نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «ملکه» شب گذشته در سینما سپیده به همت فرهنگسرای انقلاب برگزار شد. این نشست با اجرای سعید قطبی زاده، طهماسب صلحجو منتقد سینما با حضور محمدعلی باشه آهنگر (کارگردان)، مصطفی زمانی ، حمیدرضا آذرنگ، مالک حد پورسراج (بازیگران) برپا شد.
در ابتدای نشست محمدعلی باشه آهنگر درباره ساخت فیلم گفت: سال 87 سفارش ساخت فیلم به مناسبت صد سالگی صنعت نفت به من پیشنهاد شد. من اصولا آدم سفارشی ساز نیستم و اعلام کردم باید تحقیق کنم اگر به نتیجه مناسب رسیدم فیلم را میسازم. با محمدرضا گوهری تحقیق را آغاز کردیم و فیلمنامه نوشته شد.
زمانی: آزمون و خطا را میپسندم
مصطفی زمانی درباره حضورش در فیلم جنگی که پیش از این تجربه نکرده بود، گفت: بیشتر علاقه دارم در کارهایی حضور داشته باشم که در جهت اعتلای فرهنگ ساخته می شود که در «ملکه» این اتفاق رخ داد. علاقمندم در نقشهای مختلف حاضر شوم و آزمون و خطا کنم . من جنگ را تجربه نکرده بودم اما دوست داشتم جنگ و آدم هایش را ببینم .
وی در ادامه گفت: در ابتدا پیشنهاد بازی در نقش سیاوش را داشتم اما علاقمند بودم جمشید را بازی کنم که خوشبختانه این اتفاق رخ داد. فیلم «ملکه» فیلم خوبی در حوزه سینمای جنگ است اما کسی احترام این فیلم را نگه نداشت.
آذرنگ: در تئاتر نقش مکمل تعریف ندارد/ درخشیدن کار مهم است
حمید آذرنگ در ادامه نشست درباره حضورش در فیلم گفت: من بزرگ شده تئاتر هستم و بزرگترین افتخارم این است که سخت کار کردن و انسان بودن را از تئاتر آموختم. در تئاتر نقشی به عنوان مکمل مفهوم ندارد. در تئاتر دیده شدن فردی خیلی مهم نیست درخشیدن کلی کار اهمیت دارد.تئاتر به من یاد داده که عجله برای دیده شدن نکنم و دیده شدن را اگر به جا نباشد بسیار خطرناک می بینم
در ادامه نشست طهماسب صلح جو درباره ملکه گفت: جنگ اصلا اتفاق خوبی نیست.اما تنها امتیازی که جنگ برای سینمای ما داشت این بود که ژانر جنگ را در سینمای ما به وجود آورد .
«ملکه» هویت دفاع را به درستی تصویر میکند
وی در ادامه گفت: «ملکه» فیلم ارزشمندی است که آدمهای صلح جو را در کوران جنگ به تصویر می کشد. ملکه هویت دفاع را به درستی و با صمیمیت بیان می کند.
وی در ادامه توضیح داد: این فیلم از نظر مکان فیلمبرداری هم با فیلم های دیگر جنگ متفاوت است . منطقه ای که دفاع می کنند خاک نیست یک پالایشگاه است. در طراحی شخصیت ها نیز دچار تکرار نمی شویم این افراد گاهی باهم کشمکش هم دارند، گاهی بیاعتماد هم هستند این نوع شخصیتپردازی فیلم را به یک زندگی در کوران بحران نزدیک میکند.
نسخه جشنواره «ملکه»شاعرانه بود
باشه آهنگر درباره کوتاه شدن فیلم نسبت به نسخه جشنواره گفت: من اعتقاد به فضاسازی دارم. احساس می کنم فضای ابتدای فیلم را که شامل جغرافیای فیلم است باید به درستی به تماشاگر انتقال بدهم. من علاقه داشتم نسخه جشنواره به نمایش درآید زیرا شاعرانه تر از این فیلم است.
آذرنگ: شب مرگ سیف الله تا صبح نخوابیدم
آذرنگ درباره ایفای نقش سیف الله گفت: سعی کردم به خوبی به شخصیت سیف الله نزدیک شوم آقای آهنگر که خودشان آن زمان را تجربه کرده بودند به من کمک میکردند. همانگونه که در فیلمنامه نوشته شده بود شبی که صبح سیف الله میمیرد من آن شب را نخوابیدم و صبح آن روز غبار بسیار غلیظی آبادان را پوشانده بود اما امکان فیلمبرداری نبود.
آهنگر درباره انتخاب بازیگران گفت: با بضاعت سینمای ایران برای هر نقش دو یا سه کاندید بیشتر نمی توانیم داشته باشیم اکثر بازیگران سرشناس همزمان در چند کار فعالیت می کنند و کمتر شرایط سخت کارهای جنگی را قبول می کنند. از سوی دیگر برخی از بازیگران قبول نمی کنند در نقش های کوتاه بازی کنند.
میلاد کیمرام بسیار خوب بازی کرد در میان آن همه انفجار و آتش و باد بازی خوبی ارایه داد.
طهماسب صلح جو در خاتمه گفت: به عقیده من انتخاب درست بازیگران از نقاط قوت فیلم است و استفاده از بازیگر سرشناس در فیلم وصله ناهماهنگی است .
در پایان مراسم هنرمندان هر یک بر روی تابلوی ملکه یادگاری نوشتند و توسط مسئولین فرهنگسرای انقلاب از آنها تقدیر به عمل آمد.
Sorry. No data so far.