فعالان ضدسلطنتی انگلیس با تظاهرات در اطراف دفتر بیبیسی به انتقاد از حمایتهای جانبدارانه این شبکه از خانواده سلطنتی انگلیس پرداختند.
فعالان ضدسلطنتی در اطراف دفتر بیبیسی در لندن از این رسانه دولتی انگلیس خواستند از حمایت رژیم سلطنتی دست بردارد. تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود «شما ماشین تبلیغات کاخ نیستید» و «گزارش دهید، جشن نگیرید» فضای سلطنتی حاکم بر شبکه بیبیسی را محکوم کردند. شعار «گزارش دهید، جشن نگیرید» پس از آن از سوی سازماندهندگان این تظاهرات انتخاب شد که شبکه بیبیسی به پوشش مراسم شصتمین سالگرد تاجگذاری ملکه الیزابت پرداخته بود. در چند ماه گذشته گزارشات منفی مختلفی درباره خانواده سلطنتی انگلیس منتشر شده بود که شبکه بیبیسی آنها را نادیده گرفت و از پوشش آنها خودداری کرده و در عوض ساعتهای بسیاری را صرف تعریف و تمجید از پرنس ویلیامز و همسرش کرد.
به گفته یکی از فعالان شرکتکننده در این تظاهرات، شبکه بیبیسی در تلاش است سلطنت را با لباس مدرنیته بیاراید و تظاهر کند که حمایت از سلطنت مساوی با حمایت از بریتانیاست.
این شبکه با وجود پوشش برخی اخبار مانند اتهامهای مالیاتی وارد بر پرنس چارلز و تحقیقات پارلمان این کشور درباره بودجههای سلطنتی از سوی شبکههای دیگر همچنان به سیاست حمایت از خانواده سلطنتی پایبند است. بیبیسی اخیرا از مسیر خود درباره نشان دادن اتهامات وارده به خانواده سلطنتی خارج شده است و در عوض به داستانهایی همچون سرزدن پرنس چارلز به کارخانه کفش در نورثهمپتون و سوار شدن وی در متروی زیرزمینی لندن به نشانه 150 ساله شدن آن یا داستانهایی از قبیل استفاده از آیپد توسط پرنس اندرو، برادر کوچک پرنس چارلز پرداخته است به گونهای که خانواده سلطنتی را افرادی دلسوز و مردمدوست در جامعه نشان دهد.
به گفته یکی از معترضان، اگر بیبیسی زمان و امکانات برای ارائه گزارش از استفاده پرنس اندرو از آیپد را دارد، پس حتما میتواند به مسائل جنجالی مالی خانواده سلطنتی یا دخالتهای پرنس چارلز در امور سیاسی بپردازد. بیبیسی از پوشش دادن مسائل مهمی که سایر رسانههای انگلیسی به آن پرداخته بودند خودداری کرده است. مسائل مهمی همچون اتهاماتی علیه پرنس چارلز درباره فرار از پرداخت مالیات و تحقیقات مسائل مالی خانواده سلطنتی توسط کمیته حسابرسی عمومی پارلمان و همینطور استفاده پرنس چارلز از منابع نامعتبر جهت حمایت مالی از گروههای سیاسی خودش به هیچ وجه توسط بیبیسی گزارش نشده است. چندی قبل مراسم عروسی نوه ملکه در اوج ریاضت اقتصادی و حالا مراسم 60 سالگی سلطنت ملکه انگلیس اعتراضهای ضدسلطنتی را در پی داشت.
2 مراسم با هزینههای سنگین طی حدود یک سال بهعلاوه هزینه سالانه خانواده ملکه در انگلیس کاری کرد که مردم در روز جشن 60 سالگی سلطنت ملکه انگلیس به خیابانهای لندن بیایند و دست به اعتراض بزنند، بیبیسی که چشم از معترضین پوشیده بود با گسترش اعتراضات، به اجبار گوشهای از این تظاهرات را به نمایش گذاشت. بیبیسی که در برنامه نوبت شما نیز به این موضوع پرداخته بود سعی در القای محبوبیت سلطنت انگلیس داشت که با نظر مخالف بینندگان خود مواجه شد. یک گروه مخالف سلطنت به نام «رپابلیک» (جمهوری) که هدف خود را برقراری یک حکومت جمهوری در بریتانیا مثل دیگر کشورهای مستقل جهان اعلام کرده، مواردی از سانسور خبری بنگاه خبرپراکنی بریتانیا به نفع اعضای خاندان سلطنتی عریض و طویل انگلستان را یادآور شده است.
