یکشنبه 10 مارس 13 | 11:15
دبیر شورای عالی فضای مجازی:

پیوست فرهنگی اپراتور سوم مغفول ماند

برداشت این است که در زمان صدور پروانه اپراتور سوم دقت لازم صورت نگرفته است و یکی از موضوعات که پیوست فرهنگی بوده مغفول واقع شده است؛ اپراتور سوم باید راه حلی برای حل دغدغه‌های فرهنگی ارائه کند تا موضوعاتی چون قطع خدمات حل شود.


مهدی اخوان بهابادی همزمان با نخستین سالگرد تأسیس شورای عالی فضای مجازی به دستاوردهای شورای عالی فضای مجازی در این یک سال اشاره داشت و اظهار کرد: اصل عملکرد ما در یک سال اخیر با وجود زمانبر بودن، ایجاد ساختارها و تشکیلات بوده است تا حوزه فضای مجازی نظامندتر شود.

وی عنوان کرد: در راستای این رسالت، تمامی فعالیت‌های فضای مجازی رصد شد تا درک و شناخت کاملی صورت گیرد و بر اساس آن برای فعالیت‌های آینده تصمیم‌گیری کنیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی نگاهی به کارهای تحقیقاتی این شورا که در سطحی گسترده انجام شده است، داشت و گفت: در این راستا 7 عنوان طرح در نهایت به تصویب شورا رسید.

وی ادامه داد: ارتقای امنیت و توان دفاع سایبری کشور، ارتقای زیرساخت‌های مجازی کشور، ارتقای خدمات فضای مجازی کشور، ارتقای توجه محتوای فضای مجازی، تنظیم مقررات و ضوابط فضای مجازی، پژوهش-مطالعات راهبردی و فرهنگ‌سازی و در نهایت توسعه فعالیت‌های برون مرزی از جمله 7 عنوان طرح تحقیقاتی بود که شورا آن‌ها را مصوب کرد.

اخوان بهابادی درباره مختصری از این طرح‌ها گفت: ارتقای توانمندی در مقابله با حملات سایبری که زیر مجموعه آن پروژه‌های بسیاری قابل تعریف است از جمله فعالیت‌ها در راستای ارتقای امنیت و توان دفاع سایبری است؛ ارتقا و اعتلای کیفیت شبکه و زیرساخت‌های فنی کشور، توسعه موتور جست‌وجو و ایمیل بومی و همچنین انواع شبکه‌های اجتماعی، تولید بازی بر خط و محتوای مطابق با فرهنگ انقلابی-اسلامی، ساماندهی انواع آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های فضای مجازی برای ابلاغ به دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی با هدف مشارکت حداکثری بخش خصوصی و کاهش تصدی‌گری دولت، تدوین سند-چشم‌انداز و فعالیت‌هایی در راستای ارتقای سواد عمومی با محوریت فرهنگ ایرانی-اسلامی و در نهایت ارائه محتوا در قالب‌های مختلف برای خارج از کشور اعم از صوت-تصویر-متن تا روند بیداری اسلامی در منطقه جاری باشد، بخشی از فعالیت‌های انجام شده در راستای این 7 محور بود.

او با اشاره به اینکه پروژه‌های متعددی زیرمجموعه این 7 محور قابل تعریف است، ابراز کرد: بعد از یک سال کار تحقیقاتی و رصد فضای مجازی، تصویر بهتر و واقعی‌تری از آینده فضای مجازی کشور در دست داریم.

وی در پاسخ به سوالی  مبنی بر اینکه برای توسعه فعالیت‌های برون مرزی چه تدابیری اندیشیده شده و آیا قرار است دفاتری در خارج از مرز به فعالیت بپردازند؟ گفت: دستگاه‌های بسیاری وجود دارند از قبیل معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما که در حوزه برون مرزی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند و مسلما کار از این طریق انجام خواهد شد.

اخوان بهابادی افزود: در این راستا پروژه‌ای به صورت پایلوت در زمینه ارائه خدمات باند پهن در کشور استارت خورده که قابلیت‌هایی چون Ip Media را به ارمغان می‌آورد و منتظر بازخورد از اجرای آزمایشی آن هستیم تا طرح را توسعه دهیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر راهکارهای رفع چالش‌های رایتل، گفت: برداشت این است که در زمان صدور پروانه اپراتور سوم دقت لازم صورت نگرفته است و یکی از موضوعات که پیوست فرهنگی بوده مغفول واقع شده است؛ اپراتور سوم باید راه حلی برای حل دغدغه‌های فرهنگی ارائه کند تا موضوعاتی چون قطع خدمات حل شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.