باسم حق…
اردو جنوب فرصت بسیار خوبی است برای کار فرهنگی کردن حول انقلاب. شاید بهترین فرصت! در همین راستا چند وقت پیش با چند تن از اساتید مشورت شد راجع به آنکه امسال از این ظرفیت چگونه استفاده شود. البته خیلی از این ایده ها منحصر به اردوجنوب نیست. پیشنهادات این اساتید(همازاده/ ترکشدوز/ماندگاری/کوشکی/سیدعلی موسوی/وحید جلیلی) در زیر آمده است:
حاجآقا همازاده(مهدی)
1- جنگ یک مدل خوبی است از اینکه بچه ها کار جهادی انجام میدادند و همینطور صعود معنوی داشتند 2- مدیریت غیر نظامی فرماندهان جنگ(نوع مدیریت فرمانده ها): چرا آن موقع این همه فرمانده ها خاکی بودند و قاطی بدنه. خب الان چرا این جوریه؟ بیشتر برای نهیب خود بچه ها میگویم نه برای چماق کردن و کوبیدن بر سر مسئولین
3- در دانشگاه ها که میچرخم میبینم اینها امام را دارند از آقایان سیاسی میشناسند!!!! یک امام مورد پسند حضرات دارد ترویج میشود… 4تا صحبت ساده از امام را اینها نمیدانستند… در قضیه جنگ، امام دیدش چه بود؟ جنگ جنگ تا یک پیروزی کجا و جنگ جنگ تا رفع فتنه از کل عالم کجا؟ تعامل امام با بسیجی ها و تعامل و ولایتپذیری بسیجی ها با امام چگونه بود؟ وقتی امام گفت قطعنامه بچه بسیجی ها چه کردند؟ 4- صحنه سیاسی و دیپلماتیک جنگ؟ در ستاد چه میگذشت؟ آقای هاشمی، آقای رضایی، آقای موسوی. اینها دیدشان با دید امام در جنگ چه زاویه هایی داشته است؟
استاد ترکشدوز
1- ( البته نکته اول خیلی مستقیم به اردو جنوب ربط ندارد؛ ولی قابل ترجمان هست) یکی از اصلیترین مسائل فعلی ما تهدید خارجی است که کمتر بهش توجه میشود. باید زمینه سازی فتنه و فتنه گران برای این تهدیدات خارجی برای مردم تبیین شود. ما با نیت آنها کار نداریم؛ بانتیجه کار داریم. باید برای خواص روشن شود که خط مشی آقایان صد انقلابی است. این موضوع که یک آدم خوب در یک خط مشی بد میتواند عمل کند را باید برای دانشجویان روشن کرد. برای این کار میتوان به مثالهای تاریخی رجوع کرد. در نهضت مشروطه جلوی شیخ فضل الله چندتا از مراجع بودند…خب آخرش چی شد؟ امام هم مدام تذکر میدادند که نگذارید مشروطه تکرار شود. باید یک بصیرت تاریخی به وجود آورد. همچنین باید جو ضد استکباری که بعد از یوم الله 9 دی به وجود امد را تقویت کرد. باید جو، جو ضد استکباری بشود. موسوی و خاتمی و کروبی در راستای آمریکایی دارند عمل میکنند روی عوامل بازدارنده در مقابل تهدیدات استکبار باید تاکید کرد: اول، مقاومت مردمی به شکل منظم که در 9 دی مشابه آن را دیدیم. دوم، مقاومت مردمی به شکل نامنظم که ترجمانش میشود تشکل های کوچک حزب الله که به فعالیت میپردازند. سوم، فعال کردن همه ظرفیت های خارجی انقلاب. عیانش میشود حزب الله و حماس. ولی باید باقی ملتها را هم فعال کرد. حماس باید بفهمد که این فتنه ضد منافع آنها هم هست. روی عوامل زمینه ساز باید مدام تاکید کرد که ما با ادمها کار نداریم. آدمهای خوب ممکن است در خط مشی بد باشند جدیترین عامل، همین فتنه است. البته برخی کارهای دولت نیز اثرگذار است؛ ولی باید عامل اصلی و فرعی را فهمید و با هم خلط نکرد:
1) حذف یارانه ها
2) گسترش واردات
3) گرایشاتی به سمت لیبرالیسم فرهنگی
پس باید به دولت هم انتقاد کرد. البته موضع ما، اصلاح طلبی نیست! برای ما گفتار امام، شهید مطهری و رهبری ملاک است. همانطور که گفته شد نباید اصلی، فرعی را قاطی کرد. همچنین نباید نسبت به این سران فتنه روشنفکربازی درآورد. اینها بالاخره ضد انقلاب را فعال کردند. ضد انقلاب باید بفهمد که حزب الله با کسی به راحتی درگیر نمیشود ولی اگر درگیر شود دیگر به این راحتی بیخیال نخواهد شد. باید بدانند نیروی اجتماعی در مقابلشان ایستاده. حذف نیروهای خودسر هم با فعال شدن نیروی اجتماعی و فرهنگ سازی ممکن خواهد بود. باید مطالبه اجتماعی برخورد قانونی با فتنه باشد. مثلا باید با این شعارنویسی ها برخورد کرد. اگر با اینها برخورد میشد کار به کشتار نمیرسید.
