نشست هماندیشی حجتالاسلام محسن قرائتی با اهل قلم، عصر امروز در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد. قرائتی در این مراسم در سخنانی خطاب به اهل قلم گفت: من بسیار از اینکه انتشار تفسیرم را آزاد گذاشتم خیر دیدم و به نظرم لازم است این مسئله حقالتالیف را از میان برداریم. البته لازم است از سوءاستفادههای ممکن در این زمینه نیز جلوگیری کنیم.
وی با بیان این مطلب که هدف از تولید کتاب باید مشخص باشد، گفت: هر کتابی ارزش انتشار ندارد و هر علمی نیز فایده یادگیری ندارد. علمی که دانستن آن ایمان انسان به خدا را بیشتر کند، علمی پرفایده است. بنابراین علمی فایده دارد که ثمرهاش بندگی خدا باشد. با این تفسیر بسیاری از علمها برای انسان مضرند و هر علمی را نباید یاد گرفت. این در حالی است که ما گاهی اوقات دلمان را به علم خوش میکنیم.
قرائتی در ادامه سخنان خود، چهار شرط اصلی را برای نویسندگان برشمرد و گفت: آنچه میخوانیم، مینویسیم، چاپ میکنیم و میفروشیم باید چهار شخص اصلی داشته باشد: 1- دانستن آن واجب باشد 2- دانستن آن مستحق باشد 3- مشکل فرد را حل کند و 4- مشکل جامعه را حل کند. هر علمی که یکی از این چهار شرط را داشته باشد علم مفید است؛ بنابراین بسیاری از پروژهها نه واجب هستند نه مستحب، نه مشکلات فرد را حل میکنند و نه مشکلات جامعه را.
وی گفت: اکنون باید توجه به این نکته کرد که جامعه امروز ما به چه چیزی احتیاح دارد؟ برای نمونه اگر تمام غرفههای این نمایشگاه را بگردیم ممکن است هیچ کتابی درباره زکات پیدا نکنیم. در صورتی که یکی از ضروریات جامعه امروز است. هر قلمی نیز ارزش ندارد برخی قلمها به واقع اسراف هستند به هر حال برای کار فرهنگی باید به خدا پناه برد، چرا که کار فرهنگی بسیار دشوار و ارزشمند است.
این کارشناس مذهبی با بیان این مطلب که وظیفه اهل قلم انسانسازی است گفت: اگر با قلم انسان تربیت کنیم، این انسان تا ابد انسان است؛ پس بیایید برای خدا بنویسم نه برای پول. ممکن است انتشار کتابی مادیات در پی نداشته باشد، اما هزاران انسان را تحت تأثیر قرار دهد.
Sorry. No data so far.