سه‌شنبه 09 آوریل 13 | 12:20

مانور آمریکا و ۳۰ کشور دیگر در خلیج‌فارس

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که در ماه آتی میلادی (ماه مه) مانوری گسترده با مشارکت ۳۰ کشور جهان در خلیج فارس برگزار می‌کند.


سیمون آنکونا، معاون فرمانده نیروی دریایی آمریکا با اعلام این خبر گفت: مانور مذکور با مشارکت ۳۰ کشور جهان در خلیج فارس و دریای عمان برگزار می‌شود و هدف آن رویارویی با عملیات می‌ن‌ریزی و جمع‌آوری مین و نیز بالا بردن سطح هماهنگی میان نیروهای کشورهای شرکت‌کننده در این مانور است.

وی گفت: مانور مذکور در بازه زمانی شش تا سی‌ام مه (۱۶ اردیبهشت تا ۹ خرداد) برگزار خواهد شد و کشتی‌ها، زیردریایی‌ها و هواپیماهایی از کشورهای شرکت‌کننده در آن مشارکت خواهند داشت.

معاون فرمانده نیروی دریایی آمریکا ادامه داد: مهم‌ترین چیزی که ما در این مانور نظامی بزرگ به دنبال آن هستیم بالا بردن امنیت تجارت دریایی و تبادل تجاری در خلیج فارس است.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که نیروی دریایی آمریکا درصدد تجهیز یک ناو رزمی به سلاح لیزری و اعزام آن به خلیج فارس است. این سلاح پیشرفته قادر به اختلال در دستگاه‌های الکترونیکی و ردگیری است و گفته می‌شود که تحولی در جنگ‌های آتی دریایی ایجاد خواهد کرد.

نیروی دریایی آمریکا قصد دارد که یکی از ناوهای جنگی خود را به سلاح لیزری مجهز کند. این نخستین باری است که یکی کشتی جنگی آمریکا در آب‌های بین‌المللی به چنین جنگ‌افزاری مجهز می‌شود.

نیروی دریایی آمریکا در تارنمای خود گزارشی در این‌باره منتشر کرده است. نمونهٔ اولیه این جنگ‌افزار بسیار پیشرفته قرار است در سال آینده بر روی یک واحد عملیاتی شناور نصب شود. آمریکا کشتی جنگی «پونس» (USS Ponce) را برای این منظور انتخاب کرده است. پس از نصب این سامانهٔ لیزری، این کشتی جنگی آمریکا به خلیج‌فارس گسیل خواهد شد.

گفته می‌شود که این سلاح پیشرفته با اشعه لیزری خود قادر است که دستگاه‌های شناسایی و ردگیری کشتی جنگی و هواپیماهای اکتشافی را مختل و از کار بیندازد.

به گفته نیروی دریایی آمریکا در آزمایش‌هایی که سال گذشته انجام شد این سلاح لیزری نه تنها سیستم‌های الکترونیکی را فلج می‌کند، بلکه موفق به آسیب‌رسانی فیزیکی و انهدام تجهیزات نظامی دشمن نیز شده است.

نیروی دریایی آمریکا در همین رابطه ویدیوئی را در اینترنت به نمایش گذاشته است که در آن سلاح لیزری موفق به انهدام یک هواپیمای بی‌سرنشین در حین پرواز شده است.

تغییر در تاکتیک جنگ‌های آتی دریایی

نیروی دریایی آمریکا تایید کرده است که نمونه اولیه این سلاح لیزری قادر به انهدام هواپیماهای جنگنده و موشک‌های بزرگ نیست، اما هدف مهندسان تکمیل این سلاح لیزری و دست‌یابی آن به قابلیت‌های بیشتر است.

آدمیرال ماتیو کلوندر، سرپرست بخش پژوهشی نیروی دریایی آمریکا درباره‌این سلاح جدید گفت: این سامانهٔ لیزری پاسخی بسیار ارزان قیمت به مشکلاتی بسیار گران است. سلاح لیزری قادر به دفاعی موثر در برابر تهدید‌ها و جنگ‌های نامتقارن محسوب می‌شود.

در گزارشی که کار‌شناسان مستقل برای کنگره آمریکا تنظیم کرده‌اند نیز تاکید شده است که این سلاح لیزری «فرصتی تاریخی» برای نیروی دریایی آمریکا به شمار می‌رود.

در این گزارش تاکید شده است که نصب این سلاح لیزری به روی ناوهای جنگی آمریکا سبب «چرخشی در تاکتیک جنگ‌های دریایی» خواهد شد. این سلاح لیزری همچنین تاثیری مستقیم بر شکل و فرم کشتی جنگی و نوع سلاح‌های متعارف بر آن‌ها خواهد داشت. به گفته کار‌شناسان یکی از فواید اصلی این سلاح جدید، کاهش هزینه‌های دفاعی بطور کلی است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.