برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته (دوشنبه ۱۶ بهمن ماه) به چگونگی شناسایی و بازداشت شبکه رسانهای غرب در ایران پرداخت.
بر اساس این گزارش، «مهدی محمدی» و «امیر محبیان» مهمانان برنامه شب گذشته «گفتگوی ویژه» خبری بودند.
شرح این گفتگو را در زیر میخوانید:
محبیان: رسانهها به نحو عام یک وظیفه مهم به نام آگاهسازی را در شرایط عادی انجام میدهند اما در شرایط ویژه کنونی یک وسیله بسیار مهمی در بحث حکومتداری، جهانگیری و جهانداری دارند و در مدیریت برداشت جامعه تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت این مدل که در واقع BBC مطرح کرده یک ابتکار جدیدی است برای اینکه از نیروهای رسانهای در مسیر اهداف خودشان استفاده ویژه کنند که در عرف معمول رسانه از آن استفاده نمیشود.
اما در عین حال کاری که اینها در حالت عادی انجام میدهند این است که یک رسانه یک تصویر مثتبی را برای داخل و خارج از کشور خودی مطرح میکند اما در زمانی که روابط حالت چالشی دارد رسانه به ویژه رسانههایی که توسط آن کشور وزارت خارجه و نهادهای مرتبط تغذیه میکنند کار کرد خود را از دست میدهند.
این رسانهها کاری را که انجام میدهند این است که تلاش میکنند به نوعی با انتقال خبر روحیه کشوری که در آن با چالش قرار دارند به هم بریزند که برای انجام این کار روشهای خاص خود را دارند و در عین حال روحیه داخلی خود را تقویت میکنند البته لازمه این گونه تصویر ایجاد کردن برخی مواد خام همچون تحلیل و یا خبر هستند.
در اینگونه موارد از خبرهایی استفاده میشود که به نوعی به عنوان خبرهای دسته دوم در نظر گرفته میشوند و یا اینکه ممکن است خبرهایی به کار گرفته بود که بعضا با واقعیت هم ارتباط داشته باشد اما جز خبرهای حاشیهای اما مهمتر از متن است که در اصل خبر نمیآید.
این رسانهها تلاش بسیاری داشتند که خبرهای این چنینی را که انتقال پیدا نمیکنند به کار گیرند و پالایش دهند و در واقع این رسانهها میکوشند تا از این طریق نقاط ضعف را برجسته کنند و خطی را برای نفوذ، ضربه زدن و ایجاد ضعف روحیه در جامعه مقابل خود به وجود آورند بر همین اساس ما شاهد هستیم که این ا قدام انجام میشود البته باید گفت که این مسئله از جهاتی نو هم نیست اما شاید مدل کاری آنان نو بوده است.
اساس استفاده از این اقدام به زمان تاسیس بیبی سی باز میگردد؛ بیبی سی کار سیاسی خود را به عنوان حامی منافع بریتانیا آغاز کرد و BBC فارسی نیز توسط دولت انگلیس در سال ۸۷ وارد با بودجه ۱۵ میلیون پوندی وارد عملیات شد.
وظیفه BBC فارسی این بود که در این حرکت نبرد نرمی که علیه جمهوری اسلامی وجود دارد با توجه به مواد خامی که به صورت رسمی و غیر رسمی در اختیارش قرار میگیرد روحیه مردم را تضعیف کنند و اهداف سیاست خارجی خودشان را که صد درصد با اهداف جمهوری اسلامی در تعارض است تامین کنند.
بنابراین اساس کار آنان نو نیست و آنان همواره این کارها را انجام دادهاند اما استفاده از شبکههای جدید تعاملی و اجتماعی برای جذب بعضی از نیروهایی به انگیزههای مختلف به این رسانهها متصل میشوند؛ برای گردآوری اطلاعات حاشیهای که انتقال آن در سطح رسانه غیر مرسوم است قابل توجه بوده و از پالایش و یافتن این اخبار خطوطی را ترسیم میکنند که براساس آن استراتژی رسانهای علیه منافع کشور مقابل طراحی میکنند.
محبیان: رسانههای خاصی که توسط وزارت امورخارجه و نهادهای خاص غربی تشکیل میشوند، برای ایجاد فضای موجود از روشهای ویژهای استفاده میکنند که برای این کار احتیاج به خبرهایی دارند که حاشیه آن مهمتر از متن است و «بیبیسی» بیشتر به دنبال خبرهای اینچنینی است.
محمدی: برنامه تودرتو برای فعالیتهای ضد ایرانی که مثلثی با ضلعهای انجمنهای حقوق بشر، سایتهای خبری و رسانههایی چون بیبی سی و… است.
با یک بازی رسانهای مواجه نیستیم بلکه با فعالیتهای امنیتی با پوشش رسانهای مواجهیم و درواقع جمع آوری اطلاعات به روز شده و خبرنگار جذب شده گاها از کاری که انجام میدهد مطلع نیست؛ ایجاد فشار روانی نیز از دیگر بنامههای این شبکهها است.
محبیان: کسانیکه دستشان از ایران قطع شده د تلاش برای رسیدن به منافع خود هستند که استقلال مردم ایران مانع این امر شده است و رادیو بیبی سی از سال ۱۳۱۹ آغاز شده و رویکردی که در زمان مصدق داشتند، موید این نظر است.
جامعه رسانهای ما از نخبگان هستند و ایجاد چنین شبکههایی به این دلیل است که اینها نتوانستند اصحاب رسانه را با خود همراه کنند و به همین دلیل به پالایش اخبار دروغ دست میزنند.
