هوشمندسازی شبکه انتقال، توزیع و عرضه گاز طبیعی یکی از سیاستهای کلان صنعت گاز از ابتدای آغاز برنامه پنجم توسعه تاکنون است و به منظور اجرای این سیاست کلان، نصب و راه اندازی کنتورهای هوشمند گاز از دو سال قبل به صورت پایلوت و آزمایشی در برخی از استانهای کشور اغاز شد.
بر این اساس کاهش خطای انسانی در محاسبه صورتحساب گاز مشترکان و به حداقل رساندن آمارهای دستکاری کنتورهای فعلی، تسهیل در روند اندازهگیری مصرف گاز، کنترل تقاضا و مدیریت مصرف، ارتقای دقت اندازهگیری گاز مصرفی، عدم مراجعه حضوری ماموران به درب منازل برای قرائت کنتور، دریافت اطلاعات کنتور از راه دور، کنترل میزان انتقال گاز و قطع شبکه در زمان زلزله از مهمترین مزیتهای نصب و راهاندازی کنتورهای هوشمند گاز اعلام شده است.
پس از راهاندازی نسل جدید کنتورهای هوشمند گاز، صدور قبوض الکترونیکی و پیامکی و حذف تدریجی قبوض کاغذی گاز از دیگر طرحهای در دست اجرا بوده و در مجموع پیش بینی میشود با اجرای پروژه هیا جدید زمینه خرید و فروش الکترونیکی گاز طبیعی توسط تمامی مشترکان خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی در کل کشور فراهم شود.
فروش کارتی گاز به مشترکان آغاز شد
از این رو شرکت ملی گاز اجرای طرح جدیدی را به نام «سیستم کارتی فروش گاز» به مشترکان عمده را در برخی از استانهای کشور به صورت پایلوت و آزمایشی آغاز کرده است.
علیرضا معراجی مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی امروز با بیان اینکه برای نخستین بار در صنعت گاز کشور؛ سیستم کارتی فروش گاز در ایستگاههای مشترکان عمده راه اندازی شده است، گفت: از این رو پروژه طراحی، ساخت و نصب تجهیزات مورد نیاز بهمنظور ایجاد سیستم کارتی فروش گاز در ایستگاههای مشترکان عمده، در واحد اندازه گیری و توزیع گاز خراسان رضوی اجرایی شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون مراحل مطالعاتی و فنی واحد اندازه گیری و توزیع گاز به پایان رسیده است، اظهار داشت: به زودی مراحل اجرایی آن نیز به صورت پایلوت، بر روی یکی از ایستگاههای عمده آغاز خواهد شد.
وی درباره مهمترین ویژگی این طرح گازی، توضیح داد: این سیستم قادر خواهد بود، ضمن اخطار به مصرف کننده بابت اتمام شارژ دوره مصرف گاز، در صورت عدم توجه مصرف کننده، نسبت به قطع اتوماتیک جریان گاز اقدام کند.
ورود کارت گاز و توقف صدور قبوض
مجید بوجارزاده هم امروز با بیان اینکه در اکثر کشورهای پیشرفته جهان فروش حاملهای انرژی به صورت کارتی انجام میشود، گفت: از این رو با تعریف و عملیاتی کردن یک کارت اعتباری مشترکان بسته به نیاز خود میتوانند حاملهای مختلف انرژی را به صورت خرده و عمده خریداری کنند.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، هدف از اجرای آزمایشی «سیستم کارتی فروش گاز» را مدیریت مصرف و نظاممند کردن تقاضا برای مصرف گاز طبیعی به ویژه توسط مشترکان عمده و پرمصرف عنوان کرد و افزود: مطابق با اعتباری که در کارت شارژ میشود، مشترک بسته به نیاز خود میتوانند گاز طبیعی خریداری کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مهمترین سیاست اجرای این طرح مدیریت مطرف گاز توسط مشترکان عمده است، بیان کرد: این طرح به صورت آزمایشی و پایلوت اجرایی شده است که هم اکنون نقاط ضعف و قوت آن در حال بررسیهای کارشناسی شده است.
در صورتیکه فروش اعتباری کارتهای گازی فراگیر و گسترده شود به تدریج صدور قبوض کاغذی و حتی الکترونیکی متوقف خواهد شد.
Sorry. No data so far.