سه‌شنبه 26 فوریه 13 | 12:27

دستور کرزی، آمریکا را شوکه کرد

روز یکشنبه، حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان دستور عقب‌نشینی نیروهای ویژه امریکایی از ولایت وردک و لوگر را در عرض دو هفته صادر کرد و آن‌ها را به دامن زدن در بی‌ثباتی و ناامنی متهم کرد.


مقامات امریکایی می‌گویند، دستور کرزی مبنی بر اخراج نیروهای ویژه امریکایی از ولایت وردک، فرماندهان امریکایی در کشور جنگ‌زده افغانستان را شگفت‌زده کرده است.

یک مقام امریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفته است: «ما نمی‌دانیم که چه حادثه‌ای باعث به وجود آمدن چنین واکنشی شده است.»

«جورج لیتل»، سخنگوی پنتاگون نیز به خبرنگاران گفت: «ما تلاش می‌کنیم که توضیحی از دولت افغانستان در این مورد داشته باشیم.» وی در ادامه افزود که هیات ویژه مقامات افغانی و افسرانی از نیروهای کمک امنیت بین‌الملل (ایساف)، به دنبال این مساله هستند که چه چیزی باعث صدور این اطلاعیه توسط کرزی شده است.

با وجود این، لیتل بدون اینکه بگوید آیا امریکا این یگان‌های ویژه عملیاتی نخبه را از ولایت وردک خارج خواهد کرد یا نه، اظهار داشت: «هنوز زود است که بگوئیم نتیجه بحث و گفتگوی ما با مقامات افغان چه خواهد بود.»

روز یکشنبه، حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان دستور عقب‌نشینی نیروهای ویژه امریکایی از ولایت وردک و لوگر را در عرض دو هفته صادر کرد و آن‌ها را به دامن زدن در بی‌ثباتی و ناامنی متهم کرد.

«ایمل فیضی»، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان، در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: «در نشست شورای امنیت ملی، حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، به وزارت دفاع دستور داد که نیروهای ویژه امریکایی در ولایات وردک و لوگر را طی دو هفته از این مناطق بیرون کند.»

فیضی تاکبد کرد: «بعد از یک بحث و بررسی دقیق، مشخص شد که افراد مسلح موسوم به نیروهای ویژه امریکایی که در ولایت وردک مستقر هستند، در تجاوز جنسی، آزار و اذیت، شکنجه و» حتی در مواردی قتل مردم بیگناه دست داشته‌اند.

کرزی این دستور را یک روز بعد از آن صادر کرد که لئون پانه‌تا، در نشست ناتو در بروکسل از طرحی پرده برداشت که بر اساس آن، برخی نیروهای اروپایی، بعد از برنامه خروج از افغانستان در سال ۲۰۱۴، در این کشور باقی می‌مانند.

امریکا در سال ۲۰۰۱ به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان، حمله کرد.

این تهاجم، منجر به کنار رفتن طالبان از قدرت شد، ولی با وجود حضور هزاران سرباز ائتلاف به رهبری امریکا در این کشور، ناامنی فزاینده در سراسر این کشور ادامه دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.