دوشنبه 27 می 13 | 15:10

فتنه ۸۸ در نگاه روزنامه‏‌نگاران خاورمیانه

بازخوانی، نقد و تحلیل فتنه ۸۸ از زبان منتقدان داخلی کشورهای عربی بسیار خواندنی است و ابعاد ناشناخته بین‏ المللی این فتنه فراگیر را آشکار می‌کند.


دفتر اول کتاب «نگاه از بیرون» با زیر عنوان «فتنه 88 در نگاه روزنامه‏ نگاران خاورمیانه» با ترجمه جمعی از مترجمان زیر نظر حجت‏ الاسلام حمیدرضا غریب‏رضا از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و دفتر نشر معارف منتشر شد.

در ایام انتخابات سال 1388 و حوادث ناگوار پس از آن، شاهد ائتلاف نامبارک رسانه ‏های غربی و حکومتی کشورهای عربی بودیم که علیه مردمسالاری دینی ایران قیام کرده بودند. حجم بالای نگاشته‌ها درباره انتخابات ایران بدون شک بیانگر جایگاه مهم و راهبردی ایران در روابط بین‌الملل و مناسبات منطقه است.

بازخوانی، نقد و تحلیل فتنه 88 از زبان منتقدان داخلی کشورهای عربی بسیار خواندنی است و ابعاد ناشناخته بین‏المللی این فتنه فراگیر را آشکار می‌کند. با توجه به اهمیت ثبت تاریخ مبارزات و حوادث انقلاب اسلامی برای آیندگان و تحلیل درست از آنها، گزیده نظرات اندیشمندان و روزنامه‏نگاران خاورمیانه در خصوص حوادث بعد از انتخابات سال 88 ایران اسلامی، در رسانه‌های عربی گردآوری و زیرنظر حجت‏الاسلام غریب‏رضا (مدیر موسسه گفتگوی دینی و فعال در عرصه جهان اسلام) ترجمه است.

نگاه از بیرون یک: فتنه 88 در نگاه روزنامه‏نگاران خاورمیانه»

این کتاب از مقالات زیر تشکیل شده است: «چرا حدیث انتخابات ایران در کلام دیگران؟» (حمیدرضا غریب‏رضا)، «سونامی احمدی‏نژاد»، «بازگشت برزخی رفسنجانی»، «نور عاشورا، عصر روشنفکری را شکست داد»، «ایران از درون: خشم خواص و رضایت توده‏ها»(محمد صادق‏الحسینی)، «آیا عربها حق دارند در دموکراسی ایران تردید کنند؟!»(دکتر فیصل قاسم)، «ایران و غرب… و آنچه می‏نگارند» (دکتر عبدالرزاق قسوم)، «تأمّلاتی درباره رابطه اعراب و دموکراسی؛ از لبنان و اسرائیل تا ایران» (طلال سلمان)، «نشانه‏های سیاسی کودتای غرب علیه نتایج انتخابات ایران» (دکتر طارق الزُمر)، «اعتراضات به انتخابات ایران را چگونه ببینیم؟» (عبدالله الاشعل)، «ایران و نفاق غربی» (عبدالباری عطوان)، «ایران به کدامین سو می رود؟» (غریبی مراد غریبی)، «خاتمی در هر دو حالت زیان‏کار است!» و «مستضعفان نتیجه انتخابات را قطعی کردند»، «ایران آن گاه که معتدل شود!»، «سه پرسش آمریکایی» و «اصلاح طلبان ورقهایشان را رو کردند» (فهمی هویدی)، «توهین به جایگاه نمادین امام خمینی(ره)» و «ایران آزمونی سخت را پشت سر می گذارد» (عبدالرحیم التهامی)، «چهره ایران از منظر حقوق شهروندی» و «نکاتی درباره ایران» (عزمی بشاره)، «حوادث ایران… و شماتتگران» (سعد بن عمر)، «هجمه به ولایت فقیه؛ نقطه تمرکز دشمنان ایران» (علی شهاب)، «بازخوانی انتخابات ایران و پیامدهایش» (نهاد خشمان)، «ایران و خیال‏بافان عرب» (مصطفی سعید العرب)، «ایران و هرج‏ومرج خلاق!» (البدوی عبدالعظیم البدوی)، «ارتباط با ایران تهمت، با آمریکا مدال شرف!» (محمد ابو علان)، «تشابه ها و تفاوتهای انتخابات ایران و عراق» (حامد شاکر)، «ناآرامی های داخلی ایران و پیامدهای آن؛ گفتگوی شبکه «الجزیره» با محمد حسنین هیکل»، «ابعاد اعتراضات به نتایج انتخابات ایران» (میزگرد شبکه الجزیره با حضور غَسان بن جَدو، ماشاءالله شمس‏الواعظین، محمد صادق الحسینی و انیس النقاش)، «تأثیر سخنان آیت‏الله خامنه‏ای در نمازجمعه بر اوضاع جاری ایران؛ گفتگو درباره انتخابات ایران در شبکه الجزیره» (محمدعلی مهتدی و مصطفی اللباد) و «ابعاد بحران ایران، واقعیت ها و توهم ها؛ گفتگو درباره حوادث بعد از انتخابات ایران» (غسان بن جدو، سامی النصف، یاسر الزعاتره و اسکات ریتر).

چاپ اول این کتاب در بهار 1392، در 248 صفحه و قطع رقعی، تیراژ 2000 نسخه و قیمت 6000 تومان به جامعه فرهنگی و سیاسی کشور عرضه شده است.

گفتنی است دفتر دوم این کتاب که به تحلیل روزنامه‏نگاران آمریکایی از فتنه 88 دارد، به زودی با ترجمه علی فتحعلی آشتیانی منتشر می شود. پیش از این دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و دفتر نشر معارف کتابهایی چون «تیغ دودم» و «تقلب سبز: طنز سیاسی در فتنه 88» را منتشر کرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.