سخنگوی گروه «جمهوری» معتقد است این موارد به قدری توی چشم بوده که حتی فرقی نمیکرد بیبیسی به آنها بپردازد یا نه، چون در هر صورت خبرشان در جزیره دهان به دهان پیچیده است. اخبار سانسور شده خاندان سلطنتی توسط بیبیسی در دوره 6ماهه اخیر شامل موارد زیر میشود: اتهام فرار مالیاتی دوک کورنوال، تحقیق درباره داراییهای سلطنتی توسط یک کمیته حسابرسی عمومی و اقدام پرنس چارلز برای تزریق پولهای دولتی به گروههای لابی خود و دوستان قدیمیاش.
این گروه در اطلاعیه خود میافزاید: تعدادی از داستانهای دیگر از جمله تقاضای یک کمیته حسابرسی عمومی در دولت برای افشای معافیت مالیاتی پرنس چارلز، اضافه دریافت 6 میلیون پوندی ملکه و قانون احمقانه وتوی سلطنتی همه و همه تنها به شکلی بسیار محدود توسط بنگاه سلطنتی پوشش خبری داده شده است، در حالی که دیگر رسانهها روی آنها مانور مناسبی داده و انتظار جامعه نیز در همین راستا بوده است.
گراهام اسمیت، مدیر اجرایی گروه «جمهوری» میگوید: وقتی شما به داستانهای سلطنتی که در بیبیسی پوشش داده میشود نگاه میکنید یا آنهایی که بیبیسی از پوشش دادنشان امتناع میکند، به دشواری میتوانيد متقاعد شويد که این بنگاه از آزردن سلطنتیها ناراحت نمیشود. در حالی که بیبیسی اغلب بیش از یک گزارشگر به رویدادهای تبلیغی سلطنتیها اعزام میکند اما داستانهای بسیار مهم برای عموم مردم که مالیات میپردازند و حق دارند درباره آنها بدانند، نادیده گرفته میشود. بسیاری از داستانهایی که بیبیسی پوشش داده است همه موضوعاتی پیش پا افتاده بوده که توسط مسؤول رسانهای کاخ سلطنتی تنظیم شده و بنگاه بیبیسی مشتاقانه بدون هیچ نگرانی از بابت ارزش ژورنالیستیشان آنها را پوشش میدهد. به گفته اسمیت که مثل دیگر اعضای گروه جمهوری یکی از طرفداران پر و پا قرص انتخاباتی شدن کل حاکمیت در بریتانیاست، بیبیسی قرار بوده یک رسانه مستقل و صادق باشد ولی به نظر میرسد آنها خودشان را وقف خانواده سلطنتی کردهاند. گفتنی است، طبق «منشور سلطنتی» که بنگاه خبرپراکنی بریتانیا بر اساس آن اداره میشود، ملکه بریتانیا به عنوان یک مقام عالی سلطنتی حق دارد به هر شکل که میخواهد در دستورالعملها، برنامهها، اهداف و حتی اداره شبکههای مختلف بیبیسی اعمالنظر کند. در این منشور که سالهاست کارکنان بیبیسی به آن افتخار میکنند و آن را کاملترین منشور رسانهای در جهان میخوانند، آمده است: هیچیک از فعالیتهای شبکههای مختلف بیبیسی نباید خدمات علیاحضرت ملکه به جامعه را خدشهدار کند که ترجمه آن به زبان ساده اطاعت بیچون و چرای سلسلهمراتب متعدد این رسانه ازدربار باکینگهام است.
Sorry. No data so far.