شنبه 08 ژوئن 13 | 16:10
چرا جلیلی در دور اول ۸۴ به احمدی‌نژاد رای نداد

وحید جلیلی چگونه مشایی را به انجمن حجتیه گره زد؟

وحید جلیلی در سال ۸۳ در ماهنامه سوره، نفوذ جریان فکری حجتیه به شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری را مورد انتقاد قرار می‌داد و آن را می‌نواخت. این انتقادات به حدی بود که ماهنامه مهرنامه او را جزو اولین کسانی دانست که جریان مشایی را به انجمن حجتیه گره زد.


وحید جلیلی کارتن خواب شهرداری تهران

به گزارش تریبون مستضعفین، چند روز پیش اظهار نظر وحید جلیلی درباره عدم رای او و برادرش سعید، به احمدی‌نژاد خبرساز شد. خبرسازی دروغ یک رسانه‌ی محلی و حاشیه‌های آن دوباره حاشیه‌ساز شد. اما چرا وحید جلیلی در دور اول انتخابات به احمدی‌نژاد رای ندادند؟

وحید جلیلی جزو کسانی بود که در آذرماه ۸۳ در اعتراض به مرگ ۴۰ کارتن‌خواب در تهران در مقابل شهرداری تهران تجمع برگزار کرد و البته آقای مشایی هم نتوانست آنها را راضی کند.

رجوع به یادداشت‌های وحید جلیلی درباره شهرداری تهران و به‌خصوص سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پاسخی به این سئوال است.

وحید جلیلی در سال ۸۳ در ماهنامه سوره، نفوذ جریان فکری حجتیه به شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری را مورد انتقاد قرار می‌داد و آن را می‌نواخت. این انتقادات به حدی بود که ماهنامه مهرنامه او را جزو اولین کسانی دانست که جریان مشایی را به انجمن حجتیه گره زد.

متن زیر بخشی از گزارش مهرنامه (شماره ۲۵) درهمین‌باره است که به قلم اکبر منتجبی منتشر شده است:

مهرنامه

بازگشت از راه حقیقت؟!
(آیا انجمن حجتیه تغییر نام داده است؟)

سال ۸۳ و ۸۴ را به خاطر دارید؟ محمود احمدی‌نژاد در شهرداری تهران مشغول و هنوز دولت خاتمی بر سر کار بود. هیچ حرف و سخنی از انجمن‌هایی مانند حجتیه نبود. اگرچه افرادی مانند علی‌اکبر محتشمی‌پور به فرقه و «جریان خطرناکی» اشاراتی داشتند و نگران قدرت گرفتن آنها بودند، با این حال کسی موضوع را چندان جدی نمی‌گرفت. در همان ایام نشریه سوره (ارگان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی) در شماره دهم خود به قلم سردبیرش وحید جلیلی (برادر سعید جلیلی دبیر کنونی شورای عالی امنیت ملی) که بعدها نامش بیشتر مطرح شد، در یادداشتی اشاراتی هم به انجمن حجتیه و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که زیر نظر اسفندیار رحیم‌مشایی اداره می‌شد، پرداخت و نوشت:

«یک پیام هم دارم برای آقای رئیس سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران. برادر عزیز. مرید مخلص حضرت صاحب‌الزمان و حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها. باور کن دین به غیر از حجتیه و همفکرانش مفسران دیگری هم دارد… چرا زورت می‌آید حتی یک حدیث اجتماعی از فاطمه و علی و معصومین علیهم‌السلام در و دیوار پایتخت کشور صاحب‌الزمان را زینت کند… به خدا الملک یبقی مع الکفر و لایبقی مع الظلم هم حدیث است…. به صاحب الزمان قسم که حضرتش برای اقامه عدل و گرفتن حقوق مستضعفین از مستکبرین و سرمایه‌دارهای زالوصفت ظهور می‌کند. به قرآن قسم امام خمینی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی الی بی‌نهایت بیشتر از انجمن حجتیه و مرفهین بی‌درد و سرمایه‌دارهای به اصطلاح مذهبی درد دین و عشق علی و حب فاطمه و انتظار ظهور داشت. این را کی می‌خواهی بفهمی عزیز دل برادر؟ موقعی که ده‌ها میلیارد تومن بودجه بیت‌المال را خرج کردی؟» (ماهنامه سوره، شماره ۱۰، شهریور ۱۳۸۳)

