یکشنبه 05 می 13 | 11:46

پزشکیان: نمی‌آییم که با نظام و قانون دربیافتیم

مسعود پزشکیان در پیش‌بینی از احتمال کاندیداتوری هاشمی و خاتمی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو گفت: بستگی به این دارد که فضا برای حضور سلایق و نگاه‌های مختلف و فعالیت برای همه در چارچوب قانون چگونه باشد.


پزشکیاننماینده‌ تبریز در مجلس و کاندیدای احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: آن‌ها باید اطمینان داشته باشند که حق‌شان حتما مراعات می‌شود و خواهد شد و تا به حال هم اگر مراعات می‌شده ولی شک وجود داشته؛ به نظرم باید بستر آن ایجاد شک‌ها از سوی مجریان و مسوولان از بین برود.

وی افزود: بالاخره وقتی ابهامی وجود دارد باید رفع شود، وگرنه اگر این ابهام وجود داشته باشد و ما انکارش کنیم ابهام از بین نمی‌رود، ولی فردا شاید جور دیگری خودش را نشان بدهد.

وزیر دولت اصلاحات، درباره تصمیم خود در صورت کاندیداتوری یکی از این دو نفر، گفت: سعی می‌کنیم کمکشان کنیم؛ به هر حال آنها تجربه دارند و شناخت بین المللی هم روی آنها هست، طبیعتا آن آدم‌هایی که سابقه دارند اگر بتوانند از گذشته تجربه گرفته باشند برای آینده می‌توانند نقشه‌ی بهتری بکشند و می‌شود نشست و منتظر بود و نقشه‌های اینها را برای حل مشکلاتی که به آن مواجهیم بررسی کرد که در آن صورت بهتر می‌توان قضاوت کرد.

از همه‌ی افراد دارای پتانسیل باید استفاده کرد

وی در پاسخ به این پرسش که «در صورت کاندیداتوری، روی کمک و همکاری چه کسانی حساب کرده‌اید؟»، گفت: روی هیچ کسی حساب نکرده‌ام؛ حسب الله. یعنی ما اگر بخواهیم با اعتقادمان کاری کنیم بقیه‌ای هر چه خدا بخواهد؛ آدم‌ها همه وسیله‌اند، حضرت علی(ع) در نهج البلاغه توصیه‌ای دارند؛ می‌گوید من به پنج چیز وصیت می‌کنم که اگر سوار شتر شوید و چهارنعل شبانه روز به سمتش حرکت کنید می‌ارزد، قدم اول: غیر از خدا دل به کسی نبند، این به معنی این نیست که آدم با آدم‌ها نباید همکاری کند و تیم نباید باشد، ولی اینکه دل به آدم‌ها ببندی خطاست، اگر هم اگر قرار است بترسیم باید از خطاهایمان بترسیم، هیچ یک از شما نترسید؛ اگر چیزی را بلد نیستید، بگویید بلد نیستم، من که اقتصاد بلد نیستم یا صنعت بلد نیستم، اینکه ادعا کنم من یک روزه برای همه‌ی اینها تصمیم می‌گیرم و نسخه برایش می‌نویسم، این همان عاملی است که جامعه‌ی ما را به اینجا می‌رساند؛ همه چیز را همگان دانند، در نتیجه از همه‌ی کسانی که پتانسیل حوزه‌های مختلف را دارند باید استفاده کرد.

می‌آییم برای اجرای قانون نه درافتادن با قانون

وی درباره‌ی چارچوب فرضی برای همکاری با نیروهای کشور گفت: قانون، رهبری و نظام؛ هر چیزی که بخواهد نظام را به خطر بیاندازد و جمهوری اسلامی را زیر سوال ببرد از آن نخواهیم گذاشت؛ هر کسی در این چارچوب بگنجد با آنها همکاری می کنم، ما هم که بیاییم، می‌آییم که این قانون را اجرا کنیم، نمی‌آییم که با نظام و قانون دربیافتیم.

