ماجرای اخراجیها در بخش فارسی صدای آمریکا و بازتاب وسیع آن در میان رسانههای اپوزیسیون، تبدیل به یک سریال دنباله دار شده است.
پایگاه اینترنتی رادیو کوچه با اشاره به دور جدید اخراج گردانندگان بخش فارسی VOA نوشت: با اعلام رسمی بخش نیروی انسانی در ساعتهای پایانی روز دوازدهم فوریه به کارکنان تحریریه صدای آمریکا و پس از گذشت یک سال و اندی از فعالیت «کاوه باسمنجی» در تحریریه رسانه وزارت امور خارجه آمریکا، هفته گذشته به کار وی در بخش فارسی پایان داده شد. باسمنجی روزنامه نگار پر سابقه ای است که پیشتر مدیر «بی بی سی» در واشنگتن بود. او پس از پایان ماموریت اش در آمریکا مدتی به دفتر لندن آن رسانه اعزام و سپس با توافق مدیر وقت صدای آمریکا «رامین عسگرد» به صدای آمریکا آمد. از سویی گفته می شود دیگر همکار وی «رودابه بختیار» نیز برای مدتی در بخش تحریریه هم کاری نخواهد کرد. در هفتههای گذشته «کیانوش سنجری» نیز که گفته می شود به دلیل عدم توافق مالی با بخش مالی و اداری قراردادش با این رسانه ادامه نیافته، پس از نزدیک به سه سال با صدای آمریکا قطع رابطه کرده است.
ایران گلوبال دیگر وبسایت وابسته به اپوزیسیون نیز با اشاره به خبر زنجیره ای اخراجها در یک سال گذشته و از جمله اخراج اخیر کاوه باسمنجی می نویسد: عباس فخرآور نفوذی اطلاعات جمهوری اسلامی اخبار مربوطه درباره این اخراجها را منتشر می کند اما صدای خود ساکت است. فریبا داوودی مهاجر، دوست خانوادگی و صمیمی آقای باسمنجی در همین دوران دارای شغل در صدای آمریکا شد و داماد وی، علی افشاری هم به شکل افسار گسیخته ای به همراه اعضای دفتر تحکیم وحدت در تمام برنامههای بخش فارسی، به عنوان کارشناسان نظامی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی و… حاضر می شد. کاوه باسمنجی در دوران حضورش در صدای آمریکا علی رغم اینکه ارتباطات ویژه ای با فریبا داوودی مهاجر، حمیده آرمید و رودی بختیار داشت از انجام توطئههای پشت پرده علیه دیگر همکارانش غافل نمی شد.
وی توطئه ای را علیه ستاره درخشش ترتیب داد و با ایجاد تشنج در بخش فارسی نزد مدیران صدای آمریکا وانمود کرد که ستاره درخشش توانایی مدیریت این بخش را ندارد و به این شکل توانسته بود درخشش را خانه نشین کند و جایگاه وی را برای خودش تصاحب کند، اما اکنون ستاره درخشش سمت بالایی در بخش فارسی صدای آمریکا دارد.
اما پایگاه اینترنتی خودنویس از زاویه دیگری به ماجرا پرداخته و با عصبانیت از خبررسانی کیهان ابراز تعجب می کند که چگونه صدای اخراجها به سرعت به کیهان رسید؟! و از این طریق می کوشد ماجرای اخراج افراد یاد شده از صدای آمریکا را در کیهان ردیابی کند و می گوید؛ فقط جمهوری اسلامی از این اتفاقات در صدای آمریکا سود می برد. باسمنجی سالها در بی بی سی و رادیو فردا کار کرده بود. صدای آمریکا در طول دو سال گذشته، تغییرات زیادی کرده، از جمله حذف و جابجایی و یا تغییر تعدادی از برنامههای قدیمی اش. شاید حذف مجموعه چالنگی-نوری زاده- سازگارا و عدم ادامه برنامه پارازیت، شاخص ترین تغییرات بود. برنامه تفسیر خبر که می توانست در یک رسانه حزبی کارکرد داشته باشد، تدریجا رنگ باخت و مهمانان ثابت آن که از تشکیل دهندگان گروه «اتحاد برای دموکراسی» (برگزارکنندگان کنفرانسهای استکهلم، بروکسل و پراگ) بودند سنگرشان در صدای آمریکا را از دست دادند. اما همراهان تفسیر خبر، از مدتها پیش نسبت به مدیریت صدای آمریکا معترض بودند و شاید زمانی می پنداشتند که با رفتن «علی سجادی»، سردبیر وقت، تمامی مشکلات شان با این رسانه حل شود.
خودنویس افزود: چند سال پیش، گروهی از کسانی که رابطه ای با صدای آمریکا داشتند، علیه علی سجادی، سردبیر وقت این رسانه، کمپینی را آغاز کردند و بدون ارائه مدرک، و تنها براساس برداشت از نحوه کار او، سردبیر صدای آمریکا را مامور جمهوری اسلامی ایران می خواندند. اما کنار رفتن سجادی در دوره کاری رامین عسگرد، مشکل منتقدین را حل نکرد و کسانی مثل علی رضا نوری زاده و محسن سازگارا نیز که شاید خیال می کردند با رفتن سجادی، همه مشکلات حل می شود، تدریجا از جلوی دوربین حذف شدند. این اتفاقات ناامید کننده است.
Sorry. No data so far.