محمود احمدینژاد در این مراسم که در سازمان انرژی اتمی و با حضور برخی از سفرای خارجی مقیم تهران و همچنین خانواده شهدای هستهیی برگزار شد، با تبریک روز ملی فناوری هستهیی و افتتاح پیشرفتهای جدید کشورمان در این زمینه خطاب به ملت ایران و همچنین خانواده شهدای هستهیی، اظهار کرد: به لطف خداوند متعال امروز صنعت هستهیی در ایران عزیز در حال شکوفایی است و هر روز دستاوردهای جدیدی در این زمینه به ملت ایران تقدیم میشود.
احمدینژاد تصریح کرد: امروز این پروژه بزرگ به بهرهبرداری رسید و باید گفت که دانش هستهیی و فناوری هستهیی دارای ظرفیتهای عظیمی برای خدمت به انسانهاست.
وی با اشاره به نقش دانش هستهیی در تولید انرژی، اظهار کرد: همانطور که اشاره شد، اولین نیروگاه هستهیی ایران در سال گذشته به ظرفیت نسبی رسید و با برنامهریزیهای انجام شده انشاءالله تا 20 هزار مگا وات تولید برق کشور افزایش پیدا میکند.
رییسجمهور با بیان اینکه در دیگر شاخههای علمی و نیازهای بشری، دانش هستهیی دارای آثار و کاربردهای گسترده و تعیینکنندهای است، گفت: دانش هستهیی در عرصه پزشکی و درمانی نیز بسیار تاثیرگذار است.
احمدینژاد با اشاره به نقش انرژی هستهیی در تولید رادیوداروها، گفت: این دانش در مرحله تشخیص بیماریها نقش تعیینکنندهای دارد و با استفاده از این رادیوداروها بسیاری از بیماریها میتواند به صورت بهنگام مورد تشخیص و شناسایی قرار بگیرد و در واقع این یک خدمت والای انسانی به جامعهی بشری است.
وی همچنین به کاربرد انرژی صلحآمیز هستهیی در بخش کشاورزی اشاره و تصریح کرد: از دیگر کاربردهای این انرژی در بخش کشاورزی است از جمله در اصلاح نژاد و اصلاح نوع دانهها و بذرها و همچنین ارتقای کیفیت و گسترش محصولات است.
رییسجمهور همچنین در ادامه سخنان خود به نقش انرژی صلحآمیز هستهیی در بخش بهداشت از جمله در ارتباط با باکتریزدایی و سمزدایی اشاره کرد و گفت: این دانش میتواند در ماندگاری مواد غذایی و کشاورزی موثر باشد و حفظ سلامت مواد را چندین برابر کند.
احمدینژاد همچنین به کاربرد انرژی صلحآمیز هستهیی در تغییر رفتار مواد و کاربردهای مواد از جمله در بخش صنعت اشاره کرد.
اصل انرژی هستهیی در انحصار سیاسی برخی قدرتهای جهانخوار است
محمود احمدینژاد در ادامه سخنرنی خود به مناسبت روز ملی فناوری هستهیی با بیان اینکه در گذشته برای تهیه مواد اولیه و کیک زرد وابسته به بودیم و این مواد در انحصار سیاسی برخی از قدرتهای بوده است، خاطر نشان کرد: اصل انرژی هستهیی در انحصار سیاسی برخی قدرتهای جهانخوار است، اما امروزه شناسایی معادن توسط خودمان انجام میشود.
در ادامه رییس جمهور با بیان اینکه من انتظار دارم که سازمان انرژی اتمی فواید دانش هستهیی را برای تودههای مردم ایران و جهان توضیح دهد، تصریح کرد: در طبیعت هر مادهای که ارزشمندتر است دسترسی به آن نیز سختتر است، به طور مثال معدن گچ و آهک در مساحت بسیار زیاد با خلوص زیادی وجود دارد، اما هر چه ارزش کانیها بالاتر میرود، حجم آن کمتر و دسترسی به آن سختتر میشود، اورانیوم از این دستهاست. برای دسترسی به اورانیوم در معدنی که امروز افتتاح شد به عمق 150 تا بیش از 300 متری نیاز است.