اعتراض مناطق به نظام نیست، به بی عدالتی است

کاندیدای احتمالی انتخابات آتی همچنین درباره‌ی همکاری با نیروهایی با زبان‌ها و از مناطق و با دیدگاه‌های سیاسی و پیروان ادیان و مذاهب مختلفی که در کشور زندگی می‌کنند، تصریح کرد: طبیعی است، نظام وقتی وجود دارد،همه‌ی آنها باید حرف‌هایشان و مشکلاتشان دیده بشود؛ عدالت جزو چارچوب‌های قانون است. حق هر ملیتی و قومی چارچوب قانون است، اما تا کنون ما بر اساس عدالت عمل نکرده‌ایم. همین الان ببینید در مناطق کردستان، آذربایجان؛ یا خوزستان که بیشتر منابع نفتی و گازی ما از آنجاست، یا بعضی نقاط بلوچستان. عادلانه نرسیده‌ایم، وقتی نرسیده‌ایم طبیعتا اگر اعتراض کنند اعتراضشان به نظام نیست، اعتراض به بی عدالتی و رفتار ماست و ما باید رفتاری درست انجام می‌دادیم که این اتفاق نمی‌افتاد، نه اینکه حالا بگوییم چون اعتراض می‌کنند پس باید سرکوب بشوند.

پزشکیان در پاسخ به این پرسش که «چنین نگاهی دارید که از همه‌ی نیروها استفاده کنید؟»، گفت: طبیعتا باید استفاده کرد؛ حتی در چارچوب شرع «إنا خلقناکم من ذکر و أنثی و جعلناکم شعوباً و قبائل لتعارفوا إن أکرمکم عندالله أتقاکم ». شاخص برای هر چیزی تقواست. تقوا در ادبیاتی که حضرت علی(ع) از آن حرف می‌زند، می‌گوید تقوا یعنی حرکت بدون خطا. حالا این حرکت بدون خطا را در هر پستی و جایگاهی معنی کنی می‌فهمی که چه کسی می تواند حرکت بدون خطا انجام بدهد؛ و حرکت بدون خطا طبیعتا از آدم‌هایی که عالم‌تر و باتجربه‌تر و کارشناس‌تر هستند سر می‌زند، نه آدم‌هایی که صفر کیلومتر هستند، اما از یک جناح و دسته یا قومی هستند.

وی در پیش بینی تعداد نهایی کاندیداها با توجه به تعدد اسامی مطرح شده در این ایام، گفت: تصور می‌کنم تا آخر شاید تعدادی از آنها کنار بکشند و یا ائتلاف کنند؛ البته بستگی به این هم دارد که از طرف رقیب چه کسی بیاید؛ چون اگر کسی قدرت رای آوری بالایی داشته باشد طبیعتا گروه‌های اصولگرا که در مقابل کسانی یک حرفی را می‌زنند ولی بر سر قدرت با هم رقابت می‌کنند طبیعتا اگر از آن طرف یک نفر قدرتمند معرفی بشود احتمال اینکه اینها در هم ادغام شوند وجود دارد و به 2 تا 3 کاندیدا اکتفا کنند.

وی افزود: تشکیلات روشنی از سوی حامی کاندیداهای موجود نمی‌بینم، در نتیجه تخمین و پیش‌بینی‌اش سخت است، ولی تصور نمی‌کنم که هیچ کدام از آنها به تنهایی بتواند بدون حمایت تشکیلات و سیستمی رای بیاورند، البته تشکیلات منسجمی الان نداریم برای همین مثلا در انتخابات مجلس وقتی چه اصولگراها و یا دیگران لیستی می‌دادند می‌دیدیم که خیلی از مستقل‌ها رای می‌آوردند، لذا شاید حتی موضوعات منطقه‌ای، زبانی، و یا سلیقه‌ای تاثیرگذار باشد.

وی افزود: چون هم تعدد کاندیداها زیاد است و هم جریان فکری مشخصی وجود ندارد و آن آدم‌هایی هم که هستند دستورالعمل روشنی ندارند و حتی اگر داشته باشند هم تیمی که باید آن دستور العمل را اجرا کند، حداقل تا به حال معرفی نشده یا وجود ندارد؛ شاید در این وضعیت با این پراکندگی، مثلا جمعی که در جبهه با هم رزمنده بوده‌اند یا روحانیت و تشکل‌های اداری و سامان‌های اجتماعی که با هم همراه بوده‌اند بتوانند فعالیت کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.