– باید روی این حرف تاکید کرد که با کارهای آقایان سناریوی عراقیزه کردن ایران که حرف تندروهایشان بود(قطعا استکبارگران یک سناریو در مورد ایران ندارند؛ بلکه کلی سناریو وجود دارد.) روی میز قرار گرفت. در عراق حدود یک میلیون نفر کشته شدند. باید این را جا بیندازیم که رهبری نه تنها به دین خدمت کرد بلکه در جهت حفظ ایران بزرگترین کارها را کرد. همه مان- چه ملی گرا و چه دیندار- اگر میخواهیم ایران عراق نشود باید برویم پشت سر آقای خامنه ای.
2- اردوی جنوب فرصتی است برای بازگویی تفکر انقلاب به خصوص از روی سخنان انقلابیون. حالا چه خود حضرت امام، چه نخبگان سطوح فوقانی مثل شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید رجایی و… و چه نخبگان سطوح میانی مثل بچه بسیجی ها و بچه رزمنده ها. باید روشن کرد که اول انقلاب چی بود که این آقایان این همه ادعای بازگشت به آن را دارند.
3- باید برای بچه ها گفت که زندگی آرمانی تعطیل شدنی نیست. یک ترکیب مناسب از دین، دانش و انقلاب را ارائه کرد. زندگی آرمان طلبانه را باید نشان داد که هم جذاب است و هم در زمان صلح امکانپذیر و ضروری است. برای این میتوان به وصیتنامه های شهدا رجوع کرد
– نامه شهید سید علی جهان آرا به خانواده اش بسیار خواندنی است
– کتاب خاطرات شهید حسن ساوه- از بچه های لانه-
– سخنان شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید قدوسی، شهید رجب بیگی، دیگر شهدای لانه مثل شهید ورامینی، شهید وزوایی
– بازگویی کربلای هویزه
– وصیتنامه شهید محمد بروجردی و شهید باکری
– متونی از دختران انقلاب مثل نامه های فهمیه و …. باید هم آن تفکر آن زمانی ها را بازشناسی کرد و هم آن سبک زندگی فراموش شده را احیا کرد. بلکه حتی میتوان بحثهایی گذاشت راجع به اینکه چه جور میشود اینها را در زندگیها دوباره زنده کرد. البته آن سبک زندگی ها باید آسیب شناسی هم بشود.
4- جنگ را باید از فضای آرشیوی خارج کرد!!! ادامه جنگ یعنی ستیز با استعمار و استثمار و التقاط. یعنی جنگ پایان نیافته و تنها صورتش تغییر کرده است.