وی همچنین در ادامه افزود: در معدنی که امروز افتتاح شد، در هر 10 تن آن کمتر از نیم کیلو کیک زرد به دست میآید. این نیم کیلو را باید به اوراینوم 3.5 درصد تبدیل کنیم و بدین ترتیب حجم آن به یک دهم تبدیل میشود.
احمدینژاد با بیان اینکه انرژی هستهیی دارای کاربردهای متفاوتی است، تصریح کرد: امروزه از صفر به بالای فعالیتهای هستهیی را خودمان تولید و ایجاد میکنیم و هر روز که جلوتر میرویم عرصه جدیدی برای ملت ایران باز میشود.
ملتها باید از حقوق و منابع خود مطلع شوند
رییسجمهور در ادامه با طرح این سوال که چرا باید ملتها از فواید انرژی هستهیی و سایر علوم و فناوریها مطلع باشند؟ گفت: اگر ملتها از این امور مطلع شوند، مطالبه میکنند و ثروتهای جهان دیگر در انحصار عدهای خاص باقی نمیماند و فریبکاری امکانناپذیر میشود. امروز میبینیم که چه فریبکاری درست کردهاند و تا حرف از انرژی هستهیی میشود، میگویند بمب هستهیی و به این بهانه میخواهند آن را در انحصار خود داشته باشند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه نباید فناوری هستهیی در انحصار عدهای خاص باشد، اظهارکرد: کسانی که خود بمب ساختهاند و ملتها را کشته و زشتترین جنایتها را مرتکب شدهاند و در پرونده آنها دوره سیاه بردهداری و استعمار وجود دارد و امروز نیز آن را تکرار میکنند، پرچم آزادی و حقوق بشر را بلند کردهاند.
وی تاکید کرد: ملتها باید از حقوق و منابع خود مطلع شوند و پای آن بایستند همانگونه که ملت ایران ایستاد. آنها به تصور اینکه ملت ایران نخواهد توانست به انرژی هستهیی دست پیدا کند، تهدید کردهاند، اما دیدند که ملت ایران توانست و این توانستن در ذات همه ملتهاست.
رییسجمهور با بیان اینکه آنها تلاش میکردند که مانع از دستیابی ایران به دانش هستهیی و عبور از مرزها و رسیدن به قلهها شوند، گفت: ملت ایران توانست به این قلهها دست پیدا کند، اما اکنون آنها چه میخواهند. ایران هستهیی شده است. زمانی که ما فناوری هستهیی را نداشتیم نتوانستند مانع شوند، اکنون که به این فناوری دست پیدا کردهایم و دانش آن در دل و اندیشه دانشمندان ماست، میخواهند مانع شوند؟
احمدینژاد با تاکید بر ضرورت همکاری در مدیریت جهان، گفت: آیا اینگونه میشود دنیا را اداره کرد که بگوییم ما مالک همه چیز و آقا هستیم و بقیه برده هستند؟ چه کسی به شما این حق را داده است؟ اینها برای دوره استعمار و بردهبرداری است که دوره آن گذشته و به پایان رسیده است. آیا شما اینگونه مدعی مدیریت جهان هستید؟
وی خطاب به سلطهگران تصریح کرد: بهترین راه برای شما همکاری با ملت ایران است. باید با همکاری دنیا را اداره کرد و هیچ کسی آقا بالا سر دیگری نباید باشد. همه ملتها حق مساوی در اداره جهان دارند. چه کسی گفته که اقتصاد باید در دست شما باشد که با آن خلاءها و کارهای زشت خود را پر کنید؟ تا چه وقت میخواهید اینگونه ادامه دهید؟ بالاخره یک نقطه شکست و گسیختگی وجود دارد که خیلی نزدیک شده است. باید به همه ملتها احترام بگذارید.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه اخلاق یک اصل ابتدایی روانشناسی است، تصریح کرد: من روانشناس نیستم، ولی میفهمم که اگر به حقوق یک نفر احترام نگذارید، او چگونه عمل میکند. شما باید به حقوق ملتها احترام بگذارید و از برجهای عاج پایین بیایید. چه کسی گفته شما حق بیشتری در دنیا دارید؟ شما در دنیا جنگ راه انداختید و 70 میلیون نفر را کشتید و در پایان به این نتیجه رسیدید که شما آقای جهان هستید، این فرمولها پوسیده است و به زودی فروخواهد ریخت. شما ممکن است خراشی بر ملت ایران بیندازید، ولی بعدش چی؟
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نگاه ما به مسائل جهانی برش مقطعی و لحظهای نیست و ما نگاه تاریخی داریم، خطاب به قدرتهای جهانی اظهار کرد: شما فردا چه میخواهید بکنید، انرژی هستهیی حق همه ملتها است. امروزه کشورهایی که معادن غنی اورانیوم دارند در فقر مطلق به سر میبرند، چرا باید این گونه باشد و دیگران این منابع را غارت کنند؟ اگر شما طرفدار انسان هستید، بروید در تمامی این کشورها نیروگاههای هستهیی ایجاد کنید و به آنها هدیه کنید.
