلی گازی ایران و پاکستان خرداد ماه سال گذشته با حضور محمود احمدینژاد و آصف زرداری روسای جمهور دو کشور در تهران پاراف شده بود.
پس از امضای این قرارداد ۲ سند موافقت نامه عملیاتی و موافقت نامه رئوس ترانزیت گاز از خاک پاکستان تهیه و اسفند دو سال گذشته در ترکیه امضا شد. ضمانت نامه این قرارداد در دولت پاکستان و در وزارت انرژی این کشور توسط نماینده ویژه دولت پاکستان امضا و سپس بخش حساس این قرارداد گازی به دنبال نظر مشاوران حقوقی توسط نماینده دولت پاکستان دست نویس شد.
در نهایت نافذ شدن این قرارداد هفت میلیارد دلاری فروش گاز طبیعی خرداد ماه امسال در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران هم به تصویب رسید.
Sorry. No data so far.