پنج‌شنبه 06 ژوئن 13 | 10:33
سعید جلیلی برنامه ها و دیدگاه های فرهنگی خود را تشریح کرد

جلیلی: اشرافیت فرهنگی مانع بروز ظرفیتهاست

اگر اعتقاد به فرهنگ بر مبناي آموزه‌هاي گفتمان انقلاب اسلامي به عنوان عاملي براي پيشرفت مطرح باشد يک فرصت براي ما خواهد بود و بايد به طور جدي در برنامه دولت آن را پيگيري کنيم و رئيس‌جمهور آينده بايد باور داشته باشد و موانع موجود را در اين راستا برطرف کند. وی افزود کساني که در خط مقدم در عرصه فرهنگي هستند را بايد پشتيباني کرد.


سعید جلیلیبه گزارش تریبون مستضعفین دکتر سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری، در بیان دیدگاه های فرهنگی خود، در مناظره ی فرهنگی سیما، با اشاره به همزمانی این مناظره با 15 خرداد گفت مزيت نسبي ما است فرهنگ است و حضرت امام(ره) نيز با تکيه بر قدرت فرهنگي اين حرکت بزرگ را شروع کردند.

وی ظرفیت فرهنگ را بسیار بیشتر از قدرت قانون دانست و افزود فرهنگ يک موضوع در کنار ساير مقولات نيست بلکه يک فضاي تنفسي است در کنار ساير حوزه‌ها مثل اقتصاد و سياست که اگر ما بتوانيم به خوبي از اين ظرفيت استفاده کنيم قدرتي که اين ظرفيت ايجاد مي‌کند بسيار بيشتر از قدرتي است که قانون ايجاد کرده است.

جلیلی فرهنگ بسیجی را عامل پیروزی در دفاع مقدس دانسته و اضافه کرد فرهنگ استقلال طلبی و استکبار ستیزی موجب موفقیت در مسأله هسته ای شد. وی عدالت فرهنگی را برای استفاده از ظرفیت آحاد جامعه ضروری دانست و افزود باید فشارها و زنجیرها برداشته شود. وی انقلاب اسلامی را هجومی به فرهنگ غرب برشمرد و گفت ما در موضع فعال هستیم و نه انفعال.

سعید جلیلی وجود صد شبکه فارسی زبان ماهواره ای را نشانه ای بر قدرت فرهنگی کشور دانست و گفت این شبکه ها به نسبت هزینه هایی که کرده اند، موفقیتی به دست نیاورده اند.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به اظهارات حسن روحانی که پرسید نظر شما درباره تنگ نظری در حوزه فرهنگ چیست، گفت: امروز عده‌ای در حوزه فرهنگ انحصار ایجاد می کنند آمده‌اند اشرافیت در حوزه فرهنگ درست کرده‌اند و می‌گویند تنها ما باید حرف بزنیم و هر کسی خلاف آنها در این 4 سال اخیر صحبت کرد را در یک خفقان به آنها برخورد شدید کردند؛ البته با ابزار فرهنگی نه با ابزار پلیسی، این انحصار است که مانع بروز ظرفیت‌ها می‌شود. ما مطرح می کنیم دو روزنامه بسته شد اما از طرف دیگر بیان نمی‌کنیم چه میزان از ظرفیت های جامعه وجود دارد، الآن در شهرستان های ما و در نقاط مختلف ما اصلا امکان چنین ظرفیت‌هایی را به دلایل اقتصادی و بحث های مختلف ندارند ما باید این ظرفیت ها را ایجاد کنیم که همه بتوانند استفاده کنند.

