یکشنبه 07 آوریل 13 | 14:32
۳۴سال کوتاهی کردیم

آواتارها سبك زندگی را دستخوش تغيير می‌کنند

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه ارائه سبك زندگی اسلامی ـ ايرانی كوتاهی كرده‌ايم آن هم در زمانی كه مفهومی در فضای مجازی به نام آواتارها در حال شكل‌گيری است.


سعيد قاضی‌مغربی

سعيد قاضی‌مغربی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، با اشاره به ورود مفهوم و موضوعی مهمی در فضای مجازی به نام آواتارها اظهار كرد: اگر هركسی آواتاری از خودش در فضای مجازی ايجاد كند، قطعاً ويژگی‌های اين آواتار با زندگی حقيقی كاربر متفاوت خواهد بود كه اين تفاوت‌ها و تناقض‌ها به نوعی بنابر تعبير اسلام، منجر به نفاق است و اسلام آن را نفی می‌كند.

وی افزود: در بحث آواتار، اگر نتوانيم به درستی برای كاربران تبيين كنيم به طور حتم، كاربر هر آنچه را كه در زندگی حقيقی‌اش ناراضی بوده يا به آنچه كه نرسيده است آن ويژگی‌ را در فضای مجازی به يدك خواهد كشيد و در اين صورت، تناقض و دوگانگی شخصيت ايجاد خواهد شد كه ايجاد يأس و ناميدی عواقب اين مسائل خواهد بود.

وی يادآور شد: اگر كاربر در يك فناوری، مجموعه‌ای از موضوعات را برای خود تجسم كرده و خيال‌پردازی كند و مدتی با اين خيال زندگی كند و نتواند در دنيای واقعی پياده كند، قطعاً سركوب خواهد شد و اين سبب عدم ارتقای انسانيت و شخصيت انسان می‌شود، مسئولان بايد به اين مسائل توجه داشته باشند.

قاضی‌مغربی خاطرنشان كرد: علمای حوزه بايد وارد مقوله فناوری شوند چرا كه دين برای اين مقوله جواب دارد. حوزه‌های علميه به صورت جدی به اين موضوع نپرداخته‌اند و حوزه بايد به سهولت بتوانند موضوعات را انطباق دهند و پاسخگوی مسائل روز در حوزه فناوری باشند.

وی بيان كرد: در حوزه سبك زندگی، 34 سال كوتاهی كرده‌ايم. علما بايد وارد اين موضوع شوند و نسبت به اين موضوع مهم اظهارنظر كنند. در اين بحث بسيار عقب هستيم و در هيچ يك از موضوعات حتی موضوعات اقتصادی الگويی نداريم.

قاضی‌مغربی خاطرنشان كرد: اگر اطلاع‌رسانی خوبی به علما شود، بطور حتم تصميم‌گيری مناسبی در اين زمينه خواهد شد. به دليل آنكه مطالعات علمی در موضوع سبك زندگی در كشور اندك است، بنابر اين عمدتاً ديدگاه‌ها و نظرات خاص می‌تواند منشأ اثر اين ديدگاه‌ها باشد و اگر يك عالم و مرجع تقليد برای يك موضوع و حكمی كه می‌خواهد ارائه دهد، اگر چندين مطلب كنارش باشد، می‌تواند حكم بهتری ارائه دهد.

وی يادآور شد: زمانی كه عالم دينی حكمی را می‌خواهد ارائه بدهد به صاحب‌نظر مراجعه می‌كند و در حوزه سبك زندگی به دليل آنكه شاهد مطالب اندك هستيم و كتابچه‌ای كمتر وجود دارد تا در اختيار علما بگذاريم، نمی‌توان نتايج درستی را از اين موضوع حل كرد.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی بيان كرد: درباره سبك زندگی اگر محتوای مناسبی را بتوانيم در اختيار علما قرار دهيم و صاحب‌نظران در اين حوزه بتوانند توليد محتوای مناسبی بدون جانبداری داشته باشند، بطور حتم علما می‌توانند حكم مناسبی را در حوزه سبك زندگی به كاربران ارائه دهند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.