یکشنبه 26 می 13 | 18:50

آمریکا نگران گسترش مردم‌سالاری در منطقه است

دولتمردان آمریکایی نگران هستند تا با حضور گسترده ملت ایران در انتخابات، مردم سالاری ایران به کشورهای دیگر برسد و حقایق برای مردم آمریکا نیز روشن شود چراکه دولتمردان آنها همواره ادعای دموکراسی و حقوق بشر دارند اما خود دموکراسی را زیر پا گذاشته و قوانین را نقض می کنند.


فواد ایزدیبه گزارش تریبون مستضعفین فواد ایزدی، در مورد اظهارات جان کری و وندی شرمن در مورد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران به تسنیم گفت: ما در گذشته نیز همواره شاهد اظهارات مقامات غربی در مورد ایران بوده‌ایم و اظهارنظر مقامات آمریکایی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ایران حاکی از ترس و نگرانی آنها از مردم سالاری در کشورمان است، چراکه ملت ایران با حضور در انتخابات، دموکراسی و مردم سالاری را به دنیا نشان خواهند داد.

وی تصریح کرد: انتخابات در آمریکا بسیار بسته است و دولتمردان غربی اجازه ورود مردم خود را به حوزه‌های سیاسی نمی دهند و با اینکه دهها حزب در این کشور وجود دارد اما تنها دو حزب در آمریکا حضور فعال دارد و این موضوع نه تنها در ریاست جمهوری این کشور، بلکه در مجلس سنای آمریکا نیز صدق می‌کند.

این کارشناس مسائل آمریکا اظهار داشت: دولتمردان آمریکایی نگران هستند تا با حضور گسترده ملت ایران در انتخابات، مردم سالاری ایران به کشورهای دیگر برسد و حقایق برای مردم آمریکا نیز روشن شود چراکه دولتمردان آنها همواره ادعای دموکراسی و حقوق بشر دارند اما خود دموکراسی را زیر پا گذاشته و قوانین را نقض می کنند.

ایزدی خاطرنشان کرد: مردم‌سالاری در آمریکا بسیار ضعیف است و اکثریت مردم در این کشور رای نمی دهند، اما دولتمردان آنها در امور داخلی کشورها دخالت کرده و قوانین را نقض می کنند.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به ادعاهای شرمن و کری علیه شورای نگهبان در ایران اظهار داشت: شورای نگهبان در ایران مسئول انتخابات بوده در حالیکه در آمریکا سیستم نظارتی وجود ندارد و مردم منتخب نیستند لذا مقامات آمریکایی با چنین اظهاراتی قصد دخالت در امور داخلی کشورمان را داشته و نگران افشا شدن اقدامات خود در مقابل مردم خود هستند.

چند روز پیش وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا و نماینده این کشور در مذاکرات 1+5 در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا صراحتاً می‌گوید؛ «ما به دقت انتخابات ایران را زیر نظر داریم» و بلافاصله اضافه می‌کند؛ «به دنبال تغییر رفتار ایران هستیم.»!

مجلس سنا در نشستی که 15 می [25 اردیبهشت ماه] با موضوع سیاست‌گذاری آمریکا در قبال ایران، به بررسی تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و بین‌المللی علیه ایران پرداخته در ضمن این نشست به موضوع انتخابات در ایران نیز پرداخته است.

در این نشست، وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا در شرایطی که چندین روز تا اعلام نظر شورای نگهبان باقی مانده بود، مدعی شد:

«شورای نگهبان ایران، که به‌هیچ‌وجه مشروعیت و مسئولیت پذیری مدنی ندارد، از میان 600 فردی که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کردند، شمار زیادی را بدون هیچ دلیلی حذف کرد».

در ادامه وی به توصیف انتخابات ریاست جمهوری و جنبش سبز در ایران پرداخته از طرح و برنامه‌های دولت آمریکا برای این انتخابات چنین سخن گفت:

«بعید می‌دانم کسی در میان ما باشد که بداند در این دوره از انتخابات چه اتفاقی خواهد افتاد. ما انتظار نداریم همه آنچه را جنبش سبز انجام داد، دوباره مشاهده کنیم؛ و جنبش سبز در جریان انتخابات سال 2009، اساساً روی تقلب در انتخابات و نه تغییر رژیم در ایران متمرکز شده بود».

بنابراین هرآنچه در توان داریم به‌کار می‌گیریم تا در جریان این انتخابات اعمال نفوذ کنیم.

اقدامات مختلفی می‌توان انجام داد که در مورد برخی از آنها باید در جلسات محرمانه خود صحبت کنیم، اما آنچه به‌صورت عمومی می‌توان ذکر کرد این است که می‌توانیم از سفارت مجازی خود برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود با مردم ایران بهره ببریم، اما باید این اطمینان را نیز حاصل کنیم که تکنولوژی ارتباطاتی در ایران با موانع بسیار روبه‌رو نخواهد شد و مردم به‌راحتی با استفاده از تلفن‌های همراه خود و رایانه‌های شخصی می‌توانند از جریان حقیقی امور باخبر شوند؛ ازاین‌طریق می‌توان مطمئن شد که مردم ایران به احتمال بیشتر از ابزارهای لازم برای برگزاری انتخاباتی آزاد و منصفانه برخوردار خواهند بود».

در نشستی دیگر که در مجلس نمایندگان آمریکا با موضوع مقابله با ایران هسته‌ای برگزار شد، وندی شرمن ضمن مطرح کردن موضوع انتخابات ریاست جمهوری در ایران، باز هم اظهارات خود را در مورد شورای نگهبان تکرار کرد و چنین گفت:

«هم‌اکنون که ما این نشست را برگزار می‌کنیم، شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران، این نهاد غیرمسئول و غیرمنتخب، با استفاده از معیار‌های مبهم و غیرمشخص، در حال بررسی صلاحیت افرادی هست که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده‌اند و از این طریق بسیاری را از حضور در مبارزات انتخاباتی منع می‌کند. به‌نظر من بدون وجود یک فرایند شفاف و مشخص، به‌دشواری می‌توان گفت که انتخابات ایران آزاد، منصفانه و منعکس کننده خواست مردم ایران است».

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.