با این حال وحید جلیلی آن موقع جزو اولین نفراتی بود که جریان مشایی را در لفافه به انجمن حجتیه گره زد و در شماره دیگری از همان ماهنامه سوره، به اعتراض برخی اصول‌گراها به نوشته او اشاره کرد و نوشت: «در بعدالتحریرهای قبلی اشاره کرده بودیم به نفوذ فکر و تشکیلات انجمن حجتیه در برخی سازمان‌هاو بعضی دوستان اعتراض کردند که چرا طعنه؟ این روش مسلمانی نیست. حرف حساب دارید درست بزنید. این انجمن حجتیه کجاست که ما نمی‌بینیم.» (ماهنامه سوره، شماره ۱۴)

اما گویا کسی چندان توجه نمی‌کرد یا اگر می‌کرد، چنان که وحید جلیلی نوشته بود آن را «طعنه»ای بیش نمی‌دانستند. سال ۸۴ که دولت تغییر کرد و محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور ایران شد، آقای مشایی نیز با ایشان از شهرداری تهران به دولت رفت و به ریاست سازمان میراث فرهنگی و به معاونت ریاست جمهوری رسید. این حاشیه‌ها سبب شد که او بیش از شهرداری تهران زیر نظر گرفته شود. از همان ابتدا برخی او را جدا از احمدی‌نژاد دانستند. اما هرچه گذشت او به احمدی‌نژاد نزدیک‌تر شد. از نسبت‌های فامیلی تا موقعیت عالی دولتی حتی در سطح معاون اول. که البته ناکام ماند و به ریاست دفتر اکتفا شد…

در شماره ۱۴ ماهنامه سوره (بهمن‌ماه ۸۳) به قلم وحید جلیلی آمده بود:

٭ در بعدالتحریرهای قبلی اشاره كرده بودیم به نفوذ فكر و تشكیلات انجمن حجتیه در برخی سازمانها.
بعضی دوستان اعتراض كردند كه چرا طعنه؟ این روش مسلمانی نیست.
حرف حساب دارید درست بزنید. این انجمن حجتیه كجا است كه ما نمی‌بینیم؟

٭ طرف را فرستادند دنبال جنگل. گفت آن‌قدر درخت بود كه جنگل را پیدا نكردم.

٭ شنیدیم یكی از حضرات گفته است: ما می‌دانیم كه راه امام زمان(عج) خیلی دشمن دارد.

٭ اگر قرار به كلمه قصار گفتن باشد ما هم می‌گوییم، ما می‌دانیم دشمنی با امام زمان (عج) هم خیلی راه دارد. آن‌قدر كه حتی نائب امام زمان (عج) را مجبور می‌كند انجمن حجتیه یعنی بزرگ‌ترین شبكه تشكیلاتی كشور ـ كه شاید فقط با حزب توده در برخی مقاطع قابل مقایسه باشد ـ را با فریادهای علوی‌اش زمین‌گیر كند كه نتوانند به اسم مهدویت اسلام سرمایه‌داری را ترویج كنند. سخنرانی امام در فردای هفت تیر 60 را بخوانید تا بعد.

٭ در این زمینه حاضر به هر‌گونه مذاكره، مباحثه، مصاحبه، مناظره و مباهله هستیم.

٭ «راستی» «همشهری جوان» را می‌بینید؟
شاهكار دیگر فرهنگی شهرداری تهران
در شماره چهارش در مورد یك مسلمان انگلیسی كه در عملیات استشهادی در فلسطین شهید شده نوشته است:
«تعداد جوانان انگلیسی كه فكر می‌كنند اسلام در خطر است روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. این جوانان طعمه خوبی برای گروههای تروریستی هستند و تروریست شدن سبكی از زندگی مدرن است كه با آنارشی جوانی جور درمی‌آید»!!

