اين خبر را کنت تيمرمن از عناصر تندروي فعال در حوزه براندازي و رئيس «بنياد دفاع از دموکراسي در ايران» منتشر کرد. وي ضمن مقالهاي در واشنگتنتايمز نوشت: انتخابات در ايران يک نمايش است اما ظاهرا روي سخنان و موضعگيريهاي برخي مقامات آمريکا تاثيرگذار است.
ريچارد آرميتاژ فوريه [بهمن] گذشته در جريان جلسه تاييد صلاحيت خود به وضوح ايران را يک «دمکراسي» خطاب کرد و در ادامه وزير دفاع جديد آمريکا چاک هگل هم اين اشتباه را تکرار کرد. اودر جلسه سنا اظهار داشت که چه مورد قبول ما باشد يا نباشد جمهوري اسلامي در ايران يک دولت منتخب و مشروع است.
هر چند که در ادامه جلسه سناتور دمکرات ميشيگيان کارل لوين، او را مجبور به تصحيح اظهارنظر خود کرد.
وي که از حاميان گروههاي اپوزيسيون تندرو است ميافزايد: وزارت امور خارجه آمريکا هم همواره در اين مورد اشتباه خود را تکرار ميکند. در جريان مبارزات انتخاباتي «نمايش انتخابات» سال 2009 [1388]، وزارت ياد شده به بخش فارسي صداي آمريکا دستور داد تا از نخستوزير سابق ميرحسين موسوي حمايت کند.
درحالي که ميرحسين موسوي تا آخر و حتي پس از رسوايي فتنهگران در روز عاشورا از آشوبگران وابسته به گروهکها حمايت کرد، تيمرمن موسوي را متهم به عقبنشيني کرد.
تيمرمن با بيان اينکه هرکس متعهد به حاکميت نباشد نميتواند در جمهوري اسلامي رئيسجمهور شود، مينويسد: نبايد درباره هاشمي رفسنجاني هم اشتباه کرد.
وي تصريح ميکند: حالا ديگر وقت آن است که به اين نمايش خاتمه داد. در عوض حمايت از نمايش انتخاب رفسنجاني، آمريکا و متحدين ما بايستي تقاضا کنند که رژيم ايران طبق استانداردهايي که خودشان به طور جهاني با آن موافقت کردهاند انتخابات آزاد و منصفانه را برگزار کنند. شکست در برگزاري چنين انتخاباتي آزاديهاي ما را با خطر مواجه ميکند، زيرا توانايي اين رژيم براي عدم بررسي اهداف برنامه هستهاي آن بيشتر خواهد شد.
وندي شرمن معاون وزيرخارجه آمريکا اخيرا با انتقاد از رد صلاحيت هاشمي و مشايي گفته بود آمريکا انتخابات ايران را آزاد و عادلانه نميداند. مشابه همين مضمون از سوي جانکري تکرار شد با اين تفاوت که او حمله به شوراي نگهبان را نيز چاشني اظهارات خود کرد.
يادآور ميشود در فتنه سال 88 مقامات آمريکايي از جمله هيلاري کلينتون و اوباما علنا از قانونشکني موسوي و تحريک وي به اغتشاش حمايت کردند.
Sorry. No data so far.