وی با اشاره به فیلم تنهای تنهای تنها، گفت یک جوان بوشهری با این فیلم بهتر از من از حق هسته ای ما دفاع کرد. وی فرهنگ اقتصادی را راه حل مشکلات اقتصادی دانست و با اشاره به نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری، اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف را به عنوان نمونه هایی از فرهنگ اقتصادی نام برد. وی با اشاره به نگاه به فرهنگ از دو زاویه فرصت محور و تهدید محور افزود: نباید با نگاه گزینشی و سیاسی به فرهنگ نگاه کنیم در زمانی فرهنگ اشرافی‌گری در کشور اوج گرفته بود و دوری از ساده زیستی،اسراف و تبعیض رواج داده می‌شد که نباید فراموش کنیم اگر آسیب‌ها فراگیر شود تأثیرات مخرب می‌گذارد. ما باید مانع اشرفی‌گری،فساد و اسراف باشیم چرا که این موضوع تأثیرات خوبی بر فرهنگ می‌گذارد.

سعید جلیلی در نقد سخنان عارف هم گفت: نبايد «پهناي باند فرهنگ» را با طرح مسائلي مثل «پهناي باند اينترنت» کوچک کنيم؛ ما مسائل ظرفيت‌هاي فرهنگي را در مصاديق کوچک مطرح مي‌کنيم و اين يکي از مشکلاتي است که در کشور داريم، اينکه فرهنگ را به يک سليقه خاص کوچک مي‌کنيم. وی در پاسخ به اين سوال که اقدام عملي شما در استفاده از ظرفيت هاي هنرمندان کشور در مقابله با جنگ نرم چيست؟ گفت: ارائه پیام انقلاب اسلامی با شکل و قالب هنري فرهنگ ما را شناخته تر خواهد کرد. وی با اشاره به ضرورت صادرات محصولات فرهنگی به لزوم پشتیبانی از هنر و هنرمندان از سوی دولت اشاره کرد.

جليلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه مهمترين آسيب فرهنگي و اجتماعي که خانواده‌ها را تهديد مي‌کند چه بوده و راه حل شما چيست؟ تصریح کرد نگاهي که به زن و خانواده داريم، بايد مبتني بر فرهنگ و دين اسلام باشد چرا که اگر دچار التقاط شديم آسيب بزرگي به نهاد خانواده وارد خواهد شد. وی با اشاره به نگاه غرب به زن به عنوان نیروی کار و گرداننده سرمایه به نقش مادری زن در فرهنگ اسلامی اشاره کرده و افزود در کشور ما خانواده اصول و بنيان جامعه است و ما مي‌گوييم که اگر همه مناسبات خانواده را بنيان جامعه در نظر بگيريم همه مشکلات کشور حل خواهد شد. وی بها دادن به نقش مادري را راه حل بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي دانست و تحقق اين موضوع را در توجه جدي به الزامات اسلامي و تعیین جایگاه زن براساس برنامه‌هاي خود و نه برنامه‌هاي ديگران برشمرد.

جليلي در جمع بندی نهایی سخنان خود بيان داشت: اگر اعتقاد به فرهنگ بر مبناي آموزه‌هاي گفتمان انقلاب اسلامي به عنوان عاملي براي پيشرفت مطرح باشد يک فرصت براي ما خواهد بود و بايد به طور جدي در برنامه دولت آن را پيگيري کنيم و رئيس‌جمهور آينده بايد باور داشته باشد و موانع موجود را در اين راستا برطرف کند. وی افزود کساني که در خط مقدم در عرصه فرهنگي هستند را بايد پشتيباني کرد.

  1. صدرا
    6 ژوئن 2013

    آقای جلیلی هنگام مذاکره هسته ای به خاطر نماز اول وقت مذاکره را ترک کرد اما هنگام نماز مغرب در مناظره دوم به خاطر نماز اول وقت مناظره را ترک نکرد!!!!!!!!!!!!

    • صوت
      7 ژوئن 2013

      موافقم آقای صدرا….

    • ....................
      7 ژوئن 2013

      شاید در استودیو متوجه وقت اذان نشده است. شاید هم صدا و سیما اجبار داشته است برای ادامه برنامه زنده. برای چه از خودتان تفسیر می تراشید؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.