محمد میرزابیگی عصر دیروز در همایش روز پرستار در تالار وزارت کشور افزود: 145 دانشکده پرستاری و 120 هزار پرستار در کشور فعال هستند و همین پرستاران برای 160 هزار تخت دولتی و خصوصی از سادهترین تا پیچیدهترین خدمات را ارائه میکنند.
وی گفت: در این مراسم نه می خواهم از درخواست کشورهای اروپایی، همسایه و غیره را برای اعزام پرستاران سخن بگویم و نه از کمبود شدید نیروی پرستاری و نه از هزینههای کمرشکن که بر روی دوش این مردم سنگینی می کند بلکه به دنبال رویکردی علاج جویانی برای مشکلات پیچیده این حوزه هستیم.
میرزابیگی افزود: باید تا پایان برنامه چهارم توسعه سهم مردم در پرداخت هزینههای درمانی به 30 درصد میرسید و عدالت در سلامت اجرا میشد و دسترسی مردم به خدمات آسان میشد، اما نشد.
میرزابیگی ادامه داد: پرستاران شبانهروز مشکلات بیماران را لمس میکنند و میدانند که این مردم بسیار ناراحت هستند چرا که عدهای از پزشکان متخصص و فوق تخصص که 8 درصد کارکنان نظام سلامت هستند، تصرف بیحد و حصری در سلامت دارند.
وی تصریح کرد: اما در مقابل 92 درصد دیگر سلامت را حق مردم میدانند و برخلاف متخصصان که عرصه رقابت را تنها برای کسب سود دانسته و به صورت گروهی سیریناپذیر بیماری مردم را محل درآمد و کسب پول میدانند و بیمارستان را بنگاه معاملاتی خود تلقی میکنند.
میرزابیگی افزود: پرستاران به عنوان حامی حقوق بیماران فریاد مظلومیت آنها را به گوش مسئولان خواهند رساند و در افزایش رضایتمندی بیماران کمک خواهند کرد.
وی گفت: در واگذاری و اختیار دادن به پزشکان متخصص و فوق تخصص مراقب باشید و نگذارید با اختیار دادن به عنوان رؤسای بخشهای بیمارستانی عدالت در این بخشها را نیز به خاکستر تبدیل کنند.
وی گفت: این 8 درصد از پزشکان متخصص بسیار زیرک هستند در حالی که باید بدانیم قوانین پرستاری نه تنها راهی برای افزایش درآمد پرستاران است بلکه راهی عملی برای کاهش هزینههای درمانی مردم است.
میرزابیگی افزود: چرا خدمتی که توسط پرستار، ماما، پزشک عمومی و پیراپزشک با یک پنجم تا یک بیستم انجام میشود فقط به دلیل درج مهر یک فوق تخصص به 20 تا 25 برابر محاسبه میشود و این پولها را از مردم میگیرند.
وی افزود: چرا این عده 8 درصدی با کمترین خدمت درآمدهای چند صد میلیونی دارند و سایرین با شیفتهای چند برابر درآمد آنها کفاف زندگیشان را نمیدهد. متأسفانه برخی پزشکان متخصص بیماری مردم را محلی برای کسب پول و بیمارستانها را بنگاه معاملاتی خود فرض میکنند و به دنبال سلامتی مردم نیستند.
میرزابیگی اظهار کرد: چرا پوشش بیمهای فقط باید متوجه پزشکان باشد آیا این به معنی اعمال ظلم مضاعف به مردم، دولت و بیمهها نیست. چرا پوشش بیمهای لازم را نمیدهیم تا بین قیمت پایین و کیفیت خدمات بالا رقابت ایجاد شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: چرا از کشورهایی که نظام پرداخت فی فور سرویس را اصلاح کردند درس نمیگیریم. باید به خاطر مردم و مظلومیت بیماران بیپول بحث پزشک و پرستار را کنار بگذاریم و جلوی سوءاستفاده برخیها را بگیریم و نظام پرداخت به نظام per capital اصلاح کنیم.
میرزابیگی گفت: برخیها در طول 5 سال گذشته در جلسات شورای عالی بیمه از حضور نماینده جامعه پرستاری جلوگیری کردهاند و پرستاران نتوانستند حرف خود را بزنند.
وی افزود اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری راه نجات مردم از هزینههای کمرشکن درمانی است اما نظام پرداختی امروز عاملی برای خالی کردن جیب مردم و ایجاد فاصله طبقاتی در تیم سلامت است.
میرزابیگی ادامه داد: با سرپرست جدید وزارت بهداشت دربسیاری از مسائل اشتراک نظر داریم اما در مورد واگذاری بخشهای بیمارستانی به پزشکان اختلاف نظر داریم.
وی گفت: در دو سال گذشته با ابلاغ 28 دستور از رئیس جمهور و 5 دستور از معاون اول ریاست جمهوری هنوز قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا نشده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: قول میدهیم در صورت اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری وزیر بهداشت از کمکی که به پرستاران میکند سربلند بیرون آید.
میرزابیگی با اشاره به اجرای دو بند از قانون ارتقای بهرهوری افزود: نیاز بود که مسئولان وزارت بهداشت در سالهای 90 تا 91 را در بودجه سنواتی دانشگاههای علوم پزشکی لحاظ میکردند اما به علت دیدگاه برخی افراد این اتفاق رخ نداد و اکنون که فصل بودجهریزی است نمیدانیم که آیا بودجه این قانون برای سال آینده در نظر گرفته شده است یا خیر.
وی افزود: در حوزه تعرفهگذاری خدمات پرستاری انتظار داریم وزارت بهداشت بخش قلیلی که با دادن گزارشهای غلط باعث انحراف در مسیر اجرای این قانون میشوند را شناسایی کرده و برخورد لازم را انجام دهند و البته از جاده انصاف نباید خارج شد و از همکاری بخشهایی از وزارت بهداشت از جمله معاونت بهداشت فعلی، معاونت آموزشی جدید و مسئولان معاونت توسعه منابع وزارت بهداشت باید قدردانی کنیم.
وی گفت: باید به جایگاهی برسیم که هر پرستار با انجام یک شیفت کاری از زندگی خود راضی باشد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین از اجرای کنگره اخلاق پرستاری سالانه از سال آینده همزمان با سالروز وفات حضرت زینب (س) خبر داد.
Sorry. No data so far.