٭ باید هم روی جلد چنین دیدگاهی فلان هنرپیشه بایستد و لبخند بزند به آنهایی كه دارند خودشان را از غیض مدیریت فرهنگی آقایان اصولگرا می‌‌كشند.

در روزهایی که دکتر احمدی نژاد، اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان معاون اول خود معرفی کرد، بار دیگر جلیلی به میدان آمد و در نقد تفکرات این جریان «شاهراه ظهور يا در پشتی؟» را در روزنامه جوان نوشت. این نوشته که در چهار سال پیش و بسیار زودتر از کسانی که امروز مدعی مبارزه شده اند در نقد حلقه انحراف نوشته شد. زمانی که شاید کمتر کسی هنوز از عمق ماجرا خبر داشت و عمق و عواقب این حرکت را درک می‌کرد.

  1. طه
    8 ژوئن 2013

    در این زمینه حاضر به
    نه
    در این زمینه ضربه

  2. ....................
    8 ژوئن 2013

    وقتی هدف وسیله را توجیه می کند زدن هر اتهامی جایز می شود! آقای وحید جلیلی ! فقط خودتان را جهنمی کردید. مشایی بیچاره همزمان هم حجتیه ای و هم بهایی نامیده می شود! هم پلورالیست و هم ناسیونالیست! هیچ کس هم اشاره ای به این تناقض ها نمی کند.
    خدا لعنت کند افرادی که مباهته را وارد اسلام کردند.

  3. j
    9 ژوئن 2013

    من تا ديروز قصد صد در صدي داشتم براي رأي دادن به آقاي سعيد جليلي، زيرا او را اخلاقي ترين، حزب اللهي ترين و پايبندترين فرد به منافع انقلاب مي دانستم. اما ديروز او در مناظره اش، تمام باورهاي مرا به هم ريخت.
    من از يک نيروي حزب اللهي معتقد به نظام و انقلاب و آرمان هاي شهدا انتظار نداشتم براي آن که در يک مناظره سياسي حرفي براي گفتن داشته باشد، پرونده هاي محرمانه کشور را روي دايره بريزد که بله در جمهوري اسلامي، در سال هاي قبل، در سميرم و سبزوار و ايذه و فيروزآباد، بين مردم و نيروي هاي نظامي و انتظامي درگيري به وجود امد و چند نفر از مردم کشته شدند.آيا اين که در ۳۴ سال از عمر نظام مقدس جمهوري اسلامي،در چند جا هم به عللي ناآرامي ايجاد شده و چند نفر هم کشته شده اند، بايد دستاويز دبير حزب اللهي شوراي عالي امنيت ملي باشد براي رأي آوردن؟
    آن هم بدون اين که توضيح داده شود که در آن شهرها واقعا چه اتفاقي افتاده و ماجرا چه بوده است؟ آيا متهم کردن نظام به کشتن مردم بدون ذکر اصل قضيه و حتي بدون اعلام اين که ممکن بوده خطايي از يک يا چند مامور جزء بوده، و بدون ذکر شهداي احتمالي ماموران پليس با دغدغه هاي پاسداري از نظام همخواني دارد؟!
    آيا هزينه کردن از رهبري در مناظره که بله! ايشان فلان پاراف را زير گزارش محرمانه نوشتند درست بود؟ آيا آن گزارش و پاراف رهبري، سند محرمانه نبود؟ آيا محرم سياست هسته اي ايران اين گونه رازداري و امانتداري مي کند؟
    ظرفيت داشتن خيلي مهم است. يک رزمنده، يک نيروي ارزشي، يک حزب اللهي، هرگز و هرگز براي دست ياقتن به قدرت، نظام و انقلاب را زير سوال نمي برد و رازهايي که به عنوان امانت در دست او هستند را وسيله رأِي آوري نمي کند.
    اين اشتباهي بود که محمود احمدي نژاد در انتخابات قبلي کرد و امروز مي بينيم کسي که اين همه به او اميدوار بوديم درست در همان راه طي شده اي قدم مي زند که پيشتر احمدي نژاد پيمود و دلسوختگان نظام و و انقلاب و ولايت را نقره داغ کرد.
    اي کاش اين مناظره هرگز پخش نمي شد تا باورهاي ذهني ام اين گونه به هم نمي ريخت. آقاي جليلي دلمان را شکستيد

