سه‌شنبه 23 جولای 13 | 11:42

چادرهایی برای مد نه حجاب!

بیشتر چادرهایی که در بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن ارائه می‌شود بر اساس مد طراحی شده‌اند و سنخیتی با حجاب و پوشش اسلامی ندارند.


حجاب و عفاف یکی از بخش هایی است که به نمایشگاه قرآن اضافه شده و مورد استقبال قرار گرفته است، اما بعضاً مشکلاتی هم در این بخش دیده می شود.

بخش عفاف و حجاب بیست و یکمین نمایشگاه قرآن امسال با سال های گذشته تفاوت هایی دارد؛ اولین تفاوت این بخش فضای آن است؛ امسال فضایی بالغ بر 2700 متر برای برپایی آن اختصاص یافته است که از این میزان، 615 متر مربوط به فضای نمایشگاهی و مابقی مربوط به فضای بازاری آن است. البته تنها فضا تفاوت آن محسوب نمی شود، بلکه ارائه بیش از 40 مدل چادر می تواند نظر اکثریت افراد جامعه را به خود جلب کرده و آنها را به این بخش بکشاند.

در این بخش چادرهای مختلفی مانند چادر ملی، لبنانی، عربی، بحرینی، کمری، عربی اصیل، شالدار، ساده، صدفی و غیره در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد؛ با این حال نکته قابل توجه و تامل در این بخش وجود چادرهای رنگی است که به گفته بازدیدکنندگان تنها می توان از آنها به عنوان هنر طراحان ایرانی نام برد تا یک چادر! بعضی از چادرها به گونه ای طراحی شده که با عرف جامعه ما همخوانی ندارد و افرادی که خواهان حجاب کامل هستند، به هیچ وجه آنها را نمی پسندند؛ شاید بتوان گفت که طراحان ایرانی در ارائه الگوی اسلامی – ایرانی به بیراهه رفته و بیشتر وقت خود را صرف ارائه چادرهای متناسب با مد روز کرده اند تا چادرهایی که بتوانند حجاب کامل را برای افراد به ارمغان آورند! البته در این میان چادرهایی نیز وجود دارد که نظر هر بیننده را به خود جلب می کند؛ در واقع آنها هم حجاب کامل را برای خانم ها به همراه می آورند و هم طراحی زیبا و منحصر به فردی دارند.

بازدیدکنندگان بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن از اینکه این بخش به زیرزمین مصلی منتقل شده راضی هستند و دلیل آن را هم بیشتر شدن فضای این بخش عنوان می کنند؛ آنها معتقدند جداسازی بخش عفاف و حجاب از نمایشگاه قرآن کار بسیار مناسبی بوده که باید زودتر از اینها انجام می شد؛ حق هم دارند؛ چرا که با جداسازی این بخش از نمایشگاه قرآن افراد راحت تر می توانند بخش عفاف و حجاب را پیدا کنند؛ با این حال عده ای از هوای نامناسب این فضا گله مندند؛ البته مشکل تهویه هوای مصلی ظاهراً به مشکلی غیرقابل حل در نمایشگاه های مختلف تبدیل شده است.

قیمت محصولات بخش عفاف و حجاب نیز مسئله قابل توجهی است؛ زهرا امیدیان در این باره می گوید: قیمت چادرهایی که در این بخش ارائه می شود تفاوت چندانی با بازار ندارد؛ تنها مزیت این نمایشگاه در این است که همه مدل چادر را می توان در اینجا پیدا کرد و نیازی به صرف زمان زیاد نیست.

وی می گوید: جنس چادرهایی که در این نمایشگاه ارائه می شود چندان مناسب نیست و ظاهراً نظارتی بر روی اجناس این بخش صورت نگرفته؛ البته این مسئله ای است که برخی از غرفه داران نیز به آن معتقدند.

مریم اسدی نیز درباره بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن می گوید: بیشتر چادرهایی که در این بخش ارائه می شود بر اساس مد طراحی شده نه حجاب و پوشش اسلامی؛ با این حال این بخش نسبت به سال گذشته تفاوت های بسیاری کرده و دیگر از برخی محصولاتی که در سال گذشته ارائه می شد، خبری نیست و همین مسئله جای امیدواری دارد.

در این میان غرفه داران نیز از نحوه اطلاع رسانی و میزان کم استقبال از این بخش گلایه داشتند؛ غرفه داران مشکلات اقتصادی را دلیل استقبال کم از بخش عفاف و حجاب عنوان می کردند و معتقد بودند با اینکه مکان بخش عفاف و حجاب از شبستان خارج شده، ولی باز اطلاع رسانی درستی در این زمینه صورت نمی گیرد.

یکی از غرفه داران بخش عفاف و حجاب می گوید: ظاهراً هیچ نظارتی بر روی کیفیت اجناس ارائه شده در این بخش صورت نمی گیرد و بخش عفاف و حجاب به جای اینکه یک بخش فرهنگی باشد در واقع به یک بازار برای خرید و فروش و سوددهی تبدیل شده است.

وی می گوید: باید در کنار چادر و ملزومات حجاب محصولات فرهنگی مانند کتاب نیز ارائه شود تا بازدیدکنندگان با فلسفه حجاب آشنا شوند، ولی متاسفانه این گونه کارها در این بخش صورت نمی گیرد و این یکی از ضعف های بخش عفاف و حجاب محسوب می شود.

لازم به ذکر است، بیست و یکمین نمایشگاه قرآن کریم از 14 تیر کار خود را آغاز کرده و تا 14 مرداد ادامه دارد؛ این نمایشگاه همه روزه از ساعت 17 تا 24 و روزهای تعطیل نیز از ساعت 14 تا 24 به روی مخاطبان باز است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.