وی خطاب به کشورهای غربی گفت: شما جلوی پیشرفت انسانها را گرفتهاید. به شما نصیحت میکنم درست رفتار کنید. ما هستهیی شدهایم و هیچکس قادر نخواهد بود در تکمیل چرخه هستهیی کشور وقفهای ایجاد کند.
رییس جمهور همچنین با اشاره به اینکه دستاوردهای هستهیی و علمی کشور خوب معرفی نشده است خاطر نشان کرد: دستاوردهای عظیم محصول ایمان و اعتقاد به توانمندیهای یک ملت است، ملت ایران ملت بزرگی است. همه ملتها بزرگ هستند، اگر یک ملت خودش را باور کرد، حدی برای پیشرفتش قائل نمیشود و اگر همه شیاطین جمع شوند نمیتوانند مانع پیشرفت او شوند.
احمدینژاد همچنین افزود: دولت به ملت اعتماد صد درصدی دارد، دولت قطرهای از اقیانوس ملت است اگر انرژی بیپایان ملت در هر عرصهای وارد شود آن جا را دگرگون میکند. راه عزت و زیست متعالی و درک کرامت انسان این است که توانمندیهای خود را باور کنیم، بایستیم و حرکت کنیم. خدا به انسان توان نامحدود داده است و انسان میتواند تمام طبیعت را تغییر دهد. از این منظر ملت ایران یک الگو است.
وی در ادامه با اشاره به این که آثار اعتقاد به توامندیهای ملت ایران آشکار است، اظهار کرد: ما سالها وارد کننده شمش فولاد بودهایم ،اما به زودی پنج کارخانه شمش فولاد تولید میکنیم و نیاز خودمان را رفع میکنیم. تولیدکنندگان رادیودارو این ماده را به ما نمیدادند ،اما ما اکنون این ماده را تولید میکنیم.
رییس جمهور همچنین خطاب به کارشناسان سازمان انرژی اتمی گفت: باید کارها با همین شتاب گسترش پیدا کنند، ممکن است تخصیص بودجه تاخیر داشته باشد، اما اراده انسان فوق بودجه است. قرار بود ما پنج راکتور در نقاط مختلف کشور بسازیم من از سازمان میخواهم کارها را جلو ببرد و توقفی نداشته باشد.
احمدینژاد در پایان با بیان اینکه مطمئن هستم اراده ملتها بر قدرتهای شیطانی غلبه پیدا میکند، اظهار کرد: آینده جهان آینده درخشان خواهد بود و ملت ایران هر روز بهتر از دیروز میشود. دنیا میبیند که ایران دانشمندان هستهیی خود را توسط بدترین موجودات روی زمین و با ناجوانمردانهترین شکل ازدست داد، اما ملت در خط مقدم ایستاده است تا زمانی که یک ملت این چنین رفتار میکند پرچم آن برافراشته است.
Sorry. No data so far.