    • محمد
      9 ژوئن 2013

      کشته شدن ۸ نفر از هم وطنانمان در سمیرم و حوادث ایذه و… هیچ کدام محرمانه نبوده و نیست بلکه حوادث تلخی بوده که ناشی از بی تدبیری و بی مسئولیتی مسئولین وقت بوده است. اینکه شما اطلاعی از حوادث مملکت ندارید و نداشتید دلیل محرمانه بودنش نیست

    • سی اسدالله اصغری
      9 ژوئن 2013

      فکر کنم شما به کلی از فضای سیاست و حوادث پرتی که چنین حادثه ای رو محرمانه میدونی
      اتفاقا خویه که امثال شماها به جلیلی رای ندن چرا که بچه های حزب اللهی به اندازه کافی به ایشون رای میدن

    • حامد
      9 ژوئن 2013

      همینجوری میتونی ادامه بدی ها یه دفه بگو کوی دانشگاه و استعفای نمایندگان مجلس و جام زهر برای رهبر و روزنامه های زرد زنجیره ای و آشوب و عقب افتادگی ها و اوضاع مختنق آن زمان همه محرمانه است دیگه!!!!!!!!

    • رخساره
      12 ژوئن 2013

      دوست من منظور دکتر جلیلی رو از طرح مسئله نگرفتی! ایشون نمیخواست چهره نظام رو مخدوش کنه فقط در جواب افشاگریهای آقای عارف پیرامون حوادث 88 که به قصد مظلوم نمایی اصلاحات و ادامه روند شهیدسازی اون سالها تاخت و تاز میکرد پاسخ داد که یعنی آقا ازین دست اشتباهات کم رخ نداده، از جمله در حادثه سمیرم (که 6 شهروند و 2 سرباز کشته شدند) که این دلسوزان چرا از کشتگان این حادثه با عنوان شهید یاد نمیکنند (به قول عزیزی شاید اونا شهروند درجه 2 بودند و کسانی که در دفاع از اصلاحات کشته شدند شهروند درجه1) به هرحال متأسفانه پیگیری های مردم و دولت در اون موقع نسبت به حقوق اون خانواده ها در هیاهوهای سیاسی گم شد. دکتر جلیلی نشون دادن مث بعضیا قصد رأی جمع کنی ندارن، فقط نمیذارن عده ای به هر بهانه از آب گل آلود ماهیگیری کنن. نمیذارن عده ای با کشته سازی و پشته سازی از مردم به ناحق بالای اریکه ای برن که ما براش خون دلها خورده ایم. شما باید از اونایی مکدر باشی که این بحث ناجوونمردانه رو شروع کردن (منظورم با اغراض ناجوونمردانه که انگار هنوز از اون موضع غلط 88 که فاجعه ساز شد توبه نکردن)

  4. طوبي
    9 ژوئن 2013

    مشايي بيشترين ضرر رو احمدي نژاد زد . كاري كرد كه از رأيمون به احمدي نژاد استغفار كرديم . همچين آدمي هيچ جاي دفاع نداره . نظريات و عملكردش گواهه انحرافش هست

    • مسعود
      13 ژوئن 2013

      شما خیلی بیجا کردید. کسی که به خاطر تکلیف رای می دهد هیچ وقت پشیمان نمی شود. اگر به خاطر مصلحت اندیشی به احمدی نزاد یا هر کس دیگری رای بدهید گناه کرده اید و باید استعفار کنید.
      ضمنا مشایی از پاکترین و مسلمانترین افرادی است که می شناسم.

