در گزارش سال 2012 دیدهبان حقوق بشر، دولت کویت بهعلت تداوم بحران عدماعطای تابعیت به اقلیت «بدوئین»، بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
در این گزارش آمده است که علیرغم ریشهدار بودن بدوئینها در کویت و سابقه تاریخی آنها،دولت این کشور همچنان از اعطای حقوق کامل شهروندی به این افراد امتناع میکند.
در این گزارش همچنین اشاره شده است که دولت کویت تظاهرات مسالمتآمیز بدوئینها را با استفاده از زور سرکوب کرده است.
بر مبنای این گزارش، دولت کویت تعدادی از افراد مخالف را بهاتهام انتشار عقاید خود از طریق اینترنت تحت پیگرد کیفری قرار داده است.
لازم به ذکر است که بیش از 100 هزار بدوئین در کویت زندگی میکنند. این اقلیت تاریخی و ریشهدار، از فوریه 2011 همزمان با آغاز خیزشهای مردمی در منطقه، علیه اعمال تبعیض دولت کویت دست به تظاهرات زدند. مهمترین مطالبه معترضان اعطای حق شهروندی و مدارک هویتی به آنها است.
از طرف دیگر، دولت بحرین نیز در گزارش سال 2012 دیدهبان حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است. در این گزارش آمده است که حکومت این کشور بهجای اصلاحات بهدنبال برخورد امنیتی با بحران این کشور است.
مطابق این گزارش، امتناع دولت بحرین از آزاد کردن زندانیان سیاسی، ممانعت از پیگرد مقامات بلندپایه درگیر در شکنجه بازداشتشدگان، و تلاش روزافزون برای ساکتکردن فعالان حقوق بشر، نشاندهنده عدمجدیت دولت بحرین برای اجرای اصلاحات وعدهداده شده است.
در این گزارش آمده است که بحرین در سال 2012 شاهد بازداشت فعالان حقوق بشر بهاتهام مشارکت در تظاهرات مسالمتآمیز بوده است.
«جو استارک»، مدیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای دیدهبان حقوقبشر نیز گفت: متأسفانه طی سال 2012، اولویت دولت بحرین بهجای اجرای اصلاحات وعده داده شده، اتخاذ رویّه امنیتی برای برخورد با اعتراضات و بحران جاری در این کشور بود.
در مورد عربستان نیز، در گزارش سال 2012 دیدهبان حقوق بشر تأکید شده است که ریاض صدها تن را طی برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز بازداشت کرده است. همچنین تعداد زیادی از فعالان سیاسی و اجتماعی این کشور بهخاطر اظهارات سیاسی و مذهبی انتقادی محکوم شدهاند.
در این گزارش آمده است که همچنان هزاران تن بدون تفهیم اتهام در بازداشتگاههای عربستان بهسر میبرند.
مطابق این گزارش، وزارت کشور عربستان هرگونه اعتراض در این کشور را ممنوع اعلام کرده است. نیروهای امنیتی سعودی نیز از ابتدای سال 2011 تاکنون 14 معترض را در منطقه الشرقیة بهقتل رساندهاند. این افراد خواهان اجرای اصلاحات سیاسی در این کشور بودند.
بهگفته «اریک گولدشتاین»، معاون مدیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای دیدهبان حقوق بشر، دولت عربستان بهشدت تمامی افرادی را که منتقد اقدامات و مواضع رسمی حکومت بودند، مورد تهدید و تحت پیگرد قرار داده و محدودیتهایی را بر آنها اعمال کرده است.
Sorry. No data so far.