دکتر کوشکی
– در برگزاری اردو منظم باشید. منظورم همین مسائل ساده است. جایی ملت را ببرید که دستشویی و … داشته باشد؛ روزی یک برنامه بیشتر نگذارید. برای همان یک برنامه هم اگر میخواهید ببرید از قبلش زمینه سازی کنید. یعنی مثلا اگر میخواهید ببرید اروند باید ذهنها را آماده کنید برای فضای تولید علمی نه گریه و روضه…
– هر چقدر میتوانید ادم کمتر ببرید؛ کیفیت کار بالا میرود. کار حجمی فقط بازده را پایین می آورد
– اگر شرایط اجرائی فراهم و فضا مساعد باشد آنوقت میتوانید بحثهای فکری و معرفتی را مطرح کنید
حاج آقا موسوی(سیدعلی)
– اردو جنوب باید ظرفیت ساز و انگیزه ساز باشد برای کارهای مختلف. بنابراین باید انگیزه های خوبی بدهیم. خوب است که به همین دلیل بچهها را با ادبیات حضرت امام و تاریخ انقلاب درگیر بکنیم. البته بستگی به نوع مخاطبها هم دارد. برای مخاطب صفر کیلومتر یک جور باید حرف زد و برای مخاطبهای آماده تر نیز یک جور دیگر… در مورد مخاطب آماده تر:
+ بحثهای نهضتهای آزادیبخش و سپاه قدس. حالا هم نقدهایش و نقاط مثبتش…. در این فضاها هم نیاز به باز کردن جبهه های خارجی خیلی مهم است
+ نسبت دولت و جنگ. همینطور جریانهای مختلف با جنگ. مثلا آقای هاشمی، آقا و خود بچه های سپاه
** اگر مخاطب خاص را مدنظر قرار دهید خیلی کار راحتتر هست. برای مخاطب خاص نشریه جواب میدهد. ولی برای مخاطب عام باید رفت سراغ سخنرانی، گعده و یا حتی ساخت کلیپ اگر بتوانید کلیپی را بسازید که در کل اردوجنوبها پخش بشود و یا مثلا یک جا از مناطق مدام پخش بشود خیلی خوب است.
حاج آقا ماندگاری
– گاهی وقتها وقتی یک فرصتی که گیر میآوریم میخواهیم همه مسائل اسلام و مسلمین را مطرح کنیم که آخرش هم هیچ کدام حل نمیشود. یک موضوع را انتخاب کنید. به نظر من سه موضوع میرسد که اولویت دارد
1- بحث جریانشناسی انقلاب
2- بحث ولایت(نه فقط ولایت فقیه بلکه باید از ولایت الهی شروع شود)
3- تکلیف چیست؟
باید این سه تا را هم ریز کرد. یا این که هر کدام را که مناسبتر است. یا حتی مثلا سه تا دانشگاه موضوع 1، سه تا موضوع 2 و سه تا دانشگاه هم موضوع 3. بعد اینها را پیاده کرده و بعدا رویش کار کنید.
– مخاطب را محدودتر کنید.
– اقتضائات راهیان نور را هم که میدانید. میتوانید آنجا نمایشگاه بزنید. در دوکوهه، هویزه و یا کنار اروند و…. در مورد روایتگری باید با راویها صحبت بشود. مثلا یک جزوه کوچکی تهیه شود در مورد همان موضوعات و تحویل داده شود در مورد نشست هایی که میتوانید در مقرها بگذارید. مثلا ساعت 9تا11 یک جلسه پرسش و پاسخ بگذارید
– در تمام اینها باید منبعمان دین باشد، مصادیقمان شهدا باشد و نگاهمان به دهه چهارم باشد که رهبری فرمودند پیشرفت و عدالت
وحید جلیلی
– من چند مقاله نوشتم راجع به جنگ که اصل حرفم همانهاست(میتوانید از توی اینترنت پیدایش کنید: 1) جنگی که بود جنگی که هست(شماره 11 سوره)
2) شهدا اینقدرها هم نازنین نبودند(در اینترنت با جستجوی همین اسم قابل پیدا کردن است)
3) جنگی دیگر(روی سایت مطابله یا جنبش به شکل جزوه است)
4) یادم تو را فراموش(شماره 18نشریه امتداد. از خود سایت امتداد میتوانید پیدایش کنید)
– روی خیلی چیزها میشود کار کرد: مثلا آن تیکه های همت و باکری که در صدا و سیما راجع به ولایت فقیه پخش شد
– روی وصیتنامه های شهدا خیلی میشود کار کرد مثلا نه غزه نه لبنان:روی سنگ قبر خیلی از شهدا عکس قدس هست… فدائیان ایران به قدس وصلند
– شهدای غیر ایرانی دفاع مقدس: برای جلوی ای ایران ای مرز پر گهر ایستادن
– هنر دفاع مقدس: از گرافیک/ شعر/ داستان: کسی که یک اردو میآید با جبهه فرهنگی دفاع مقدس باید برگردد
– نشانه شناسی: یکی از کارهایی که باید اتفاق بیفتد. ما باید چند نشانه جدید در جنگ علم بکنیم. مثلا در نمادهای شهادت به همت و باکری منحصر نشود. همین شهدای خارجی را باید همه ایران بشناسند. باید گشت از این نشانه ها گیر آورد. مثلا نقش اقشار مختلف در جنگ. مثلا یک پزشک شهید، یک استاد شهید و…
والعاقبه للمتقین
Sorry. No data so far.