نمایشگاه امسال نشان میدهد که این نامها هستند که میفروشند و مخاطب بیشتر تحت تأثیر اسامی آشناست و کمتر به دنبال موضوع یا اثر خاص است. به عنوان نمونه، «چنین گفت زرتشت» اثر فریدریش نیچه از مشهورترین چهرههای نیهیلیست (پوچانگاری) یکی از آثار فلسفی امسال در غرفه انتشارات آگه عرضه میشود و بیش از 200 نسخه از چاپ اکنون به چاپ سی و دوم آن تا روز پنجم نمایشگاه کتاب به فروش رفته است. کتاب «تبارشناسی اخلاق» نیچه نیز جزو پرفروشهای نشر آگه محسوب میشود.
سهم فلسفه اسلامی فقط یک کتاب!
متأسفانه این موضوع درباره «میشل فوکو» نویسنده همجنسگرا نیز صادق است.
حمزه موسی، مسئول غرفه فلسفه نشر نی در نمایشگاه کتاب تهران یکی از پرمخاطبترین آثار فلسفی در این نمایشگاه را کتابهای فوکو میداند و در این باره میگوید: از دیگر عناوینی که امسال به نمایشگاه آوردهایم، «مراقبت و تنبیه» در چاپ دهم و «ایرانی؛ روح یک جهان بدون روح» که به چاپ هفتم رسیده، دارای مخاطبان عام و خاص بسیاری است.
وی تنها کتاب فلسفه اسلامی را که توسط این انتشارات در نمایشگاه عرضه شده «ایستادن در آن سوی مرگ؛ پاسخهای کربن به هایدگر ازمنظر فلسفه شیعه» معرفی میکند و میگوید: بیش از 39 عنوان کتاب فلسفی توسط نشر نی در نمایشگاه کتاب عرضه شده است.
این موضوع بیانگر آن است که در بحث فلسفه اسلامی برای مخاطب ذائقهسازی نشده است و مخاطب با فلاسفه بزرگی همچون فارابی، ابنسینا، ملاصدرا، سهروردی و … بیگانه است. این امر ضرورت احیاء و به روز رسانی فلسفه اسلامی را بیش از پیش مسجل میکند.
آثار برخی صاحبنظران فلسفه اسلامی در غرفه انتشارات امیرکبیر
غرفه امیرکبیر در نمایشگاه کتاب پرمخاطبتر از سایر بخشهاست. کتابهای «دکارت و فلسفه او» اثر کریم مجتهدی و «فلسفه نقادی کانت» با وجود قدیمیتر بودن مخاطبان خاص خود را دارد. علاوه بر این، چاپ دوم کتاب «فلسفه چیست» و «مقدمهای بر فلسفه سیاست در اسلام» اثر سید یحیی یثربی نیز جزو آثار شاخص در این حوزه است.
از دیگر آثار مورد توجه این انتشارات میتوان به «فلسفه هگل» ترجمه حمید عنایت، «انسانشناسی در اندیشه کانت» به قلم مرتضی روحانی و «ارسطو» اثر حسین کلباسی را نام برد.
Sorry. No data so far.