دوشنبه 04 مارس 13 | 11:19

باراک: خاورمیانه باید علیه ایران متحد شود

وزیر جنگ رژیم‌ صهیونیستی که روزهای آخر خود در این سمت را سپری می‌کند، با حضور در نشست «آیپک» تشکیل چارچوب امنیتی برای اتحاد کشورهای خاورمیانه علیه ایران را خواستار شد.


«ایهود باراک» شب گذشته در نشست «آیپک» (امور عمومی آمریکا و اسرائیل) از دولت آمریکا خواست «چارچوب امنیت منطقه‌ای» در خاورمیانه ایجاد شود که کشورهای این منطقه را در برابر چالش‌های مشترکی چون ترور، امنیت مرزها و دفاع موشکی متحد کند. باراک در صحبت‌های خود ایران را هم به عنوان یکی از چالش‌هایی مطرح کرد که کشورهای خاورمیانه باید علیه آن متحد شوند.

وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی که یک بار از سمت خود استعفا داده و حالا هم با پایان دوره کابینه سی و دوم باید رسما از سمت خود کنار رود، در این نشست به موضوع صلح با فلسطینی‌ها نیز اشاره کرد و گفت اسرائیل باید «راهکاری جسورانه برای صلح» مطرح کند که به راهکاری دائم بیانجامد و یا اینکه حداقل به امضای «موافقتنامه‌ موقت اما مناسبی» منجر شود. وی همچنین گفت که اسرائیل ناگزیر است که راهکار دو دولتی را بپذیرد.

باراک نهایتا گفت در صورتی که فلسطینی‌ها حاضر به پذیرش این راهکار نباشند، «لازم است تا اسرائیل یکجانبه وارد عمل شده و خطوط مرزی را تعیین کند که بقای شهرک‌ها را تضمین کند و ضمنا اکثریت یهودی‌ در نسل‌های بعدی در آن حفظ شود». «حضور نظامی بلند مدت در رود اردن» هم از جمله دیگر گام‌های یکجانبه‌ای است که باراک می‌گوید اسرائیل باید بردارد.

رژیم‌صهیونیستی در حالی بحث مذاکرات را مطرح می‌کند که ساخت و ساز شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری و قدس شرقی ادامه دارد. اسرائیلی‌ها تلاش می‌کنند تا پیش از آغاز مذاکرات سازش مساحت اراضی تحت کنترل خود را افزایش دهند تا از آن به عنوان برگ برنده در گفت‌وگوها استفاده کنند.

وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش به موضوع پرونده هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت که به نظر نمی‌رسد تحریم و دیپلماسی بتواند ایران را از ادامه برنامه هسته‌ای بازدارد. وی سپس نتیجه‌گیری کرد که باید همچنان تمام گزینه‌ها روی میز باشد.

در حالی که اسرائیل تنها دارنده تسلیحات اتمی در خاورمیانه است، وزیر جنگ آن می‌گوید دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای آغازگر مسابقه تسلیحاتی در منطقه است و به تبع آن ترکیه، عربستان سعودی و مصر نیز به دنبال سلاح هسته‌ای خواهند رفت.

صحبت از تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای و پس از آن آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه در حالی تقریبا هر روز از سوی مقامات صهیونیست مطرح می‌شود که ایران بارها این ادعا را رد کرده و آژانس‌ بین‌المللی انرژی اتمی هم در طی بیش از ده سال بازرسی مستمر تاکنون هیچ مدرکی دال بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران به دست نیاورده است. «مرکز امنیت جدید آمریکا» نیز که یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های مشاور کاخ سفید به شمار می‌آید هم دو هفته قبل با انتشار یادداشتی آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه پس از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد کرده بود.

«ایهود باراک» در سخنرانی خود به موضوع سوریه هم پرداخت و از عدم تلاش کافی برای سرنگونی دولت سوریه انتقاد کرد و ادعا کرد: انگار هیچ اراده‌ سیاسی برای این کار وجود ندارد.

وی در نهایت از دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا و همچنین «لئون پانتا» وزیر دفاع سابق آمریکا به دلیل حمایت‌هایشان از اسرائیل تقدیر کرد.

آیپک مهم‌ترین لابی صهیونیست‌ها در آمریکا به شمار می‌آید و حامیان اسرائیل با حضور در آن راهبردهای جدید برای تقویت رژیم‌صهیونیستی و اثرگذاری بر سیاست‌های آمریکا را بررسی می‌کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.