رژیم سعودی از دیرباز به ایرانیکشی علاقهمند بوده است؛ چه زمانی که صدها زائر ایرانی را به اتهام ابراز برائت از کفار و مشرکین و صهیونیستها در حرم امن الهی به خاک و خون کشید و چه هنگامی که تعدادی از هموطنان ما را به جرم همراهداشتن نادانسته قرصهای مسکن، در دیار غربت، گردن زد.
کشتار ایرانیان در مکه مکرمه اما با واکنش باورنکردنی و بسیارجدی بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) مواجه شد؛ واکنشی که سالها اعراب حاشیه خلیج فارس را به اغما فرو برده و حتی به تعطیلی حج انجامید.
با گذشت سالها و پایانیافتن دوران ریاست جمهوری حضرت آیتالله خامنهای و روی کار آمدن دولتهایی با گرایش سازشکارانه، آرامآرام از میزان واکنش مقامات دولتی به گستاخیهای سعودیها علیه ملت ایران و شیعیان مظلوم در منطقه و جهان، کاسته شد تا امروز که به رغم تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ضرورت بهکارگیری دیپلماسی تهاجمی و کنشگر از سوی وزارت امور خارجه، قحطی واکنش جدی و عملی و خمینیوار، گریبانگیر دستگاه دیپلماسی کشورمان شده است تا جایی که وزیر امور خارجه در گفتوگوی اخیر خود با مشرق، آشکارا تصریح میکند که «دیپلماسی تهاجمی را نمیدانم که یعنی چی! من نه گوینده این حرف را میدانم که چه کسی بوده و نه اصلاً میدانم که دیپلماسی تهاجمی چه معنایی دارد و ویژگیهای آن چیست. من البته خاطرم نیست این حرف را چه کسی زده!»
بگذریم؛ یک دیپلمات مست سفارت رژیم سعودی در تهران، در آستانه نوروز، جان یک هموطن جوان ما را گرفت اما این بار هم دستگاه دیپلماسی کشور به لفاظی بسنده کرد و بعد از دو هفته، کاردار سفارت این رژیم در تهران را احضار کرد اما نه به جرم تصادف در حال مستی و قتل شهروند ایرانی بلکه به علت انتشار اخباری مبنی بر کشف یک شبکه جاسوسی که یک ایرانی هم عضو آن بوده است!
این گذشت تا عصر دیروز نیز در حالی که زائران ایرانی در سالن ترانزیت فرودگاه بینالمللی جده آماده رسیدن اتوبوس برای سوار شدن به هواپیما و بازگشت به خاک جمهوری اسلامی ایران بودند، بر اثر ورود ناگهانی یک کامیون به محل توقف زائران ایرانی، دو زائر در دم فوت کرده و دو زائر دیگر زخمی شدند.
در این حادثه، یک کامیون در ساعت ۱۶: ۴۰ عصر به وقت محلی پس از عبور از دیوار شیشهای، وارد سالن محل انتظار حجاج ایرانی شد و این حادثه مرگبار را رقم زد.
پایگاه اطلاع رسانی حج دلیل ورود این خودروی سنگین به محل توقف زائران ایرانی را نقص فنی عنوان و اعلام کرد که خانم «پری ارفع» ۷۸ ساله و خانم «زهرا آتشزای» ۶۱ ساله از تهران، قربانی سانحهآفرینی سعودیها شده و خانم «طاهره شادکام» و آقای «هادی رئیسی» به علت جراحت بلافاصله به بیمارستان منتقل شدند.
این در حالی است که رژیم سعودی از زمانی که مسافران ایرانی وارد این کشور میشوند، وظیفه تأمین امنیت زائران را داشته و باید در قبال این حادثه دلخراش پاسخگو باشد.
در همین راستا، «علاالدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرده است که باید هیئتی از وزارت امور خارجه به عربستان اعزام و موضوع کشته شدن ۲ زائر زن ایرانی در فرودگاه جده را پیگیری کنند.
این حادثه تنها چند روز پس از کشتن جوان ایرانی به دست راننده مست سفارت رژیم سعودی در تهران اتفاق افتاد.
هنوز از یاد مردم ایران نرفته است که روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ماه یک دیپلمات سعودی حین رانندگی به دلیل سرعت نامتعارف و عدم تعادل در مسیر شرق به غرب بزرگراه ارتش با یک دستگاه پراید تصادف کرد که به فوت این شهروند ایرانی انجامید.
پس از این حادثه پلیس تهران گزارش داد که در این حادثه منجر به مرگ شهروند تهرانی، خودروی عربستانی مقصر شناخته است و کارمند عربستانی هم حامل مشروبات الکلی و هم در حال مستی در حال رانندگی بوده است.
ماجرایی که نه تنها فقط با تأسف مقامات سعودی همراه بود، بلکه بلافاصله با ادعای بازداشت یک ایرانی به اتهام عضویت در شبکه جاسوسی پاسخ داده شد.
علاوه بر این، پس از چند روز دیپلمات مست، تصمیم گرفت به همراه یک دیپلمات دیگر و بدون پرداختن تاوان حادثهای که مسبب آن بوده است از ایران خارج شود که مأموران فرودگاه بین المللی امام خمینی (س) در اقدامی درخور تحسین، از خروج آنان ممانعت کردند و این در حالی است که به تازگی شایعه خروج بیسر و صدای این قاتل سعودی هم در رسانهها پیچیده است!
حال باید پرسید اگر مسئولان دستگاه دیپلماسی در برابر اقدام وقیحانه دیپلمات مست، به موقع و قاطع عمل میکردند، بازهم پس از چنین اتفاقی مقامات سعودی به ابراز تاسف زبانی اکتفا میکردند؛ و یا مسؤولانهتر به جبران خسارت بر میآمدند.
در هر حال مردم منتظرند تا ببینند آیا مسؤولان دولتی با اقدامی قاطع در برابر چنین حوادثی قد علم میکنند و یا طبق روال همیشگی، به جای اقدام عملی، تنها به یک اعلام موضع کلامی صِرف، بسنده میکنند.
مرحوم فراهانی، شهروند بسیجی تهران که قربانی مستی دیپلمات رژیم آل سعود شد
طبق ضوابط و حقوق بین المللی، عربستان سعودی باید به وظایف قانونی خود عمل کرده و در قبال اشتباهات جبران ناشدنی خود، پاسخگو باشد. سعودیها باید نسبت به این مسأله مسؤولانهتر برخورد کرده و حقوق از دست رفته افراد متوفی و البته خسارت دیده را بپردازد.
Sorry. No data so far.