برخی از قانون گذاران آمریکا اف بی آی را متهم کردهاند که اطلاعاتی را که همراه با ابراز نگرانی درباره تیمورلنگ سارنایف توسط روسیه ارائه شده بود با جدیت پردازش نکردهاند.
سارنایف دو سال پیش در پی مطرح شدن ادعاهای حاکی از گرایش او به افراطیگری توسط ماموران اف بی آی بازجویی شده بود.
در پی بمب گذاری در ماراتون بوستون، تیمورلنگ سارنایف در درگیریهای مسلحانه با نیروهای امنیتی در این شهر کشته شد.
برادر او جوهر سارنایف در این درگیریها مجروح شده و رسما به بمب گذاری در بوستون متهم شده است.
به گزارش دفتر دادستانی آمریکا در بوستون، بیمارستان بث اسراییل دیکونس در ماساچوست ظهر روز سه شنبه اعلام کرد وضعیت جوهر سارنایف دیگر “وخیم” نیست و به مرور کمی بهتر شده است.
مدعی العموم فدرال در بوستون جوهر سارنایف را از جمله به استفاده از “تسلیحات کشتار جمعی” متهم کرده است که میتواند درصورت اثبات به صدور حکم اعدام او بیانجامد.
به گزارش بی.بی.سی، برخی مقامات آمریکایی بدون ذکر نام به رسانههای این کشور گفتهاند جوهر سارنایف ۱۹ ساله و برادرش بدون کمک از سوی شبه نظامیان خارجی برای بمب گذاری در بوستون برنامه ریزی کرده بودند.
بر اساس همین گزارشها پاسخهای مکتوب جوهر سارنایف به بازجوهای خود که بر تخت بیمارستان نوشته شده مقامات آمریکایی را به این نتیجه رسانده که دو برادر از “ایدئولوژیهای جهادی” الهام گرفته بودند و با استفاده از منابع اینترنتی بمب خود را ساختهاند.
با این همه مقامات آمریکایی تاکید کردهاند که بازجوییها در مرحله مقدماتی است و ابتدا باید پاسخهای متهم بررسی شود.
وکلای کاترین راسل، همسر تیمورلنگ سارنایف میگویند موکلشان تمام تلاش خود را برای کمک به مقامات آمریکایی میکند.
این وکلا بدون اشاره به اینکه همسر سارنایف بازجویی شده یا نه گفتهاند: “کاترین سعی میکند با ماجرا کنار بیاید و گزارشها درباره دست داشتن همسر و برادر همسرش در بمب گذاریها همه خانواده را بهت زده کرده است.”
تبار برادران سارنایف به منطقه بحران زده چچن برمیگردد. جوهر و تیمورلنگ سارنایف از 10 سال پیش در آمریکا زندگی میکردند.
انفجار دو بمب در خط پایان مارتون بوستون به مرگ سه نفر و مجروح شدن بیش از ۲۰۰ نفر منجر شد. 13 نفر از مجروحان دست یا پای خود را از دست دادهاند و ۵۰ نفر هنوز در بیمارستان بستریاند. حال سه نفر کماکان وخیم است.
روز سه شنبه توماس مرینو، شهردار بوستون اعلام کرد در صندوقی که از هفته پیش برای جبران خسارت قربانیان ایجاد شده ۲۰ میلیون دلار کمک از بوستون و سراسر جهان جمع شده است.
اعضای کنگره آمریکا میخواهند بدانند چرا در سال ۲۰۱۱ پس از آنکه مقامات پلیس به خواسته دولت روسیه تیمورلنگ سارنایف را بازجویی کردند اقدام دیگری برای پیشبرد ماجرا انجام ندادند.
دیان فینستین، سناتور دموکرات که رییس کمیته اطلاعات سنا نیز هست گفته باید این مسئله را در ملاقات خود و همکارانش با ماموران اف بی آی “روشن کند.”
قرار است تمام سناتورهای کنگره اواخر هفته از نتیجه این پرسش و پاسخ مطلع شوند. اف بی آی روز جمعه با دفاع از عملکرد خود گفته است دو سال پیش درباره تیمورلنگ سارنایف تحقیقات لازم را انجام داده اما هیچ نشانهای از فعالیتهای تروریستی به دست نیاورده است.
براین اساس تقاضای اف بی آی از روسیه در آن زمان برای ارائه دلیل جهت توجیه تحقیقات جدی تر بی جواب مانده و بازجویی ماموران این سازمان با تیمورلنگ سارنایف و خانوادهاش به نتیجه قابل توجهی نرسیده است.
با این همه لینزی گراهام، سناتور جمهوری خواه پرسیده چرا پلیس فدرال آمریکا نتوانسته بر اساس “ارتباط تیمورلنگ با وب سایتهای افراطی” او را به عنوان یک تهدید مشخص و تلقی کند.
سناتور گراهام خواستار همکاری بیشتر با روسیه و افزودن تبصرهای به قوانین مربوط به حریم شخصی شده تا ماموران بتوانند در “فعالیتهای اینترنتی” مظنونها موشکافی بیشتری به خرج دهند.
لینزی گراهام گفته است مقامات آمریکا نمی دانستند تیمورلنگ سال ۲۰۱۲ به روسیه سفر کرده چرا که نام او در اوراق هویتش دیکتهای اشتباه داشته است.
تیمورلنگ سارنایف شش ماه از سال ۲۰۱۲ را در جمهوری داغستان، منطقه مسلمان نشین دیگری در مجاورت چچن به سر برده بود. براساس گزارشها تیمورلنگ در این سفر تنها دو روز را در چچن سپری کرده است.
Sorry. No data so far.