  5. طوبي
    9 ژوئن 2013

    مشايي بيشترين ضرر رو به احمدي نژاد زد . البته احمدي نژاد خودشم مقصر بود

    • حامد
      10 ژوئن 2013

      تقصیر احمدی نژاد بود یا نبود میشد همان اول یعنی قبل از دولت در شهرداری قبل از اینکه خط قرمز اینهمه پهنای باند پیدا کند جلوی این مسئله گرفته شود ظاهرا احمدی نژاد اول از روحانیون خوبی میخواسته در فرهنگی شهرداری استفاده کند نپذیرفته اند این وسط معلوم نیست کی مشایی رو … وبه همین سادگی شد آنچه شد

    • ....................
      10 ژوئن 2013

      جرم مشایی این است که بهتر از روحانیون اسلام را تبلیغ می کندو. بنابراین خیلی ها چشم دیدنش را ندارند. همانطور که چشم دیدن شریعتی را نداشتند. کافیست بخدا یکبار در همین سایت جاهای دیگر اصل سخنان مشایی را بگذارید و ببینید چگونه کاخ بصیرت خیلی ها فرو می ریزد.

    • ..............
      13 ژوئن 2013

      به جای منفی دادن لطف کنید و اصل صحبتهای مشایی را به طور کامل بخوانید یا بشنوید.

  6. علیرضا
    11 ژوئن 2013

    با سلام به آقای وحید جلیلی
    اولا که این روزها که بازار تخریب رقبای انتخاباتی خیلی خوب گرم هست، چسباندن این مطالبی که جنابعالی در آن سال به راه انداخته بودید برای جمع آوری آرا به نفع برادرتان نیز گرم است. من که خودم در سال 64 متولد شده ام و اصلاً در زمان نقلاب نبوده ام تا اکنون بتوانم قضاوت کنم که آیا این انجمن حجتیه ای که شما ز آن نام می برید چگونه بوده است اما حداقل این انصاف را به خرج دهید و پای صحبتهای اعضای این انجمن بنشینید و در نهایت شما مدارک خود را دال بر انحرافی بودن این گروه بیاورید و آنها هم مدارک خود را دال بر حق بودن خود. سپس نتیجه گیری نمایید. با حرف پشت سر مردم زدن که کار از پیش نمی رود. ممکن است کسی بگوید که فلان شخص دزد است آیا فقط به صرف گفتن این حرف او را به زندان می برند یا باید مدارک ارائه دهد؟ امیدوارم دمیا و آخرت خود را با اینگونه مباحث خراب نفرمایید

  7. علی
    12 ژوئن 2013

    با سلام وارادت به همه بزرگان
    عزیزان روی خط قانون اساسی راه رفتن سخت است.مطیع رهبر بودن سخت است.آزمون خط را مرتب تکرار کردن سخت است.بیایید دست به دست هم کاری کنیم تا کمتر از خط قانون ورهبرفاصله بگیریم .از آزمون وخط دست برداریم وکار را به درد شناس واشنا به جهره های اینگونه مدار بسپاریم.دکتر جلیلی هرکس باشد وهرچه باشد،یک خصیصه والا دارد آنهم حرکت روی خط قانون ورهبر .فکر میکنم همین برایش کافی است.چه انتخاب بشود چه نشود.پس کمک کنیم تا کشور دراین مسیر دوباره مشق تاریخ نکند.

  8. ....................
    13 ژوئن 2013

    برخی از کسانی که منتقد شدید آقای مشایی هستند و او را به حجتیه بودن متهم می‌کنند، خود عقیده حجتیه دارند، آن‌ها می‌گویند جهان، رو به تاریکی می‌رود و انسان‌ها هر روز بدتر از روز پیش می‌شوند در حالی که آقای مشایی می‌گوید مردم باید شایسته بشوند تا منجی بیاید و قدرش را بدانند.(بهمن شریف زاده)

  9. ....................
    17 ژوئن 2013

    دیدی که خون ناحق پروانه شمع را/ چندان امان نداد که شب را سحر کن

  10. ma
    27 سپتامبر 2013

    وحید جلیلی بهترین گزینه برای سازمان صداوسیمااست

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.