چهارشنبه 24 آوریل 13 | 10:59

آل‌اسحاق: باید از چوب هم آدم بتراشیم

چند بار گفته‌ام که جامعه را به مداد رنگی تبدیل کرده‌ایم این در حالی است که باید از چوب هم آدم بتراشیم نه اینکه افراد را یکی یکی کنار بزنیم.


آل اسحاقیحیی آل‌اسحاق در برنامه‌ای که عصر دیروز با هدف تشریع برنامه‌های اقتصادی کاندیداهای ریاست جمهوری از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: همه حس می‌کنند که وضعیت اقتصاد خوب نیست و زندگی سخت شده ولی باید به دنبال علل وقوع این شرایط باشیم.

وی افزود: مجموعه عوامل خارجی بر کشور ما اثرگذاری زیادی دارد ما نیز بر آنان موثریم. شرایط ایران همچون کشورهای همسایه و یا حتی کشورهای اروپایی نیست بلکه به دلایل روحیه خاص اعتقادی که دارد بر دنیا تأثیرگذار و تأثیرپذیر است بر همین اساس که در متن بر بودجه 2013 امریکا ایران به عنوان تهدیداول امنیت ملی این کشور عنوان شده است. در بودجه 180 صفحه‌ای دفاعی این کشور 25 صفحه به جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافت و قطعا چنین کشوری استراتژی برخورد مشخصی نیز با ایران خواهد داشت.

این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: کشورهای دیگر نیز با ادبیات خاص خویش به دنبال تأمین منافع ملی خود هستند که نوع چینش این کشورها در کنار هم و مهندسی آن اثرات سیاست خارجی و بین المللی دارد که بدون محاسبه آنها برنامه ریزی برای حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد غیر مممکن است.

وی افزود: دشمن روش‌های مختلف نظامی و فرهنگی را امتحان کرده و همان‌طور که بارها شنیده‌اید اکنون به یک جنگ تمام عیار اقتصادی روی آورده که طرح جنگی مشخص و افسران عملیاتی دارد.

آل اسحاق گفت: از سوی دیگر بازیگران مختلف داخلی نیز برایندهای دارند که تأثیر مستقیم بر اقتصاد خواهد داشت. همچنین ارکان جهت ساز نظام که آرمان، اعتقاد، قانون و فرهنگ ماست.

این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: منافع ملی و حیاتی ما با یکدیگر گره خورده اند که این موضوع خاص کشور ماست بر همین اساس اگر موضوعی شامل منافع ملی ما باشد ولی با آرمان‌های ما تناسب نداشته باشد از آن گذر می‌کنیم. نمونه این موضوع جمله معروف امام(ره) است که خطاب به کشورهای غربی گفت اگر آنها به جنگ دین ما بیایند ما به جنگ همه دنیای آنان خواهیم رفت.

وی افزود: مدل‌های مختلف توسعه موجود و قابل استفاده‌اند ولی ما باید براساس آرمان خویش به فعالیت بپردازیم زیرا پیشرفت بدون در نظر گرفتن عدالت اصلا برای جامعه ما مطلوب نخواهد بود.

آل اسحاق یادآور شد: در نظر نگرفتن همین نکته سبب شده طی ده سال گذشته دوره‌ای به فکر توسعه انتزاعی باشیم و بدون کمترین توجه به مردم شکاف و بین غنی و فقیر ایجاد شود در دوره‌ای نیز توجه افراطی و عدالت تولید و توسعه را به فراموشی سپرد و سبب شد نه به توسعه و درآمد برسیم و نه عدالت تحقق یابد.

وی افزود: محال است بدون شناخت واقع‌گرایانه از جامعه و اقتصاد بتوان کار موثری انجام داد. باید مدل‌های اقتصادی و اجتماعی مورد استفاده خویش را به روز رسانی کنیم و نیازمند مدل بومی خومان هستیم وگرنه قطعا دچار مشکل خواهیم شد.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری گفت: دولت بعدی تنها وظیفه حل معضلات موجود را ندارد بلکه باید چند قدمی هم کشور را به پیش ببرد.