محمدی: ما در مرحله جدیدی از عملیات روانی و اطلاعاتی قرار داریم و در دوران بیسابقهای از عملیات روانی و عملیات واقعی هستیم چراکه توان دشمن برای انجام عملیات واقعی به اتمام رسیده و عملیات روانی و رسانهای برای فلج افکار عمومی ایران که فلج حرکتی را به همراه دارد است و آنان یک زیرساخت عملیات روانی ایجاد کردهاند.
جامعه مطبوعاتی ما باید در خبر، منابع خبر و… تجدیدنظر کنند چراکه دامهای زیادی پهن شده و ممکنه برخی افراد نه تنها در تور دشمنان بیفتند بلکه سالها در تور زندانی باشند و خود خبر نداشته باشند.
محبیان: زیرکی بیبی سی و هدف آن از انکار وجود عوامل خود در کشور میخواهند از مسئولیت شانه خالی کنند. اعتبارزدایی حکت نظام است، اعتماد زدایی در عرصههای مختلف، مشروعیت زدایی نظام و در نهایت کارآمد زدایی است.و اینها پنهان نیست و روش آنان کاملا کلاسیک است و تنها روشهای آنان نو شده است.
زمانهای حرکت بیبی سی از جمله تاسیس رادیو بیبی سی و حتی تاسیس شبکه تلویزیونی این رسانه در سال ۸۷ نیز موید برنامههای سیاسی و ضد ایرانی آنان است. اینها دارند کار امنیتی و اطلاعاتی انجام میدهند.
محمدی: بیبی سی از ابتدا از نقطه زیر صفر آغاز بکار کرد و اخیرا از یک بنگاه خبری به یک ترمینال اطلاعاتی تبدیل شده و امروزه در این شبکه قلم بدست در کنار اسلحه به دست که زمانی مردم بیگناه ایان را به شهادت رساندند بعنوان تحلیلگر در بیبی سی حضور مییابند.
شبکه بیبی سی به تبلیغ کننده حکومت پهلوی تبدیل شده است و رضا ربع پهلوی با مدیران بیبی سی دیدارهای محرمانه برگزار میکنند. امروزه خیلی از کسانیکه که کنار سلطنت طلبان مینشینند و از سرویسهای اطلاعاتی غرب حقوق میگیرند، ادعا میکردند خبرنگارند، کشورهای غربی را برای افزایش علیه ایران تشویق میکنند، این افراد با رفتن از ایران پرده از چهره خود برداشتند و عملیات براندازانه خود را در پوشش مدنی انجام میدهند.
وقتی فعالیتهای بر اندازانه در پوشش برنامههای مدنی میروند، کشف این شبکهها را سخت میکند و باید از دستگاههای اطلاعاتی تشکر و ستایش کرد که با هوشیاری اینها را شناسایی میکنند؛ منافع دنیای استکباری به سمت مدنی سازی دستگاههای امنیتی است.
محبیان: با تاریخ خوانی از فعالیتهای بیبی سی نشانگر این است که بستر تمام فعالیتهای رسانهای بیبی سی یک فعالیت سیاسی است، رسانههای آمریکا سعی دارند تا شکف از بیرون به درون را القا میکنند و سعی دارند منافع آمریکا را به ما تحمیل کنند اما انگلیس همواره تلاش میکنند تا شکافها را درون درون نشان دهند.
ذهنیت آنان این است که روش آنها درست بوده است و تصوری را ایجاد کرده که انگلیس در فضاسازی از آمریکا پیشی گرفته و آقایی در انگلیس در صفحه ۲۰ گزارش خودش اعلام کرده که از رسانه بیبی سی راضی است و میخواهد فعالیتهای آن ۲۴ساعته شود. این درحالیست که برخورد این رسانه در ذهن مرردم ما ثبت شده و تلاشهای بیبی سی برای نشان دادن شکاف میان مسئولان با هشیاری مردم و مطبوعات با شکست مواجه میشود.
محمدی: بیبی سی و VoA سازمانهای جاسوسی و اطلاعاتی هستند که در پوشش رسانه فعالیت میکنند و برنامهها و ویکرد آنان و همکاران آنان رسانهای نیستند و رابطه خود با موساد را انکار نمیکنند.
در سال ۸۸ گناه فتنه گران فقط آتش زدن چند سطل زباله نبود بلکه آنها امید ناامید شده غرب را دوباره احیا کردند و از آنها خواستند که به فشارهای مختلف علیه ملت ایران ادامه دهند.
در جریان قطعنامه ۱۹۲۹، فتنه گران در کنگره آمریکا رسما لابی کردند که اگر میخواهید جنبش سبز زنده بماند، باید این قطعنامه را صادر کنید و فشارهای اقتصادی بیشتری به ملت ایران وارد کنید.
محبیان: در برخی رسانه دلیل این دستگیری، شوک به جامعه بوده و این درحالیست که در جامعه ما که همواره بر انتخابات پرشور تاکید دارد، شوک اثر منفی دارد و دستگیری این افراد سبب هشیاری بسیاری از افراد شده است چراکه گاها افراد نمیدانند که مطالب آنا نکه در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند، میتواند برای دشنان مهم شود.جامعه ایران درحال تارخ سازی است و ما حق هیچ اشتباهی نداریم، بنابراین شهروندان باید هشیار باشند.
محمدی: یک پروژه بزرگ برای انتخابات وجود دارد و این جدول بیشتر توسط افرادی پر میشود که دباره این امر ناآگاه هستند و این میتواند نشانگر موفقیت غرب در عملیات روان باشد.
انشار بیانیه اتحادیه اروپا، تغییر برنامههای بیبی سی برای بیرون کشیدن خود از این بار، تغییر رویکرد دشمنان و ضدانقلابها و… نشانگر موفقیت این عملیات پیشگیرانه و هوشمندانه دستگاه اطلاعاتی کشور است.
Sorry. No data so far.