یکشنبه 09 ژوئن 13 | 12:20

آیا پرونده ایران در زمان جلیلی به شورای امنیت رفت؟

برخلاف آنچه تبلیغ می شود، ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل و گشوده شدن این پرونده ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد که موضوع آن «تهدید صلح و امنیت جهانی» است، در دوره ی علی لاریجانی اتفاق افتاده است نه در دوره ی سعید جلیلی.


به گزارش تریبون مستضعفین وحيد يامين پور در مطلبی تحت عوان «همه ی آنچه لازم است درباره ی مذاکرات هسته ای و تحریم ها بدانید(به نقل از خبرگزاری های خارجی)» در شبکه اجتماعی پلاس نوشت:

نکته ی مهم: برخلاف آنچه تبلیغ می شود، ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل و گشوده شدن این پرونده ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد که موضوع آن «تهدید صلح و امنیت جهانی» است، در دوره ی علی لاریجانی اتفاق افتاده است نه در دوره ی سعید جلیلی. علی لاریجانی 26 ماه دبیر شورای عالی امنیت ملی بود (مرداد 84 لغایت مهر 86)؛ در این روند شورای امنیت با صدور ۶ قطعنامه (۴ دور تحریم) تحریم اقتصادی ایران را آغاز کرد.

در دوران لاریجانی شورای امنیت سازمان ملل سه بار علیه ایران قطعامه صادر کرد:

صدور اولین قطعنامه در جولاى ۲۰۰۶، مرداد ۱۳۸۵

صدور دومین قطعنامه (اولین قطعنامه تحریمی)، در دسامبر ۲۰۰۶، دی ۱۳۵۸

صدور سومین قطعنامه (دومین قطعنامه تحریمی) در مارس ۲۰۰۷، فروردین ۱۳۸۶

علت صدور این قطعنامه ها درواقع پایان دادن به تعلیق غنی سازی و کاهش سطح روابط با آژانس در دوره ی علی لاریجانی بود که بر اساس سیاست عزت ملی و پافشاری بر حق غنی سازی اتخاذ شده بود.

پیش از علی لاریجانی حسن روحانی دستاوردهای زیر را برای کشور به ارمغان آورده بود:

«پذیرش پروتکل الحاقی معاهده منع گسترش سلاح های اتمی از سوی دولت ایران و اجرای داوطلبانه آن پیش از تصویب مجلس. آغاز بازرسی های گسترده تر از تاسیسات اتمی، تعلیق داوطلبانه گازدهی به سانتریفیوژهای مرکز غنی سازی اورانیوم نطنز (در توافق تهران) و گسترش دامنه تعلیق به کلیه فعالیت های اتمی ایران (توافق پاریس) با سیاست همکاری با اروپا و جلب اعتماد جامعه جهانی باسیاست ‘تنش زدایی’ و دور کردن پرونده از شورای امنیت.»

دوران سعید جلیلی:

سیاست اصلی تیم مذاکره کننده در دوران جلیلی، مقاومت در برابر خواست های شورای امنیت در تعلیق غنی سازی اورانیوم با شعار سیاست «تهاجمی و طلبکارانه» بود. در دوران جلیلی غنی سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد با هدف تولید سوخت برای راکتور تحقیقاتی تهران و تولید رادیو داروها در داخل وتکمیل چرخه سوخت اتمی در ابعاد صنعتی آغاز شد.
در دوران سعید جلیلی شورای امنیت سازمان ملل سه بار دیگرعلیه ایران قطعامه صادر کرد:
صدور چهارمین قطعنامه (سومین قطعنامه تحریمی) در مارس ۲۰۰۸ ، اسفند ۱۳۸۶
صدور پنجمین قطعنامه (تاکید بر خواست ها و تحریم های پیشین بدون وضع شدن تحریم های تازه) در سپتامبر ۲۰۰۸ ، مهر ۱۳۸۷
صدور ششمین قطعنامه (چهارمین قطعنامه تحریمی) در ژوئن ۲۰۱۰ ، خرداد ۱۳۸۹

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.