جمعه 07 ژوئن 13 | 16:30

انتخابات ایران؛ رقابتی ملی زیر نظر دیدگان جهان

نویسنده: سید قاسم الهاشمی | مترجم: حمیدرضا غریب رضا

سعید جلیلی از سال 2007 به مدت 6 سال پرونده هسته ای را در دست داشته است. در این سالها توانسته فرصت قدرتهای غربی را برای تحمیل نظرات و شرایطشان بر ایران از بین ببرد. با این که تهران شرایط سازمان بین المللی انرژی هسته ای، از جمله نظارت بین المللی بر راکتورهای هسته ای ایران را پذیرفته ولی جلیلی با مهارت قابل توجهی توانسته از تونل های سیاست بین الملل عبور کند، بدون اینکه برنامه هسته ای ایران با مانع جدیدی مواجه شود.


سید قاسم الهاشمینویسنده: سید قاسم الهاشمی
مترجم: حمیدرضا غریب رضا

اشاره: سید قاسم الهاشمی یکی از رهبران مبارزات مردم بحرین و جزو شخصیت های برجسته جمعیت الوفاق می باشد. ایشان به دلیل مبارزات سیاسی خود علیه رژیم آل خلیفه در لندن زندگی میکند.

جمهوری اسلامی ایران حق دارد به جهت عبور از مرحله تشکیک در سلامت و سازوکارهای انتخابات و نامزد شدن و رای گیری به خود افتخار کند، تا جایی که دشمن ترین دشمنان جمهوری اسلامی نتوانستند در سلامت نظام انتخاباتی از نظر قانونی اشکالی وارد کنند یا نقد جدی را در سطح جامعه جهانی بر فرآیند انتخابات مطرح نمایند.

14 ژوئن 2013 میلادی، وعده ایرانیان برای ایجاد فضایی جدید از آینده سیاسی کشورشان در مقابل چالش های بزرگ بین المللی است که مهمترین آنها عبارت است از:

استقلال و خود اتکایی: تحقق استقلال باعث می شود ایران در عرصه داخلی و بین المللی، بدون دخالت بیگانگان یا قیم مآبی کشورهای دیگر، خود تصمیم بگیرد.

ساخت دولت مدرن: دولت به مفهوم جدید، ایران را از دوره پادشاهی وراثتی به زیرساختهای جدید منتقل کرده است. ساختارهایی که در نظام شاهنشاهی سابق وجود نداشت. امروز ایران دارای صنایع، شبکه های خدماتی و ارتباطات بین المللی گسترده ای است.

انرژی هسته ای: با اینکه انرژی هسته ای یکی از پرونده های متعدد ایران در عرصه بین الملل است ولی دربرگیرنده بسیاری از مزیت های نسبی ایران مانند تضمین استقلال حاکمیت در تصمیم ها، حفظ جایگاه بین المللی ایران و روابط ایران با سایر کشورهاست. پرونده انرژی هسته ای یکی از عوامل مهم در تثبیت دولت به مفهوم جدید آن در بعد اقتصادی، علمی، صنعتی و سیاسی می باشد.

از همین نقطه می توانیم بحث را به میدان رقابت یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران منتقل کنیم که به نظر می رسد سعید جلیلی یکی از بارزترین نامزدهای این انتخابات است و احتمال پیروزی او در این رقابت بیشتر است. جلیلی پشتیبانی جریان های مومن به ضرورت ایستادگی در مقابل مطالبات آمریکا را به خود جلب کرده است. جریان هایی که از پروژه جمهوری اسلامی در مبارزه با آنچه ایرانیان قدرت های استکبار جهانی می نامند کوتاه نیامده اند.

به همین دلیل «مقاومت» یکی از مهمترین شعارهای جلیلی نامزد 48 ساله انتخابات است. رجلی سیاسی که توانسته در مساله گفتگوهای هسته ای اعتماد رهبر جمهوری اسلامی آیت الله خامنه ای را جلب کند و یکی از مهتمرین پرونده های بین المللی ایران را به دست بگیرد.
مقاومت به معنای خودکفایی و استقلال، ادامه ساخت دولت به معنای جدید و تاکید بر جایگاه بین المللی ایران به مثابه قدرتی انقلابی و مستقل می باشد. این همان حقیقتی است که باعث شده قدرتهای جهانی با ایران مبارزه کنند و برای منع ورد ایران به جمع کشورهای قدرتمند جهانی تلاش کنند.

