شینهوا، خبرگزاری دولتی چین، ضمن بررسی آرا و اظهارات سه تن از کاندیداهای یازدهمین انتخابات ریاستجمهوری ایران اعلام کرد که خطمشی برنامه هستهای ایران در دوره رئیس جمهور بعدی ایران نیز ادامه خواهد یافت.
شینهوا مینویسد: با توجه به اینکه کاندیداهای اصلی ریاستجمهوری ایران وعده دادهاند که برنامه هستهای این کشور را ادامه داده و تمهیداتی برای به حداقل رساندن تأثیر تحریمهای غرب اجرا کنند، چنین بهنظر میرسد که روند فعلی فعالیتهای هستهای ایران ادامه خواهد یافت.
خبرگزاری دولتی چین سپس اظهارات سه نفر از کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری را بررسی میکند:
سعید جلیلی یکی از کاندیداهای اصلی میگوید که ایران میتواند از طریق «اقتصاد مقاومتی» در برابر فشارهای غرب علیه کشور ایستادگی کند.
جلیلی، مذاکره کننده ارشد هستهای اظهار کرده: «غرب از طریق تحریمهای نفتی به کشور فشار وارد میکند. اگر بتوانیم به یک اقتصاد غیرنفتی دست یابیم، اقتصاد مقاومتی شکل خواهد گرفت».
جلیلی که عهدهدار سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز است در ادامه افزود که رئیسجمهور بعدی باید برنامه خود را برای مسائل اقتصادی مانند اشتغال، تورم و اصلاح یارانهها اعلام کند.
علیاکبر ولایتی نیز اعلام کرد که اگر در انتخابات برنده شود با توسل به تجربه دیپلماتیک خود بهعنوان وزیر امور خارجه ایران (1997-1981) مسئله هستهای ایران را بهزودی حل و فصل خواهد کرد.
وی گفت: «ما میتوانیم غنیسازی هستهای را ادامه داده از حقوق هستهای ایران دفاع کنیم و درعینحال روابط خود را با سایر کشورهای جهان تقویت کرده تحریمها را بهتدریج کاهش دهیم».
محمدرضا عارف، یکی دیگر از کاندیداهای ریاست جمهوری، اعلام کرد که دولت بعدی باید خطمشیهایی جدید برای کاهش «تأثیر تحریمها»بهکار گیرد.
وی گفت: «ما انکار نمیکنیم که تحریمها بر کشور تأثیر داشتهاند اما در همین حین باید همه تلاش خود را بهکار گیریم تا تحریمها را برطرف سازیم».
عارف اعلام کرد که تلاش خواهد کرد تا تأثیر تحریمها را از طریق همکاری سازنده با دوستان کشور و بهبود روابط خارجی به حداقل برساند.
وی غرب را متهم کرد که مسئله هستهای ایران را تبدیل به یک «پرونده سیاسی» کرده سعی دارد «با طولانی کردن این موضوع برای جمهوری اسلامی مشکلآفرینی کند».
Sorry. No data so far.