وزیر اقتصاد ایران گفت: کاهش ارزش ریال پس از تحریم بانک مرکزی موجب شده که تولید داخلی افزایش یابد تا بتواند کاهش 14 درصدی واردات در سال 2012 را جبران کند و همین مسئله اقتصاد ایران را قوی تر کرده است.
شمس الدین حسینی که در جمع خبرنگاران در نیویورک سخن می گفت افزود: صادرات غیرنفتی کشور در یک سال منتهی به 21 مارس 2013، 20 درصد افزایش یافته، در حالی که تورم به حدود 30.9 درصد رسیده و نرخ بیکاری نیز حدود 12.2 درصد است.
آمارهای مربوط به تورم و بیکاری که از سوی وزیر اقتصاد ایران ارائه شده، به پیش بینی اخیر صندوق بین المللی پول که در آن گفته شده بود ایران احتمالا در سال 2014 از بحران اقتصادی ناشی از تحریم ها خارج خواهد شد، نزدیک است.
حسینی گفت: «شوک ناشی از کاهش ارزش پول ملی» موجب «افزایش شدید در قیمت کالاهای وارداتی شده است.»
وی افزود: «تولید کنندگان تلاش می کنند کالاهای خود را جایگزین کالاهای وارداتی ای که کمیاب و یا به کلی نایاب هستند، جایگزین گنند. بنابراین جذابیت اقتصاد داخلی جایگزین تقاضا برای کالای خارجی می شود.»
حسینی در ادامه گفت: «این مسئله موجب می شود که اقتصاد حرکت رو به جلوی سریعتری داشته باشد. این تحلیل من از چرایی قوی تر شدن اقتصاد ایران است. ما شک نداریم که در سال گذشته نرخ رشد اقتصادی ایران مثبت بوده و شاخص بورس تهران در سال گذشته 47 درصد رشد داشته است.»
حسینی تصریح کرد: «البته ما قادر به کاهش دادن تمامی تاثیرات تحریم ها و یا جلوگیری از آنها نیستیم، اما تلاش می کنیم تا انرژی ناشی از تحریم ها را به مسیری هدایت کنیم که منجر به اصلاح ریشه ای اقتصاد شود.»
وزیر اقتصاد ایران همچنین اظهار داشت: «واردات حدود 14 درصد کاهش یافته و این نیاز اکنون با تولید داخلی تامین می شود… دلیلی ندارد که ما دلارهای نفتی مان را که به سختی به دست آورده ایم دور بیندازیم، بنابراین خودمان به تقاضای داخلی پاسخ می دهیم.»
Sorry. No data so far.