سعید جلیلی از سال 2007 به مدت 6 سال پرونده هسته ای را در دست داشته است. در این سالها توانسته فرصت قدرتهای غربی را برای تحمیل نظرات و شرایطشان بر ایران از بین ببرد. با این که تهران شرایط سازمان بین المللی انرژی هسته ای، از جمله نظارت بین المللی بر راکتورهای هسته ای ایران را پذیرفته ولی جلیلی با مهارت قابل توجهی توانسته از تونل های سیاست بین الملل عبور کند، بدون اینکه برنامه هسته ای ایران با مانع جدیدی مواجه شود.

با این حال رسیدن جلیلی به ساختمان ریاست جمهوری با موانع متعددی روبرو است که از جمله آنها می توان به وجود چند نامزد قدرتمند رقیب او برای جلب اعتماد بیش از 50 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در ایران، اشاره کرد.

به نظر می رسد ولایتی شانس چندانی ندارد ولی محمدباقر قالیباف نامزدی است که باید جلیلی به احتمال بالای رای آوردن او توجه کند. قالیباف رقیب سرسخت جلیلی به شمار می آید. این در حالی است که آقای حداد عادل پدرزن فرزند آیت الله خامنه ای و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی نیز رقیب دیگر او برای کسب اعتماد ملت ایران به شمار می آید.

مردم ایران امیدوار هستند رئیس جمهور آینده، ایران را برای خروج از گوشه نشینی سیاسی بین المللی توانا کند و برنامه ای عملی برای کم کردن فشار تحریمهای اروپایی و آمریکایی پیدا کند. تحریمهایی که با هدف شکستن قدرت ایران به این ملت تحمیل شده است.

مسوولان سیاسی ایران امیدوارند که انتخابات با مشارکت مردمی بالایی برگزار شود و همین مشارکت بیانگر مشروعیت نظام کنونی و قدرت مردمی آن خواهد بود. مردم ایران با وجود ضربه ها و تهدیدهای مکرر غربی و منطقه ای که از ماه های آغازین انقلاب اسلامی با حمله صدام و دیگر همپیمانان غربی و عربی او شروع شد، همچنان نظام سیاسی ایران را رها نکرده اند.

بعد از گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب، همچنان جنگ علیه ایران ادامه دارد، زیرا ایران با شگفتی تمام نه تنها توانسته از این محاصره و جنگ شعله ور، تحریم های شدید سربلند بیرون بیاید بلکه به قدرتی پیشرو منطقه ای و جهانی در عرصه سیاست و اقتصاد تبدیل شده، به گونه ای که جایگاه هفدهم در میان کشورهای بزرگ اقتصادی را به خود اختصاص داده است.

چه این که جلیلی در مرحله اول انتخابات پیروز شود یا برای پیروزی مجبور به رقابت در مرحله دوم باشد، یا اینکه نامزد دیگری پیروز انتخابات باشد، رئیس جمهور جدید با پرونده های سنگین و دشواری در داخل روبرو خواهد بود: رئیس جمهور منتخب ایران باید اقتصاد را شکوفا کند و بنیادهای مردم سالاری را ریشه دار نماید. صنایع را به عنوان پشتوانه اقتصاد ملی تقویت کند به گونه ای که بودجه کشور، از هزینه فروش نفت مستقل شود، در این صورت تحریم های غرب بی اثر خواهد ماند. در نهایت او وظیفه دارد زیرساختهای دولت را تقویت نمایند.

در عرصه بین الملل نیز با محاصره شدید و فتنه مذهبی و طایفه ای برنامه ریزی شده ای روبرو خواهد شد. دشمن قصد دارد از طرفی ایران را به فضای جنگ مذهبی و طایفه ای بکشاند و از طرف دیگر در محدوده مرزهای جغرافیای ایران محصور کند.
رئیس جمهور آینده ایران، بنای پیشرفت را بر میراث و رشادت های پیشینیان خود خواهد ساخت و چه بسا بتواند به دنیا بفماند که ایران پدیده ای بی نظیر است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.