به گزارش تریبون مستضعفین، کمکهای مستقیم و غیرمستقیم دولت آمریکا به فتنهانگیزی در سالهای متمادی در ایران چیزی نیست که از یاد برود. همکاری شبکههای اجتماعی با دولت ایالات متحده در جهت آشوب در کشور بارها مورد توجه و تاکید رهبری واقع شده است.
مقام معظم رهبری صبح امروز در دیدار مردم آذربایجان با اشاره به نقش دشمن در آتش افروزی در منطقه و حمایت از فتنهگران در ایران اشاره کردند و فرمودند:
«آمريكائىها نشان بدهند كه زور نميگويند، نشان بدهند كه شرارت نميكنند، نشان بدهند كه در حرف و عملشان غير منطقى حرف نميزنند و عمل نميكنند، نشان بدهند كه به حقوق ملت ايران احترام ميگذارند، نشان بدهند كه در منطقه آتشافروزى نميكنند، نشان بدهند كه در مسائل ملت ايران دخالت نميكنند؛ آنچنان كه در فتنهى ۸۸ دخالت كردند، از فتنهگران پشتيبانى كردند، شبكههاى اجتماعى را در خدمت فتنهگران قرار دادند – يك شبكهى اجتماعى آن روزها ميخواست براى تعميرات تعطيل كند، گفتند تعطيل نكن؛ براى اينكه بتوانند روى فتنه و آتش فتنه اثر بگذارند! – اين كارها را نكنند، خواهند ديد جمهورى اسلامى يك نظام خيرخواه است؛ مردم، مردم منطقىاى هستند. راه تعامل با جمهورى اسلامى فقط اين چيزى است كه گفتيم و لاغير؛ از اين راه ميتوانند با جمهورى اسلامى تعامل داشته باشند. آمريكائىها بايد حسن نيت خودشان را اثبات كنند؛ نشان بدهند كه درصدد زورگوئى نيستند. اگر چنانچه اين را نشان دادند، آن وقت خواهند ديد كه ملت ايران پاسخ خواهد داد. شرارت نباشد، دخالت نباشد، زورگوئى نباشد، شناختن حقوق ملت ايران باشد، آن وقت جواب مناسب از طرف ايران داده خواهد شد.»
پیش از این نیز رهبر معظم انقلاب، 25 شهریور 89 در دیدار با خبرگان رهبری، یکی از نشانههای اقتدار جمهوری اسلامی ایران را تلاش گسترده استکبار جهانی و بیشفعالی دولتهای مستکبر در برابر ایران دانستند، و همکاری شبکه اجتماعی «توییتر» با دولت آمریکا در جریان اغتشاشات سال هشتاد و هشت را نمونه کمکهای استکبار به جریان فتنهگر دانستند و فرمودند:
«پارسال در همان بحبوحهى جريان فتنهى سال 88 شنيديد كه يكى از شبكههاى اجتماعى اينترنتى كه در ارتباط با معارضين فعال بود: خبرهاى اينجا را ببرند، دستورهاى آنجا را برسانند، همين طور شلوغ كنند، فضا را چه كنند، ميخواست موقتاً براى تعميرات كارش را تعطيل كند، دولت آمريكا مانع شد، گفت شما اگر الان، ولو براى تعميرات تعطيل موقت بكنيد، اين به معارضين داخل ايران ضرر ميزند؛ جلويش را گرفتند. يعنى تعطيلى موقت را به اين شبكهى اجتماعى اجازه ندادند. يعنى كمكهاى اينجورى بود. و انواع و اقسام كمكها و اعانتهايى كه به اينها ميشود.»
اعتراف کلینتون به کمک به فتنهگران از طریق توییتر
هیلاری کلینتون طی سخنانی در وزارت خارجه آمریکا به نقش شبکه مجازی Twitter و بهره گیری دولت متبوعش از این شبکه در کنترل و هدایت آشوبهای خیابانی پس از انتخابات ایران اعتراف کرد.
وی که در کنفرانسی در ساختمان رونالد ریگان در وزارت خارجه آمریکا سخن می گفت، اظهار داشت: امروز ما از ابزارهای جدید استفاده می کنیم. برخی شاید ایام آشوبهای بعد از انتخابات ایران را بیاد داشته باشند که از طریق Twitter افراد می فهمیدند که باید کجا بروند و چه اتفاقی قرار است رخ بدهد.
کلینتون در ادامه گفت: برخی از همکاران ما در وزارت خارجه وقتی بنا به دلایل فنی قصد تعطیلی Twitter را داشتند، آنها (آشوبگران) در تهران خواستار Twitter بودند و می گفتند: شما نمی توانید این شبکه اینترنتی را تعطیل کنید چرا که تظاهرات کنندگان در تهران به آن وابسته هستند.
نیویورکر: حمایت از توییتر، دستور اوباما بود
نشریه نیویورکر، در یک پرونده ویژه با عنوان «در جستوجوی دکترین اوباما»، با نگاهی به سیاستخارجی رییس جمهوری امریکا، در بخشی از این پرونده که مرتبط با ایران است، به دستور دولت اوباما برای میکروبلاگ “توییتر” در جریان فتنه۸۸ اشاره کرده است.
این نشریه در گزارش خود نوشته است: «در اوج تظاهرات در ایران، جارد کوهن، کارمند جوان وزارت امور خارجه آمریکا که زیر نظر آنماری اسلاوتر (مدیرکل وقت طراحی سیاستهای این وزارتخانه) کار میکند، با مسئولان توئیتر تماس گرفته و از آنها خواسته تعمیرات در نظر گرفته شده این سیستم را به تعویق بیندازند. چرا که معترضان در ایران در حال استفاده از آن برای انتقال اخبار هستند.»
به اظهار نویسنده گزارش این نشریه، این حرکت در تضاد با سیاست اوباما بوده و در ادامه افزوده است: «مقامات کاخ سفید بسیار از دست کوهن عصبانی بودند که عملا در سیاست داخلی ایران دخالت کرده است. در حالی که دولت آمریکا تمام تلاش خود را به کار بسته بود تا این کار را انجام ندهد.»
گفتنی است منبع «نیویورکر» در این رابطه، یکی از مقامات سابق دولت اوباما است که در این گزارش گفته است: «تماس کوهن برای ما مشکلساز بود. چرا که به دنبال مذاکره با دولت ایران بودیم و اصلا نمیخواستیم طرف معترضان را بگیریم. در عین حال اگر هم میخواستیم طرف معترضان را بگیریم، آنها متهم میشدند که از سوی ما حمایت میشوند.»
Sorry. No data so far.