سخنگوی رئیس جمهور میانمار روز جمعه 7 تیر گفت دولت و ارتش این کشور در خشونت های مذهبی مرگبار اخیر هیچ نقشی نداشتهاند.
این در حالی است که نیروهای امنیتی میانمار متهم شده اند هیچ اقدامی برای جلوگیری از این درگیری ها نکرده اند و حتی در آنها نقش داشته اند.
خونریزی های فرقه ای در میانمار، که عمدتا مسلمانان قربانی آن بوده اند، موجب آشکار شدن اختلافات عمیقی شده است که در چند دهه حاکمیت نظامیان بر میانمار عمدتا امکان بروز نداشت.
گروههای مدافع حقوق بشر از پلیس و ارتش میانمار به سبب عدم جلوگیری از حملات گروهی به محله های مسلمان نشین در مناطق غربی و مرکزی این کشور انتقاد کرده اند.
سرعت تخریب ها، همراه با گزارش های ماموران تحقیق که برای مقابله با خشونت ها خود را به این مناطق رسانده بودند به این گمانه زنی ها دامن زد که عناصری از نظامیان میانمار این خشونت ها را سازمان داده اند تا روند اصلاحات در کشور را مختل کنند.
«یه هتوت» سخنگوی رئیس جمهور میانمار گفت: درباره کسانی که در این کشمکش دست داشته اند گمانه زنی هایی وجود داشته است. اما من می خواهم قاطعانه بگویم که این کاملا کذب است و دولت هیچ نقشی در خشونت ها نداشته و ارتش عامل آن نبوده است.
راهبان بودایی میانمار نیز به دست داشتن در درگیری ها متهم شده اند. شاهدان گفته اند افراد ملبس به لباس راهبان بودایی در میان گروههای خشمگینی بوده اند که خانه ها و مساجد مسلمانان را تخریب می کردند.
راهبان بودایی افراطی مبارزه برای تعطیلی مغازه های مسلمانان را رهبری می کنند اما راهبان ارشد ، رسانه های خارجی را به گزارش دهی یکجانبه از درگیری های بودایی ها و مسلمانان متهم کرده اند.
مارس امسال دست کم 44 نفر در درگیری های قومی در مرکز میانمار کشته شدند و هزاران خانه به آتش کشیده شد. ناآرامی های قومی سال گذشته در ایالت غربی راخین نیز حدود 200 کشته و 140 هزار آواره ، که بیشتر آنها مسلمانان روهینگیا بودند ، بر جا گذاشت.
0~s}~yu_cf_subtitr_value=
Sorry. No data so far.