علي اکبر صالحي، وزير خارجه ايران از مخالفان سوري خواست تا به منظور پايان دادن به خشونتها در اين کشور، با دولت دمشق وارد گفت و گو شوند . علي اکبر صالحي روز شنبه (۱۲ اسفند) در کنفرانس مطبوعاتي مشترک با وليد معلم، وزير امورخارجه سوريه در تهران گفت، « بحران سوريه راه حل نظامي ندارد و تنها راه حل آن گفت و گو ميان مخالفان سوري و دولت است.»
دراين باره با رادوان رزق تحليگر مسائل سياسي گفت وگويي انجام شده است که برگردان آن را در زير ميخوانيد:
آقاي رزق، امروز خبري را ميخواندم که در آن به نقل از سازمان ملل آمده بود که ۷۰ هزار نفر در ناآرامي در سوريه کشته شدهاند. اگر سازمان ملل واقعا از خونريزي در سوريه نگران است، بايد زماني که برخي از کشورها از آمادگي خود براي افزايش کمک مالي و تسليحاتي به شورشيان خبر مي دادند، اقدامات جدي تري را اتخاذ ميکرد.سوالي که مطرح ميشود اين است که اگر سازمان ملل واقعا از کشته شدن بيش از ۷۰ هزار نفر از مردم در سوريه نگران است چرا واقعا براي توقف اين کشتارها کاري انجام نميدهد؟
خوب، مسالهاي قابل توجه اين است که سازمان ملل در حالي آمار تلفات در سوريه را تائيد ميکند که تاکنون هيچ گونه اقدام و تلاشي براي پايان دادن به اين کشتارها انجام نداده است. اين درحالي است که امريکا نيز در اين خصوص سياست دوگانه در پيش گرفته است.
امريکا، از طرفي همان طوري که هيلاري کلينتون وزير خارجه سابق اين کشور گفت و يا آن طوري که اکنون وزير خارجه فعلي ميگويد، براي دستيابي به راه حلي صلح آميز براي حل وفصل بحران سوريه مشتاق است، اين درحالياست که آنها ۶۰ ميليون دلار از جمله کمکهاي تسليحاتي به مخالفان اختصاص دادهاند وبنابرگزارشها سرگرم راه اندازي اردوگاهي نظامي در مرز سوريه با اردن براي مخالفان هستند.
اين آن چيزي است که براي ما قابل درک نيست.از طرفي آنها برای خونریزی در سوريه ابراز تاسف و از طرفي ديگر از تمامي کشتارهاي گروههاي تروريستي در خاک سوريه حمايت ميکنند.
تاکنون فقط تهران و دمشق با دعوت ازمخالفان به پاي ميز مذاکرات و حتي از گروههاي مخالف نظامي براي مذاکرات جدي با دولت دمشق با هدف پايان دادن به اين خونريزي و کشتار مردم سوريه، عزم و اراده خود را براي پايان دادن به اين خونريزي نشان دادهاند.
تاکنون اين فقط دولت دمشق بوده است که به مخالفان براي برگزاري مذاکرات جدي و گفت و گو با دولت باهدف پايان دادن به اين خونريزي و کشتارها پيشنهاد جدي داده است . دولت ملي که آمادگي خود را براي برگزاري انتخابات در سال ۲۰۱۴ ميلادي ابراز داشته است.
به نظر شما چه عواملي در سوق دادن به ميز مذاکرات با هدف برگزاري انتخابات در سال ۲۰۱۴ ميلادي تاثير گذار است؟ ارزيابي شما چيست؟
خوب دولت سوريه همان طوري که شاهد هستيد صرفا سرگرم دفاع از خود و براي حفظ جان غير نظاميان در تلاش است. دولت دمشق هيچ اقدام نظامي و يا تهاجمي عليه اين گروهها اتخاذ نکرده است چون اين اقدام صرفا به کشتارهاي بيشتر ميانجامد.
آنها صرفا براي محافظت از کشورشان در تلاشند. آنها برا نجات جان غيرنظاميان در برابر گروههاي مسلحي که از شمار زيادي از کشورها به ويژه کشورهاي عربي به سوريه آورده شده اند، تلاش ميکنند. و بنابر اين مادامي که اين گروههاي مسلح از پيشنهاد دولت براي آغاز گفت و گوهاي جدي حمايت نکنند، اين بحران حل وفصل نخواهد شد .
Sorry. No data so far.