دوشنبه 18 فوریه 13 | 16:47

اعلام جزئیات قانون جدید حذف کنکور

زاهدی با بیان اینکه در برخی موارد با علم بازی می‌شود، گفت: به وزیر علوم نامه‌ای نوشتیم که جلوی برخی مشکلات را بگیرد، در غیر این صورت قانونی برای این مشکلات تصویب می‌کنیم.


زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه دارای مشکلاتی است و طی سال‌های گذشته دانشگاه صنعت را باور نکرده و صنعت نیز دانشگاه را باور نکرده است.

وی بیان داشت: بسیاری از دانشگاه‌های کشور در حال حاضر با صنایع ارتباط زیادی ندارند اما در دولت‌های نهم و دهم زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه بیشتر از گذشته فراهم شده است اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: در حال حاضر مشکل ارتباط صنعت و دانشگاه یکی از موضوعات مورد توجه مجلس است و بر این اساس چالش‌های این موضوع از سوی مجلس شناسایی شده و براساس این چالش‌ها ایجاد قانون و اصلاح قانون انجام خواهد شد که این موارد سه راهکار مجلس برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه است.

زاهدی خاطر نشان کرد: اگر این موضوع بطور کامل در مجلس انجام شود ظرف 10 سال آینده به اهداف سند چشم انداز می‌رسیم، این در حالیست که کشور در حوزه تولید علم جایگاه نخست منطقه را دارد اما کشور در مباحث فن آوری و صنعتی و تولیدی با مشکل روبروست.

رئیس کمیسیون آموزش با بیان اینکه فضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر نسبت به سال‌های نه چندان دور بسیار متفاوت شده است، گفت: حضور دانشجویان مومن و متدین در این دانشگاه بسیار پر رنگ است.

زاهدی خاطر نشان کرد: عطر شهدای گمنام عطر و بوی دیگری به فضای دانشگاه صنعتی امیر کبیر داده است و فضای این دانشگاه با سال‌های گذشته تفاوت زیادی کرده است.

* دانشجویان علم منجر به عمل، خلاقیت و نو آوری را ندارند

وی با بیان اینکه در نظام آموزشی کشور با خلاء آموزش مهارتی روبرو هستیم، گفت: دانشجویان و دانش آموزان کشور علم منجر به عمل، خلاقیت و نو آوری را ندارند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: دانشجویان کشور علم لازم در حوزه تخصصی خود را دارند اما مهارت لازم برای وارد شدن به عرصه خلاقیت و نو آوری را ندارند و این امر یکی از ضعف‌های جدی نظام آموزشی کشور است.

زاهدی خاطر نشان کرد: در مجلس با تمامی دستگا‌ه‌های مرتبط با موضوع مهارت، آموزش و فن آوری صحبت‌هایی شده و از آنها درخواست‌ شده است که وارد کار شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: طرح یک فوریتی راه اندازی سازمان ملی مهارت را در کمیسیون آماده کرده‌ایم و امیدواریم که تا پایان امسال این طرح یک فوریتی در مجلس تصویب شود.

*جزئیات قانون جدید حذف کنکور

زاهدی با اشاره به تشریح جزئیات قانون جدید حذف کنکور در مجلس گفت: در قانون قبلی اشکالاتی وجود داشت که بر این اساس پذیرش دانشجویان دکتری و ارشد نیز بر اساس سوابق تحصیلی دوره دبیرستان باید انجام می‌شد.

وی با اشاره به قانون جدید حذف کنکور گفت: قانون جدید حذف کنکور به صورت طرح یک فوریتی در مجلس ارائه شده و فردا نیز وزرای علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد به مجلس دعوت شده‌اند تا آخرین بررسی‌ها را در این قانون انجام دهند که بعد از این مرحله قانون جدید به مجلس ارجاع می‌شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: از زمان تصویب قانون جدید حذف کنکور، طی 5 سال کنکور برداشته می‌شود و پذیرش بر اساس اعمال سوابق تحصیلی انجام می‌شود و این قانون نیز بر اساس دوره کارشناسی تدوین شده است.

وی با بیان اینکه رقابت جدی برای ورود به دانشگاه تنها در 10 درصد رشته‌های دانشگاهی وجود دارد، بیان داشت: در سال جاری 10 هزار رشته محل از 40 هزار رشته محل موجود در دانشگاه‌ها به صورت بدون کنکور پذیرش دانشجو داشتند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: پیش بینی می‌شود طی یک سال آینده 10 هزار رشته محل دیگر نیز به صورت پذیرش بدون آزمون دانشجو پذیرش کنند.

زاهدی خاطر نشان کرد: علت اجرایی شدن قانون جدید حذف کنکور طی 5 سال این است که آموزش و پرورش بتواند سابقه تحصیلی برای دانش آموزان ایجاد کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر موضوعی که به عنوان سابقه تحصیلی مطرح است بر اساس استانداردها نیست اگر بتوانیم سابقه تحصیلی را براساس نرم‌های مطرح شده در کمیسیون آموزش اعمال کنیم قانون جدید حذف کنکور از کنکوری که در حال حاضر برگزار می‌شود بسیار بهتر است.

*90 درصد آموزش عالی کشور پولی است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: 90 درصد آموزش عالی کشور پولی است و باید مراقب باشیم که شهریه‌های دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی متعادل باشد.

وی اضافه کرد: بخش غذا و خوابگاه کوچکترین درآمدی برای دانشگاه‌ها ندارد تا دانشگاه‌ها نیز باید بودجه‌هایی را نیز به موضوعات اختصاص دهد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: ما مخالف هستیم که تمامی دانشگاه‌های تهران تحت پوشش بومی گزینی قرار گیرد و طی صحبتی که با سازمان سنجش داشته‌ایم اعلام شده که تمامی دانشگاه‌های تهران تحت پوشش بومی گزینی نیستند.

زاهدی اضافه کرد: اعطای پژوهانه به دانشجویان دکتری در دولت نهم ابلاغ شد اما اجرایش به دولت دهم رسید و اگر این موضوع عملیاتی نشده آن را دنبال می‌کنیم و اگر بتوانیم در لایحه بودجه به این موضوع توجه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در برخی موارد احساس می‌کنیم دارد با علم بازی می‌شود گفت: در ماه‌های گذشته بسیار دیده می‌شد که در جاهای مختلف شهر آگهی‌های پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری به صورت فراگیر وجود داشت و حتی برخی از دانشگاه‌ها به جز دانشگاه‌های دولتی بدون بی حساب و کتاب دانشجو ارشد و دکتری پذیرش می‌کردند که بر این اساس ما احساس می‌کردیم با موضوع علم بازی می‌شود.

زاهدی خاطر نشان کرد: به وزیر علوم نامه‌ای نوشتیم که جلوی این مشکلات را بگیرد و در غیر این صورت قانونی برای این مشکلات تصویب می‌کنیم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در برنامه پنجم توسعه آمده است که دانشگاه‌ها می‌توانند از ظرفیت مازاد خود استفاده کنند و این قانون به تصویب شورای نگهبان رسیده است و بر این اساس مغایرت با قانون اساسی ندارد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: خدا را شاکریم که رهبری فرزانه داریم و ابلاغیه 23 ماده‌ای که ایشان چند روز قبل برای موضوع تولید ملی ابلاغ کرده است نشان می‌دهد رهبری چقدر دقیق به عنوان یک کارشناس خبره با مسائل و موضوعات کشور آشنا هستند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.