آل اسحاق گفت: بیکاری مسئله عمیقی است که به زودی تشدید می‌شود. هم اکنون به سالی 500 تا 600 هزار شغل نیاز داریم سالانه سه میلیون عقب افتادگی شغلی نیز در کشور موجود است. افرادی که در شرایط سنی دهه 60 قرار دارند با تأخیر ناشی از ورود به دانشگاه هنوز وارد بازار کار نشده‌اند ولی ظرف سه سال آینده 5 میلیون نفر متقاضی جدید به این آمار افزوده می‌شود که تعداد افراد نیازمند به شغل را به هفت تا هشت میلیون نفر افزایش خواهد داد این در حالی است که هم اکنون عدد مورد نیاز برای هر فرصت شغلی رقمی است که ایجاد این مقدار کار را غیر قابل تأمین می‌نمایاند در عین حال بیکاری تبعات اجتماعی نامناسبی خواهد داشت.

این نامزد انتخابات ادامه داد: ایران هم اکنون یکی از بالاترین میزان‌های تورم را با عدد 20 درصد دارد که بلاروس و ونزوئلا در پله‌های بعدی قرار دارند همچنین کسری بودجه کشور تبعات سنگینی خواهد داشت.

وی بیان کرد: میزان تأمین بودجه از ارز نفتی در گذشته سالانه 60 میلیارد دلار بود که اکنون به دلایلی به 30 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که چگونگی تأمین مورد نیاز بنگاه‌ها را با مشکل روبرو کرده به ویژه اینکه نظام اقتصادی ما بانک محور است.

آل اسحاق گفت: بدهی دولت به بنگاه‌ها عددی بالغ بر 200 میلیارد تومان می‌باشد که این در خوشبینانه ترین حالت 100 هزار میلیارد تومان آن بدهی خالص است و بدین معناست که اگر صورت وضعیت کارگاه‌های که پروژه انجام داده‌اند پرداخت نشود این مجموعه‌ها تعطیل شده و بیکاری را تشدید می‌کنند که مسائل بعدی را به دنبال دارد.

وی افزود: اولین کشوری در دنیا نیستم که با معضل تورم و بیکاری روبرو می‌شویم حل این معضلات شدنی است زیرا بقیه کشورها نیز موفق به حل آنها شده اند ولی ابتدا باید فضای تعارضی موجود در کشور به تعاملی تبدیل شود بداخلاقی‌ها سبب می‌شود با هم درگیر شده و نتوانیم از همه سرمایه‌های اجتماعی کشور استفاده کنیم چند بار گفته‌ام که جامعه را به مداد رنگی تبدیل کرده‌ایم این در حالی است که باید از چوب هم آدم بتراشیم نه اینکه افراد را یکی یکی کنار بزنیم.

آل اسحاق گفت: کسانی که در فتنه بوده‌اند اصلاح طلب هستند و یا ضدانقلاب هستند و امکان حضور در صحنه را نخواهند داشت ولی شرایط و چارچوب های نظام مشخص است و نباید همه را از آن حذف کنیم ولی هر فردی که به چهار اصل اسلام، انقلاب، رهبری و قانون اساسی پایبند بود باید مورد استفاده واقع شود.

وی بیان کرد: دولت آینده از سوی باید در پی احقاق حقوق فردی و از سوی دیگر انضباط حقوق اجتماعی باشد.

این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: لزوم داشتن روابط خارجی مستحکم قابل کتمان نیست. بعد از سی سال دشمن هنوز نتوانسته انقلاب را زمین بزند ولی ما 20 درصد گران‌تر از آنچه باید باشد زندگی می‌کنیم لذا بسیاری از اهدافمان نمی‌رسیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.